eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

VŠ Praha blízko playoff. U 19 Chance proti USK bez šance

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔2.3.2016
VŠ Praha blízko playoff. U 19 Chance proti USK bez šance

Please enter banners and links.

V předposledním kole základní části Ženské basketbalové ligy bylo k vidění hned několik pokoření 100 bodové hranice jedním týmem. Nejtěsnější výsledek se pak zrodil v pražském Edenu, kde domácí BLK Slavia podlehla Hradci Králové 73:78 a právě toto vítězství znamená pro Lvice jisté třetí místo pro boje o playoff, kde se s největší pravděpodobností utkají se svými dnešními soupeřkami. Osmé místo drží aktuálně družstvo VŠ Praha, které porazilo Karlovy Vary 74:61.

Hradecké Lvice nastoupily necelých 48 hodin po finále Českého poháru do extraligového utkání proti neméně houževnatým hráčkám Slavie a v první čtvrtině se oba týmy přetahovaly o vedení. Jako rozhodující část hry se ukázala slabá chvilka domácích na začátku druhé části, kdy Lvice odskočily díky Zavázalové na osm bodů. Slavia se mohla tradičně spolehnout na dobře střílející Vaughnovou (21 bodů), ale mírný náskok si po celou dobu udržoval právě Hradec. Dvakrát se na rozdíl dvou bodů v poslední čtvrtině přiblížila Slavia po střelách Bartoňové, ale v hradeckém dresu vždy kontrovala Buraová a dotáhla hradecké basketbalistky k vítězství. Perlička ze statistik: oba týmy v zápase neminuly ani jednou z čáry trestného hodu.

Poslední zápas základní části mají již za sebou hráčky VŠ Praha. Aby si udržely naději na playoff, musely v něm bezpodmínečně zvítězit, což  se jim na domácí palubovce s Karlovými Vary podařilo. Utkání plné zbytečných ztrát a nepřesné střelby na obou stranách se zlomilo ve druhé čtvrtině, kdy VéeŠky odskočily na rozdíl šesti bodů. Hostující hráčky z Varů se potýkaly s řadou dravých úniků, které nemohly neřešit jinak než získáváním osobních faulů. Ještě šest minut před koncem se prosadila nejlepší hráčka Varů Reisingerová a schylovalo se k přetahované, ale hřebíčkem do pomyslné rakve Lokomotivy se stala dvoubodová střela podkošové hráčky Šípové, která zlomila zápas ve prospěch VŠ. Pokud Žabiny Brno prohrají jeden ze svých posledních dvou zápasů, čeká VŠ Praha rekapitulace loňského čtvrtfinále s USK Praha.

Jednoznačné průběhy utkání viděli diváci v Brně, Trutnově a ve Strakonicích. Na jihu Čech se představil mistr z USK a zápas připomínal pověstné „vraždění neviňátek“. Domácí tým Strakonic (24 b.) stál pouhý jeden bod od historického negativního rekordu v počtu nastřílených bodů na zápas v historii ženské nejvyšší soutěže. USK naopak 115 body vyrovnalo své sezónní maximum v lize. Trenéra domácích Petra Martínka mohl maximálně těšit ten fakt, že si každá z jeho hráček dokázala připsat alespoň bod.

Valosun Brno, ověnčený bronzem z Českého poháru, zahájil utkání se Slovankou, která přijela pouze s šesticí hráček, ve velkém stylu a tak mohl domácí trenér Marian Svoboda v průběhu druhého poločasu protočit celou lavičku. K výslednému skóre 110:61 nakonec přispěly všechny hráčky Valosunu, které se ve čtvrtfinále playoff střetnou s Karou Trutnov.

Trutnov se potkal s celkem SBŠ Ostrava v této sezóně již počtvrté, jelikož oba týmy se střetly v rámci účasti Středoevropské ligy CEWL. Kara podobně jako v předchozích utkáních nedala svým soupeřkám šanci a proměnila dnešní boj v exhibici. V úvodní desetiminutovce ještě hráčky SBŠ držely s domácími krok, ale pak nedaly více jak pět minut koš a Trutnov šel do jasného trháku, který stovkou v poslední minutě korunovala Senegalka Fallová. Za hosty se v dobrém světle předvedla posila Valencia McFarlandová (17 bodů) a své odvedla reprezentantka Tereza Sedláčková (18 bodů).

Souhrn výsledků ŽBL, 21. kolo:

U19 Chance – ZVVZ USK Praha                   24:115   (2:19 10:46 16:82)

(Malá a Paroubková po 4, Krejčová 3 – Petrovičová 26, Steinbergaová 23, Xargayová 16)

BLK Slavia Praha – Hradec Králové          73:78     (24:24 39:46 61:66)

(Vaughnová 21, Jakšičová 12, Bartoňová 7 – Buraová 12, G. Andělová 10, Effangová 9)        

VALOSUN KP Brno – Slovanka MB           110:61   (28:17 53:28 82:41)

(Remenárová 16, Sanfordová 14, Šujanová 12 – Minarovičová 20, Šauerová 17, Novotná 12)         

Kara Trutnov – SBŠ Ostrava                        103:52   (25:18 49:26 74:35)

(Cadyová 19, Fallová 15, Miloševová 13 – Sedláčková 18, McFarlandová 17, Buttsová 6)

VŠ Praha – Karlovy Vary                                74:61 (14:14, 39:33, 58:52)

(Bakajsová 18, Pudláková 14, Šípová 11 – Reisingerová 22, Kušlitová 17, A. Andělová 10)

 

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace