eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Leczo nasbíral 30 doskoků, na pardubickou rezervu to však vůbec nestačilo

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔19.1.2016
Leczo nasbíral 30 doskoků, na pardubickou rezervu to však vůbec nestačilo

Please enter banners and links.

Mimořádný výkon se v 16. kole 1. ligy mužů povedl mladému pivotu VŠB Ostrava Janu Leczovi. Teprve devatenáctiletý hráč v Pardubicích nasbíral 32 bodů a 30 doskoků, jeho užitečnost se vyšplhala až k číslu 57, ale zbytek jeho týmu jej moc nepodpořil. Ostravané si tak z Východních Čech odvezli výprask o 37 bodů.

První místa ve svých skupinách si upevnily týmy Sokolů. Ten pražský dvakrát porazil Karu Trutnov, královehradečtí zase zvládli zápas s Brnem. Jediným překvapením je porážka rezervy USK. Její okleštěné sestavě se vůbec nepovedl závěr zápasu na palubovce GBA a ze Stodůlek si nakonec odvezla těsnou prohru.

Pražští Sokoli si upevnili první příčku

Ztrátu na první místo tabulky Západní skupiny způsobila pro rezervu USK porážka na palubovce GBA. V pražském derby to přitom dlouho vypadalo na neúspěch domácích. Na konci třetí čtvrtiny vedl USK už o 14 bodů, ale střelecký stroj se během závěrečných minut úplně zadrhl. V posledních šesti minutách totiž hosté nedali ani bod, čehož GBA využila na jedničku. V sestavě USK se projevila únava vinou úzké rotace, do Stodůlek totiž přijelo jen sedm hráčů. K výhře GBA pomohla zejména dvojice Djordje Dimitrijevič a David Jelínek, kteří nasbírali 22, respektive 20 bodů.

Náskoku na čele tabulky si tak mohou vychutnávat pražští Sokoli. Ti uspěli v obou víkendových zápasech, v pátek totiž sehráli dohrávku proti Trutnovu a stejného soupeře zdolali i v neděli. Oba zápasy si přitom byly velmi podobné, což potvrdily konečné výsledky. Jak v pátečním, tak v nedělním utkání se Trutnov držel do poločasu, ale třetí čtvrtiny už nezvládl. Hodně vidět byli děčínští hráči v dresech obou klubů, Filip Kroutil za Sokoly a Jakub Kaša v sestavě Kary.

Favorité uspěli

Tradičně silné týmy 1. ligy uspěly. Litoměřice neměly v Písku jednoduchou úlohu, Jihočeši totiž nadále potvrzují dobrou formu ve své nováčkovské sezóně. V posledních minutách ale litoměřičtí využili zkušeností, závěrečný pětiminutový úsek ovládli 14:2 a z Písku si vezou vítězství. Hosté své soupeře přeskákali, pivot Martin Klimeš získal další double-double do letošní sbírky.

Plzeňští se letos trápí, ale proti Liberci získali důležitou výhru a nadále se drží v pelotonu s čelem tabulky. Domácí rozhodli o vývoji utkání už v první čtvrtině. Bodová šňůra 14:0 poslala Plzeň do jasného vedení. V duelu zazářili Václav Honomichl a Jaroslav Lejsek, kteří dohromady nastřádali 50 bodů.

Ani Nymburk neponechal nic náhodě, proti Košířím nastoupil v nejsilnější sestavě a využil hráče áčka z VTB ligy. Právě hvězdy druhé nejvyšší soutěže se projevily, trojice Svoboda, Kříž a Peterka nastřílela celkem 57 z 87 bodů Nymburka. Na přelomu poločasů si domácí vytvořili dvouciferné vedení, o které už do konce zápasu nepřišli.

Výsledky 16. kola a dohrávky 7. kola – Západní skupina

GBA Praha – USK Praha B 81:79 (Dimitrijevič 22, Jelínek 20, Vilkovský 11 – V. Svoboda 20 a 13 doskoků, Mareš 17 a 10 asistencí, Hájek a Ropek po 14)

Kara Trutnov – Sokol Pražský 59:84 (Kaša 16 a 10 doskoků, Malík 12, L. Malý a A. Peterka po 10 – Kroutil 23, Štěpánek 19, Brůha (+ 16 doskoků) a Hartig po 9)

Sokol Sršni Písek – Slavoj Litoměřice 69:80 (Šlechta 22, Běle a Kostohryz po 9 – Klimeš 23 a 14 doskoků, Bašta 15, J. Šotnar a Soukup po 13)

BK Lokomotiva Plzeň – Kondoři Liberec 86:76 (Honomichl 28, Lejsek 22, Říha 12, Kovanda 11 a 10 doskoků – Kejmar 23, Bartel a Hojdar po 14, Bím 10)

Basketball Nymburk B – Basket Košíře 87:66 (M. Svoboda 22, Kříž 21, M. Peterka 14 a 14 doskoků – Vansa 16, Nekolný 15, Zavadil 11)

Dohrávka 7. kola: Sokol Pražský – Kara Trutnov 82:56 (Tomas 18, Kroutil 16, Štěpánek 13, Reimer 10 – Kaša 17, L. Malý 13, Malík 9)

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace