eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

USK i Nymburk v ŽBL stále dominují, Slávistky zničily Strakonice

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔1.11.2015
USK i Nymburk v ŽBL stále dominují, Slávistky zničily Strakonice

Please enter banners and links.

AKTUALIZOVÁNO. V nedělních zápasech 9. kola Bonver ŽBL se překvapení nekonalo. Pražský USK neměl na půdě Karlových Varů téměř žádné problémy a proti bojovnému soupeři naprosto dominoval. Konfrontace Julie Reisingerové s pivotkami světové třídy se sedmnáctileté talentované hráčce úplně nevyvedla. Také Nymburk dovedl těžký zápas v Mladé Boleslavi k vítěznému konci. Dosud neporažený celek ŽBL zlomil soupeře až v poslední čtvrtině. Velký debakl si odvezly strakonické basketbalistky z Edenu. Slávistky nastřílely svým soupeřkám 114 bodů.

Úvod se domácím nepovedl

Očekávaný souboj Julie Reisingerové se zkušenými pivotkami USK nabral rychlý spád už od úvodního rozskoku. Karlovarské hráčky zaspaly start do zápasu a po několika minutách prohrávaly už 2:16. Od toho se odvíjel celý duel. Velké zlepšení si domácí připravily na začátek druhé čtvrtiny a dokázaly hostům, že se nevzdají bez boje.

Ani počátek druhé půle nebyl pro Karlovy Vary špatný, avšak mladé hráčky střídaly dobré úseky s horšími. A chyby Pražanky samozřejmě trestaly, zejména výborným presinkem a rychlými protiútoky. Střelecky se dařilo Anetě Zuzákové, na druhé straně se zastřelovala po zranění se vracející Sonja Petrovičová.

V závěru dominance Pražanek

Závěrečná perioda se změnila v demolici domácího celku. Tomu nezabránila ani Julia Reisingerová, která měla po celý zápas problémy s fauly a odehrála jen 17 minut. Čtvrtou desetiminutovku ovládl USK 36:8 a nebojácným domácím hráčkám uštědřil až nezasloužený debakl.

Sedm hráček USK skončilo na dvouciferném počtu bodů. Velkým pozitivem pro trenérku Natálii Hejkovou byl povedený návrat Sonji Petrovičové, která zaznamenala 22 bodů a devět doskoků.

Nymburk rozhodl dvěma trojkami na konci utkání

Dosud neporažený Nymburk čekal v Mladé Boleslavi nelehký soupeř. Favorizovaný tým přijel bez Veroniky Bortelové i Alexandry Chomenčukové. Outsider celý první poločas dokazoval, že Kuruczova družina nedostane nic zadarmo. Po horším úvodu obou celků si mírný náskok držela domácí Slovanka. Vorlová a Novotná nepříjemně zatápěly nymburským, jen Novotná měla v poločase čtyři zisky na kontě.

Slovanka odstartovala i druhou půli lépe, ale nasazené tempo dlouho nevydržela. Nymburk postupně vývoj otočil, k tomu se rozehrála Theairra Taylorová. V poslední kvartě už měly hosté navrch. Nymburk rozhodl duel dvěma trojkami Šípové a Skokanové, čímž si jistil dvouciferný náskok. Ani timeout Slovanky dvě minuty před koncem už zvratu nepomohl. Nymburské v druhém poločase omezily počet ztrát a koncentrovanějším výkonem si z Boleslavi odvezly už osmou výhru v letošní sezóně Bonver ŽBL. Slovanku srazil velký počet faulů, díky čemuž hosté střílely o 14 trestných hodů více.

Demolice Strakonic začala po poločase

Drtivou porážku si z Prahy vezou basketbalistky Strakonic. Přitom to dlouho nevypadalo na to, že by zápas mohl skončit rozdílem 48 bodů. Mladým hráčkám z jihu Čech pomohly v první čtvrtině trojky, jen v úvodu jich nastřílely pět. Přesto už po deseti minutách věděly, že největší problém budou mít s forvardkou Krystal Vaughnovou.

Od 15. minuty se začala projevovat ofenzivní síla americké dvojice Krystal Vaughnová a Kalia Johnsonová. Ta dohromady nasbírala 34 z poločasových 56 bodů Slavie. Druhá půle se změnila v útočnou smršť Pražanek, které mladé soupeřky nedokázaly konkurovat. Slávistky byly nezastavitelné a s výbornou úspěšností střelby rychle navyšovaly náskok. Vedení domácích se během zápasu vyšplhalo až na 50 bodů.

I bez rozehrávačky Hany Nezdařilové byly domácí velice přesné, s úspěšností střelby přes 63 procent nedaly svým sokyním žádnou šanci. Potvrdila se tak ohromná síla Slavie v útočné fázi. Krystal Vaughnová zaznamenala 32 bodů a osm doskoků, Kalia Johnsonová ji doplnila 19 body a 11 doskoky.

O sobotních duelech jsme informovali již včera.

BA Karlovy Vary – ZVVZ USK Praha 46:108 (Reisingerová 13, Kušlitová 12, Zuzáková 8 – Petrovičová 22, Burgrová 18, Kat. Elhotová 14)

Slovanka Mladá Boleslav – DSK Basketball Nymburk 58:71 (Vorlová 14, Brajkovičová 13, Minarovičová 12 – Kusterová 17, Bartáková 12, Šípová 11)

BLK Slavia Praha – U19 Chance Strakonice 114:66 (Vaughnová 32, Johnsonová 19 a 11 doskoků, Johnová 17 – Gaislerová 22, Musilová 19, Krejčová 8)

Zdroj foto: Facebookový profil BK Lokomotiva Karlovy Vary

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace