eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pro Davise sezóna končí | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Pro Davise sezóna končí

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔21.3.2016
Pro Davise sezóna končí

Please enter banners and links.

Anthony Davis, hlavní opora Pelikánů z New Orleans, si už letos nezahraje. Sezónu předčasně ukončí kvůli zranění kolena. Nejasný je i jeho start na Olympijských hrách v Riu.

V pátek se Davis po přestávce už nevrátil do zápasu, ve kterém New Orleans podlehlo Portlandu. Trápila jej bolest v koleni, kvůli které odstoupil. Tým později oznámil, že se mladý pivot už letos nevrátí, aby mohl dostatečně zregenerovat svá zranění. Davis si kromě zraněného kolena stěžoval i na bolest v levém rameni, která jej provázela celou sezónu.

Trenér Pelicans Alvin Gentry oznámil, že Davis je ze situace zklamaný, ale má pro ni pochopení. „Je to chytrý hráč a rozumí tomu, že je lepší, aby o jeho problémy bylo postaráno teď. V podstatě má sedm měsíců na regeneraci, než začne letní příprava,“ komentoval Gentry.

V ohrožení je i Davisův start na Olympijských hrách v Riu. Není jasné, jak dlouho bude regenerace trvat. Je tedy možné, že Davis Olympiádu propásne. „Nevím, jestli bude schopný hrát, ale kdybych si měl vsadit, řekl bych, že asi ne,“ dodal Gentry.

Pelicans jsou již prakticky mimo možnost dostat se do playoff. Jejich bilance 26 – 43 jim nedělá téměř žádné vyhlídky. Dallas, který je momentálně na posledním postupovém místě, má bilanci 35 – 35. To znamená, že by Pelicans museli vyhrát alespoň 10 z 12 posledních zápasů a spoléhat na to, že týmy nad nimi budou jen prohrávat. Tým se tedy rozhodl pro šetření sil na léto a nadcházející sezónu.

Zdroj foto: CBS

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace