eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Play – off juniorek: Sparta srovnala krok s Hradcem | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Play – off juniorek: Sparta srovnala krok s Hradcem

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔18.3.2016
Play – off juniorek: Sparta srovnala krok s Hradcem

Please enter banners and links.

Žabiny Brno, úřadující vítěz základní části, vyzval v play – off osmý Jablonec. V sobotním utkání se jednalo o jednoznačnou záležitost pro domácí tým, který zdobila hlavně výborná obrana. Soupeřkám nedovolil víc než čtyřiadvacet bodů a díky produktivní poslední čtvrtině, ve které Žabiny nastřílely třicet osm bodů, atakovaly stobodovou hranici. Jablonec trápila absence klíčové rozehrávačky Čmejrkové a křídelnice Kristýny Ješkeové, které obě nyní oblékají dres Slovanky. Domácí rozložili síly na všechny hráčky, střelecky se dařilo Holešínské. Dvanácti doskoky se prezentovala Stoupalová a čtyřmi zisky se blýskla Brabencová. Jablonecká Tereza Ješkeová nastřílela osm bodů a doskočila patnáct míčů.

USK Praha, který obhajuje loňský titul, přivítal BK Strakonice. Jihočešky již po první čtvrtině ztrácely deset bodů, ve druhém dějství ale zabraly a manko stáhly. Poté však přišel sedmiminutový výpadek, během kterého hostující hráčky nevsítily ani bod a domácí tým naopak zaznamenal třicetibodovou šňůru. Strakonice poté dokázaly vyhrát závěrečnou desetiminutovku, USK si ale připsal třicetibodové vítězství. Veronika Šípová nastřílela dvaadvacet bodů, přidala šest zisků a čtyři asistence. Strakonická Magdalena Rajtmajerová proměnila tři trojky z pěti pokusů.

Hradec Králové byl jediným týmem, který v sobotu dokázal zvítězit na půdě soupeře. Hradecké lvice předvedly velmi dobrý výkon na obou polovinách hřiště a Spartu porazily o dvanáct bodů poté, co si celý zápas udržovaly desetibodové vedení. Hostující tým střílel s lepší úspěšností, doskočil i více míčů. Výborný výkon podala rozehrávačka Michaela Matušková, kterou jediný doskok dělil od triple – double. K třiadvaceti bodům přidala jedenáct asistencí a devět doskoků. Její spoluhráčka Tereza Zítková byla nejlepší střelkyní utkání s šestadvaceti body.

Do Králova pole přijel bojovat Trutnov. Ačkoliv byl domácí Valosun favoritem, hostující hráčky rozhodně nedaly svou kůži zadarmo. Obranu domácích zaměstnávaly hlavně Herinková s Rylichovou, o přísun útočných doskoků se postarala Patočková. Valosun však střílel lépe a donutil soupeřky k více ztrátám. Již tradičně se mohl spolehnout na pivotku Magdalenu Heroschovou, která zaknihovala svůj osmý double – double sezóny za třináct bodů a deset doskoků. Trenér Petr Kapitulčin okomentoval utkání slovy: „Proti velice kvalitnímu a výrazně zkušenějšímu celku jsme podali bojovný výkon. Soupeř byl o něco lepší a zvítězil zaslouženě, ale dnes se za naše nasazení a výkon nemusíme stydět. Teď ještě potvrdit nárůst výkonnosti v dalších zápasech.“

Ve skupině o udržení hrála Slovanka na domácí palubovce proti Žďáru. Pražský tým, který posílil o jablonecké Čmejrkovou a K. Ješkeovou, se po základní části nacházel na sestupové jedenácté příčce. Na sobotní utkání byl však velmi dobře připravený, po první vyrovnané čtvrtině začal pražský tým dominovat a po dvaceti minutách vedl o čtrnáct bodů. Vedení si nenechal vzít ani po změně stran a zápas již dovedl do vítězného konce. Slovanku s jednadvaceti body vedla Julie Pospíšilová, která se blýskla úspěšností 75% za tři body (4/3). O bod více nastřílela na druhé straně Kateřina Gregarová.

Ostrava je na tom ze všech čtyř týmů nejlépe, jelikož do play – out vstupovala z deváté pozice. V úvodním duelu nadstavbové části přivítala Prostějov. Domácí hráčky měly dobrý vstup do zápasu a během první čtvrtiny nastřílely dvacet jedna bodů. Prostějov odpověděl patnácti body, ale vysoké tempo hry nebyl schopen udržet. Naopak Ostrava v tlaku nepolevila a v poločase vedla o dvacet bodů. Žádné drama už nepřipustila a připsala si důležité vítězství. Komplexní výkon podala Adéla Smutná, která kromě čtyřiadvaceti bodů zapsala i devět doskoků, dvě asistence, tři zisky a pět získaných faulů.

Sobotní výsledky:

Žabiny Brno – TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou 100:24

USK Praha – BK Strakonice 87:55

BA Sparta Praha – Sokol Hradec Králové 72:84

Valosun Brno – Kara Trutnov 69:55

Basket Slovanka – BK Žďár nad Sázavou 71:56

SBŠ Ostrava – OP Prostějov 64:45

 

Ačkoliv Brno i v neděli vyhrálo bez větších problémů, Jablonec se prezentoval zlepšeným výkonem. S domácími hráčkami dokázal držet krok během první čtvrtiny, v poločase ztrácel stále hratelných třináct bodů. Po změně stran však začaly domácí hráčky dominovat a vedení výrazně navýšily. Ačkoliv hostující hráčky prohrály téměř čtyřicetibodovým rozdílem, mohl je těšit zlepšený výkon na obou polovinách. Třicet pět bodů dohromady nastřílela dvojice ve složení Klokočníková – Růžková. Žabiny vynikly výborným procentem střelby za tři body (50%), čtyři úspěšné střely poslala do koše soupeřek Hana Gašicová.

BK Strakonice vyrazily na pražskou Královku, kde se opět utkaly s USK. Úvodní desetiminutovka nabídla atraktivní basketbalovou bitvu, z níž přece jen o trochu lépe vyšly domácí hráčky, které vedly 22:17. Jihočešky však bojovaly dál a chtěly favorita potrápit. Ve druhé čtvrtině ale začaly hostujícím hráčkám docházet síly a domácí odskočili na dvojciferný rozdíl. Druhý poločas žádné změny nepřinesl a domácí bez větších problémů zvítězili i v druhém zápase. Hned pět hráček v pražském dresu nastřílelo přes deset bodů. Strakonice mohlo těšit dobré procento trojek (50%) a trestných hodů (75%).

Sparta v neděli chtěla odčinit sobotní porážku a srovnat stav série. Celý první poločas byl vyrovnaný, po první čtvrtině vedly rozdílem jediného koše hradecké lvice, v poločase měly dva body k dobru naopak domácí hráčky. Zlom nepřišel ani ve třetí části, která skončila remízou. Rozhodnutí tedy přinesla až čtvrtá čtvrtina, ve které měly navrch domácí hráčky. Závěrečné dějství opanovaly 18:10 a vyrovnaly stav série na 1:1.

Vyrovnaný zápas se hrál i v Brně. Trutnov ani tentokrát nepustil Valosun do výraznějšího vedení, v sedmnácté minutě dokonce vedl 27:24. Poslední tři minuty ale patřily domácím, kteří šli do šaten s náskokem čtyř bodů. Trutnov usiloval o vítězství i po změně stran, trápily ho však problémy s fauly. Východočešky na konci zabojovaly a za stavu 52:45 snížily až na 54:50, ve zbytku utkání však nepadl už ani bod a Valosun si připsal těsné vítězství. Třináct bodů nastřílela křídelnice Rylichová s pivotkou Herinkovou, nejlepší střelkyní Valosunu byla Magdalena Heroschová.

Skupina play – out nabídla odvety. Tentokrát zavítala Slovanka do Žďáru, moravský tým však ani na domácí palubovce nedokázal zvítězit. Slovanka si naopak připsala sedmou výhru v sezóně a odpoutala se od sestupových příček, neboť poskočila na desáté místo. Slovanka se opírala o výkon Julie Pospíšilové, která zatížila konto soupeřek třiceti body. V domácím dresu zazářila Lada Štěpánková, která si připsala double – double za dvanáct bodů a šestnáct doskoků. Přidala i šest asistencí.

Ani utkání Prostějov – Ostrava nepřineslo oproti sobotě žádnou změnu. Ostrava i tentokrát výborně vstoupila do zápasu, vytvořila si dvanáctibodové vedení a tím prakticky rozhodla o svém úspěchu. Prostějov zabojoval, dostal se až na rozdíl tří bodů, blíž ho ale Ostrava nepustila. Hostující hráčky ovládly doskakování poměrem 54 – 34, střílely lépe ve všech kategoriích (z pole, za tři body, trestné hody). Anna Kubíčková zapsala double – double za osmnáct doskoků (z toho osm v útoku) a devatenáct bodů. Prostějovská Tereza Frgalová také zaznamenala double – double za sedmnáct bodů a jedenáct doskoků, přidala i sedm získaných faulů.

Nedělní výsledky:

Žabiny Brno – TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou 93:56

USK Praha – BK Strakonice 92:55

BA Sparta Praha – Sokol Hradec Králové 79:69

Valosun Brno – Kara Trutnov 54:50

BK Žďár nad Sázavou – Basket Slovanka 68:81

OP Prostějov – SBŠ Ostrava 52:68

 

Ohlasy: www.bktrutnov.cz

Zdroj foto: www.dorkybrno.webnode.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace