eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pardubické béčko překvapilo v Jihlavě | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Pardubické béčko překvapilo v Jihlavě

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔11.1.2016
Pardubické béčko překvapilo v Jihlavě

Please enter banners and links.

V dohrávce 15. kola 1. ligy mužů se dařilo Pardubicím. I s pěti hráči juniorky se jim totiž podařilo zvítězit v Jihlavě. Další dvě družstva překvapení nepřipustila. Litoměřice zdolaly GBA a Zlín si poradil se Šlapanicemi.

Silné Litoměřice zápas proti GBA nepodcenily

Dohrávku 15. kola Západní skupiny měly na starost Litoměřice a pražská akademie GBA. Už od pohledu na soupisku domácích šlo o bezproblémové vítězství, v jejich dresu nastoupili uzdravený Michal Šotnar nebo zkušený Miroslav Soukup. Severočeši si během první čtvrtiny vytvořily velký náskok, ale Pražané před koncem poločasu srovnali. Jeho konec jim ale nevyšel a Litoměřice si opět utvořily dvouciferné vedení.

Během druhé půle už si domácí náskok hlídali, čtyři minuty před koncem byl rozdíl ve skóre propastných 25 bodů. Litoměřickým se podařilo hodně přibrzdit největší hvězdu soupeře, srbského rozehrávače Djordje Dimitrijeviče.

Dopoledne porážka, odpoledne úspěch

Pardubičtí mladíci překvapili v Jihlavě. Pět hráčů přijelo prakticky rovnou z neúspěšného utkání juniorské extraligy v Prostějově, ale chuť si spravili proti domácí Vysočině. Zápas byl velmi vyrovnaný až do 33. minuty, pak ale pardubičtí nastříleli 11 bodů v řadě a tím rozhodli o své výhře. Ani dvě rychlé trojky ex-pardubického střelce Jiřího Šouly už stav nezvrátily. Hosté byli aktivnější zejména na útočném doskoku.

Velký boj se strhl i ve Zlíně, kam zavítaly Šlapanice. Moravské derby dopadlo lépe pro domácí tým, oba celky měly na soupisce posily z extraligového Brna. Zlín ani jednou svého soupeře nepustil do vedení, byť do poločasu si nevybudoval výraznější náskok. Po přestávce rozhodla bodová šňůra Ševců 11:1. Nejvíc zazářily právě posily z KNBL. David Nehoda a Pavel Pumprla nasbírali dohromady 41 bodů, oba mladíky doplnil zkušený Ondřej Chwaszcz.V dresu Šlapanic chyběl Filipu Šmídovi jediný získaný faul k zisku triple-doublu.

Výsledky nedělních dohrávek 15. kola 1. ligy

Slavoj Litoměřice – GBA Praha 83:65 (Klimeš 16, Kubizňák 12, Soukup 11, Žampach 10 – Drgon 15, Vilkovský 12, Dimitrijevič 9)

BC Vysočina Jihlava – BK Synthesia Pardubice 63:68 (Maňák 18, Číha (+ 10 doskoků) a Novák po 13, Šoula 12 – Příhonský 16, Potoček 12, Šoukal (+ 11 doskoků) a Roub po 10)

SKB Zlín – Sokol Šlapanice 74:67 (Nehoda 26, Chwaszcz 17, Pumprla 15 a 14 doskoků – Šmíd 20 a 11 doskoků, Šebela, Šír a Rotrekl po 10)

Zdroj foto: USK Praha

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace