eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Královští Sokoli vedou 1. ligu, Plzeň i USK zaváhaly | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Královští Sokoli vedou 1. ligu, Plzeň i USK zaváhaly

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔16.11.2015
Královští Sokoli vedou 1. ligu, Plzeň i USK zaváhaly

Please enter banners and links.

Tabulka druhé nejvyšší soutěže mužů se pořádně zamotává. Na čele východní skupiny se osamostatnili hradečtí Sokoli a mají nejlepší bilanci z celé soutěže. Naopak ve skupině Západ je situace velmi vyrovnaná. O první místo se totiž stále uchází sedm celků. Překvapivé porážky museli skousnout hráči Plzně a rezervy USK. V moravském šlágru kola uspěla domácí Vysočina, přes nervydrásající koncovku porazila Olomouc.

Plzeň prohrála v Nymburku

Situace ve skupině Západ se stále vyrovnává. O první místo bojuje dokonce sedm týmů, které mají alespoň pět vítězství. O vyrovnanosti svědčí i utkání 9. kola. Šlágr mezi rezervou Nymburku a Plzní dopadl lépe pro domácí. Tým od Labe využil opor z A-týmu a právě trojice Svoboda, Peterka a Kříž byla klíčovými postavami zápasu. Až do začátku čtvrté čtvrtiny byl duel velmi vyrovnaný, plzeňští se drželi mírně napřed. Během následných pěti minut ale nedali ani bod a Nymburk šňůrou 14:0 rozhodl o své výhře.

Západočeši přijeli jen s osmi hráči, navíc citelně chyběl pivot Martin Volf. Matěj Svoboda a Martin Peterka nastříleli přes 20 bodů, Martin Kříž je doplnil s 14 body, 18 doskoky a sedmi asistencemi.

Košíře i Sokol Pražský překvapili

Nečekaně padlo i béčko USK, na domácí palubovce nestačilo na Sokol Pražský. V pražském derby měly mladé Sovy velmi špatný první poločas. Jen za první čtvrtinu nastřílely pouze čtyři body a před přestávkou byl rozdíl ve skóre dokonce 20 bodů. Až do závěru měli Sokolové dvouciferný náskok, USK výsledek jen korigoval. Špatná střelba a spousta ztrát zapříčinily porážku USK.

Trochu nečekaně padla v dalším pražském souboji GBA. Basketbalová akademie ze Stodůlek sehrála v Košířích vyrovnané klání, přes výpadek ve druhé čtvrtině se dokázala vrátit do hry. Nováček soutěže nicméně zvládl poslední minuty mnohem lépe než soupeř. V závěrečné periodě úřadovala trojice Hlaváček, Vansa a Zavadil. Hlaváček byl nejlepším střelcem utkání, Zavadil si připsal double-double.

Liberec stále bez vítězství

Problémy Liberce nekončí. Ani po devíti zápasech nepoznali Kondoři radost z výhry. I v pátečním klání byli velmi blízko prvnímu úspěchu, ale nakonec doplatili na špatný začátek utkání a nedisciplinovanost. Nic nezměnilo ani 15 proměněných trojek. Písek uhájil výhru díky trestným hodům v závěru. Velmi dobrý výkon zase podal Petr Šlechta. Hvězda píseckých Sršňů nasbírala 34 bodů, 11 získaných faulů a šest doskoků. Šlechtu bodově doplnil Zdeněk Kostohryz, autor 20 bodů.

Podle očekávání si Litoměřice poradily s Trutnovem. Domácí měli už ve druhé čtvrtině dvouciferný bodový odstup, po přestávce ho ještě navýšili. Jediné hluché místo si hráči Litoměřic vybrali až na konci, když už bylo rozhodnuto. Do sestavy Trutnova se po měsíci vrátil Lukáš Houser, ale ani on nedokázal přibrzdit skvěle hrajícího Martina Klimeše. Jeden z nejlepších pivotů v soutěži si připsal triple-double za 20 bodů, 22 doskoků a 15 získaných faulů. Martin Bašta přidal 18 bodů, všechny nastřílel za trojkovým obloukem.

Basketball Nymburk B – BK Lokomotiva Plzeň 86:79 (M. Svoboda 23, M. Peterka 22 a 10 doskoků, Kříž 14 (+ 18 doskoků) a Dlugoš po 14 – Honomichl 25, Dvířka 12, Říha, Kovanda a Lejsek po 10)

USK Praha B – Sokol Pražský 58:63 (Mareš 13, V. Svoboda 10 a 11 doskoků, Hájek a Tůma po 8 – Štěpánek 18, Brůha a Linhart po 8)

Basket Košíře – GBA Praha 74:66 (Hlaváček 23, Nekolný 17, Vansa 14, Zavadil 12 a 15 doskoků – Welsch 20, Dimitrijevič 12, Onwuka a Kozák po 7)

BK Kondoři Liberec – Sokol Sršni Písek 90:93 (Němeček 24, Honzák 23, Hojdar 15, Kejmar 14 – Šlechta 34 a 11 získ. faulů, Kostohryz 20, Janda 11, Valuch 10)

Slavoj Litoměřice – Kara Trutnov 79:69 (Klimeš 20, 22 doskoků a 15 získ. faulů, Bašta 18, J. Šotnar 12 – Kaša 23 a 10 doskoků, Houser 13, Musel 12)

Zpravodajství ze skupiny Východ najdete na další straně.

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace