eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Na slovíčko s Tomášem Hrubým | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Na slovíčko s Tomášem Hrubým

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Rozhovory, Topstory 🕔16.3.2016
Na slovíčko s Tomášem Hrubým

Please enter banners and links.

O rozhovor jsme tentokrát požádali generálního manažera Slunety Ústí nad Labem Tomáše Hrubého.

Michal Čarnecký v zápase proti Svitavám dovršil 19 asistencí, což znamená nový rekord ligy. Co na tento výkon říkáte? Není škoda, že Michal oznámil, že po sezóně končí s profesionální kariérou? 

Michalův výkon byl excelentní. On je typ hráče, který stále hledá své spoluhráče. Taková ta škola Petra Czudka. Všichni víme, jak je Michal jak herně, tak ale i lidsky skvělý hráč, ale obávám se, že jeho konec kariéry se prostě blíží a nic s tím neuděláme. On má specifickou životní situaci a musí ji řešit. Upřímně, po lidské stránce se mu nedivím, že se takto rozhodl. Samozřejmě po profesní stránce ho budu stále přemlouvat, aby nekončil, i když je to předem ztracený boj.

V kádru Slunety se letos vystřídalo celkem 18 hráčů. Postupně skončili Eggleston, Anderson a Hooker. Naopak při try-outu neuspěl Laurynas. Poté skončil Glen Dean, nebo Dana Kendrid. Čím to je? Všichni tito hráči skončili díky nedostatečné hráčské kvalitě? 

Pouze Hooker musel odejít kvůli zranění, s ostatními hráči jsme se rozešli z důvodů nenaplnění očekávání hráčských kvalit. Přiznávám, že letošní sezóna se nám opravdu hrubě nepovedla, vnímáme to a děláme všechny kroky proto, aby se tato situace neopakovala. Basketbal v Ústí si za poslední roky vybudoval určité postavení a my se budeme v další sezóně snažit potěšit diváky víc, než letos.

Během sezóny přišla velmi kvalitní posila Abercrombie, který už má zkušeností z naší ligy. K němu se také přidal Pavel Bosák, který začal sezónu v Děčíně. Jak hodnotíte jejich zapracování do týmu? 

Cory přišel v opravdu strašném stavu. Měl nadváhu a jeho výkony nebyly zdaleka takové, jaké jsme od něj čekali. Postupně na sobě zapracoval a je velice platným hráčem v týmu. Pavel Bosák? O něho jsem já osobně stál již mnohem dříve. Znám Pavla velice dobře a věděl jsem, že v situaci v jaké jsme, potřebujeme přesně typ hráče jakým je on. On nevynechá jediný souboj, maká v obraně i v útoku a strhne k tomu i zbytek týmu. A to je to co jsme od něj čekali a on to plní do posledního detailu. A to, že má nějakou minulost? Každý jsme nějaký a já jsem rád, že u nás je.

Jaká Vás napadla první myšlenka, když jste se dozvěděl, že Ústí nad Labem bude pořádat All Star Game 2016?

Jak jsem již naznačil. Basketbal v Ústí se těší v posledních letech velké oblibě veřejnosti. Chtěl jsem, abychom divákům tady v Ústí a na severu Čech nabídli ještě něco navíc. Aby se mohli těšit na něco výjimečného. ASG je vlastně taková sportovně společenská akce. Jsem velice rád, že tuto akci můžeme pořádat a doufám, že diváci budou odcházet plní dojmů a zážitků.

Hlasování do základní nominace vyhrál již zmiňovaný Michal Čarnecký, který se dostal do základní sestavy Mazáků. Do sestavy Mladých pušek se dostal Ladislav Pecka. Co to pro Váš klub znamená?

Vážíme si toho. Jsme za to rádi. Michal je v celé republice oblíbeným hráčem a toto to potvrzuje. Láďa si nominaci také zaslouží, podává stabilní skvělé výkony.

Jak Vy osobně se na tuto akci těšíte? A na co se můžeme těšit my? Prozraďte nějaké drobné překvapení ze zákulisí pro čtenáře proBasket.cz!

Já osobně se na celou akci těším opravdu hodně. Bude to sice hodně práce, co se týče organizace, ale věřím, že vše klapne a všichni si to užijeme. Překvapení pro diváky je ještě stále v jednání a já doufám, že to dopadne. Ale přeci jenom něco prozradím, diváci se mohou těšit na světelnou a pyrotechnickou show.

Děkuji za rozhovor.

 

Foto: severoceskydenik.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace