eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Havířov překvapil v Pardubicích. Rezerva USK se dostala zpět do čela

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔1.12.2015
Havířov překvapil v Pardubicích. Rezerva USK se dostala zpět do čela

Please enter banners and links.

Velmi dobré individuální výkony a nepřímý souboj o čelo v Západní skupině byly k vidění v 11. kole 1. ligy mužů. V duelu Písku s Nymburkem zazářil Matěj Svoboda, ve Šlapanicích zase rozhodl hradecký Tomáš Macela. Překvapení kola se povedlo Havířovu, jenž si veze cenné vítězství z Pardubic.

Čelo Západní skupiny se nadále zamotává, Plzeň totiž prohrála na palubovce pražské akademie GBA. Toho využila rezerva USK a společně s Nymburkem mají v Čechách nejlepší bilanci.

Nymburk vybojoval vítězství v Písku

Nejzajímavější duel se odehrál na jihu Čech, do Písku zavítala nymburská rezerva. Speciální bylo utkání pro Theodora Dlugoše, který odehrál za Sršně spoustu výborných zápasů. Souboj nováčků měl jasného favorita, nymburské béčko se stále drží na špičce Západní skupiny 1. ligy. Klání však bylo velmi vyrovnané. Písek i přes mizerný začátek dlouho vedl, ale v závěrečné čtvrtině jakoby mu došel dech.

Dvojice Šlechta a Vartecký zůstala v závěru bodově osamocena a v dresu Nymburku se prosazovala dvojice středočeských odchovanců. Mikuláš Vitek trefil dvě důležité trojky a zápas svou střelou rozhodl Martin Kolář. Dlouho očekávaný souboj Petra Šlechty a Matěje Svobody dopadl lépe pro nymburského forvarda. Ten nastřílel 34 bodů a získal na sebe 14 faulů. Šlechta, nejlepší střelec 1. ligy, tentokrát kontroval 28 body.

USK opět přeskočil Plzeň

O první místo v tabulce přišla plzeňská Lokomotiva. Západočeši nestačili na velmi dobře střílející GBA. Podle slov plzeňského trenéra Davida Zdeňka nedokázali hosté využít zkušeností podkošových hráčů. Velké problémy jim navíc dělal Djordje Dimitrijevič. Srbský rozehrávač nasbíral 28 bodů, 10 získaných faulů a osm asistencí, jeho užitečnost se vyšplhala až k číslu 41. Mimo to trefil v poslední minutě rozhodující trojku a v dalším útoku i oba trestné hody. Stal se tak hvězdou utkání. Plzni nepomohl ani tradičně kvalitní výkon Václava Honomichla.

Díky porážce rivala se do čela dostalo béčko USK. Mladé Sovy neměly proti Trutnovu velké problémy a nakonec vyhrály rozdílem 23 bodů. USK zvítězil ve všech čtyřech čtvrtinách, k úspěchu ho dotáhlo duo Vilém Svoboda a Marek Mareš.

Pražské derby pro Sokoly

Ve zbývajících dvou duelech k překvapení nedošlo. Litoměřice zničily Liberec, když po každých deseti minutách navyšovaly rozdíl ve skóre alespoň o devět bodů. Litoměřičtí svého soupeře jasně přeskákali. Martin Klimeš a Adam Žampach si připsali po double-doublu.

I pražské Košíře neměly v Žitné ulici nárok. Pražské derby dopadlo lépe pro Sokol Pražský, jehož hráči velmi dobře bránili a povolili soupeři jen 49 bodů. Alespoň 15 minut na hřišti si odehrálo všech deset hráčů Sokola, každý z nich se bodově prosadil.

Výsledky skupiny Západ

Sršni Sokol Písek – Basketball Nymburk B 94:96 (Šlechta 28, Vartecký 23, Hejda 10 – M. Svoboda 34 a 14 získ. faulů, Kolář 23, Štegbauer 14 a 10 doskoků, Vitek 12)

GBA Praha – BK Lokomotiva Plzeň 75:71 (Dimitrijevič 28 a 10 získ. faulů, Jelínek 17, Kozák 9 – Honomichl 22, Kovanda 16 a 10 doskoků, Dvířka 12)

USK Praha B – Kara Trutnov 76:53 (Mareš 19, V. Svoboda 12 a 11 doskoků, Ropek 9 – Kaša 16, Musel 10, L. Malý 8)

Slavoj Litoměřice – BK Kondoři Liberec 83:43 (Žampach 16 a 12 doskoků, Kubizňák 15, Klimeš (+ 11 doskoků) a Slunečko po 13 – Kejmar (+ 11 doskoků) a Obešlo po 10, Honzák a Hojdar po 8)

Sokol Pražský – Basket Košíře 75:49 (Tomas 20, Kroutil a Kohout po 8 – Nekolný 10, Schinko 7)

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace