eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Řádění Reisingerové odnesla VŠ Praha, favorité museli bojovat do konce

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔8.11.2015
Řádění Reisingerové odnesla VŠ Praha, favorité museli bojovat do konce

Please enter banners and links.

AKTUALIZOVÁNO. V nedělní dohrávce 10. kola Bonver ŽBL opět předvedla své kvality mladá pivotka Karlových Varů Julia Reisingerová. Sedmnáctiletá hráčka nastřílela proti VŠ Praha 28 bodů, doskočila 10 míčů a dotáhla svůj tým k dalšímu vítězství v ŽBL.

Favorizovaná družstva neměla lehkou úlohu. Trutnov uhájil v Ostravě výhru až v úplném závěru. Brněnský Valosun žádné střelecké hody v Mladé Boleslavi nepředvedl, ale díky povedené první půli si odvezl vítězství. Dokázal tak odčinit porážku ze čtvrtečního utkání EuroCupu.

28 bodů Reisingerové bylo nad síly VŠ

Zápas Karlových Varů a VŠ Praha byl vyrovnaný takřka po celý svůj průběh. V první půli to byla dvojice domácích opor Julia Reisingerová a Dana Kušlitová, která pomohla k vedení o 13 bodů. Karlovy Vary využívaly absencí podkošových hráček Mainclové a Satoranské, po přestávce se ale Pražanky zmátořily. Po pěti rychlých bodech Sehnalové domácí ještě měly v rukách dvouciferný náskok, avšak závěr třetí periody patřil Petře Bakajsové.

Ačkoliv pivotka VŠ zápas vyrovnala, na začátku čtvrté čtvrtiny hosté na svůj nápor nenavázaly. To už se opět prosazovala Dana Kušlitová a společně s hvězdou utkání Reisingerovou dotáhla Karlovy Vary k páté výhře v soutěži. Mladý celek se stále drží na příčkách zajišťujících postup do play-off.

Klid do trutnovských řad vnesla až Uhrová

Trutnov přijel do Ostravy s triem zraněných hráček Russellovou, Ovsíkovou a Prokešovou, domácí ale zase nemohly využít rovněž zraněné hvězdy Vee Youngové. Její absence se nejdříve zdála pro vývoj zápasu klíčová. Trutnov dominoval už od začátku a aktivita domácích nebyla ničemu platná.

Ve druhé polovině se SBŠ zlepšila, ale Trutnov si výborným doskakováním v útoku držel od soupeřek odstup. Závěrečná čtvrtina patřila domácím. Po trojce Kovářové se náskok smrskl na pouhé čtyři body a zbytečné chyby Trutnovanek přidělávaly vrásky na tváři trenéra Rešetára. V posledních minutách se však projevily zkušenosti Michaely Uhrové a ta svým vedením z rozehrávky dovedla Karu k dalšímu vítězství. I přes problémy s marodkou vyhrály Východočešky už pátý duel v řadě. Dnes to bylo navzdory mizerné úspěšnosti střelby, která nedosáhla ani 30 procent.

Valosun rozhodl v první půli, Šujanová nedohrála

Brněnský Valosun dal na čtvrteční porážku v Neapoli rychle zapomenout a po vlažnějším začátku v Mladé Boleslavi opanoval úvodní čtvrtinu. K tomu přispěla bodová šňůra 12:0, na které se šesti body podílela Edita Šujanová. Domácí měly proti aktivnímu soupeři problém se prosadit, ale klání rozhodně nevzdaly.

Zejména Tereza Vorlová a Dragana Gobeljičová dělaly obraně Valosunu velké problémy a nebýt bodů Švrdlíkové a Sedlákové, skončila by třetí kvarta větším rozdílem ve prospěch Slovanky. Necelých šest minut před koncem dala domácím naději Kristýna Minarovičová, ale po její trojce žádné navazující body nepřibyly. Brňanky udržely bezpečný odstup až do závěrečné sirény.

Tereza Vorlová se blýskla 24 body a devíti získanými fauly. Komplikací pro hosty bylo odstoupení Edity Šujanové. Bývalá reprezentační pivotka do utkání zasáhla naposledy ve druhé čtvrtině.

BA Karlovy Vary – VŠ Praha 71:60 (Reisingerová 28 a 10 doskoků, Kušlitová 16, A. Andělová 8 – Pudláková 15, Mircová 11, Bakajsová a Nováková po 10)

SBŠ Ostrava – Kara Trutnov 49:60 (Dušaničová 13, Vojtíková 9 a 10 doskoků, Havlíková 8 – Uhrová 20, Nagyová 9, Pazderová (+ 10 doskoků) a Fallová po 8)

Slovanka Mladá Boleslav – Valosun Brno 57:67 (Vorlová 24, Gobeljičová 14, Minarovičová 7 – Švrdlíková 19, Sedláková 13 a 10 doskoků, Vlková a Sanfordová po 8)

Zdroj foto: Facebookový profil BK Lokomotiva Karlovy Vary

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace