eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Svitavské tažení dál pokračuje, Brno poprvé vyhrálo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Svitavské tažení dál pokračuje, Brno poprvé vyhrálo

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔25.10.2015
Svitavské tažení dál pokračuje, Brno poprvé vyhrálo

Please enter banners and links.

Brno slaví první triumf v letošní sezoně Kooperativa NBL. Odnesl to pražský USK. Hostující skvělá obrana, která doposud inkasovala 71 bodů na utkání byla ta tam. První čtvrtina byla ještě poměrně vyrovnaná a domácí šutéři se pouze zastřelovali (15-14), avšak ve druhé desetiminutovce přišla smršť, jež de facto rozhodla utkání. MMCITÉ přehrálo Sovy v této pasáži 34-18 a vytvořilo si pohodlný sedmnáctibodový náskok, jejž si hlídalo až do závěrečného hvizdu.

Svěřenci Tomáše Pětivlase bombardovali hosty úspěšnými trojkami: V celém utkání zamířili přesně třináctkrát z 20 pokusů! Nejpilnějším byl v tomto ohledu nejlepší střelec utkání Roman Zachrla, jemuž se podařilo zpoza oblouku skórovat pětkrát. Domácí křídelník byl navíc za svůj výkon 26 bodů a 4 doskoky zvolen hráčem utkání. Životní zápas odehrál i Prachař (18) s Nehodou (17). Stabilně dobrý byl Cumberbatch (17 bodů, 6 doskoků a 6 asistencí). Domácí ještě kromě toho všeho zahodili 16 z 34 trestných hodů a potvrdili, že se jim v této standardní situaci v letošní sezoně zatím vůbec nedaří. Nejlepším střelcem Sov se stal s 19 body Jaromír Bohačík.

„Gratuluji Brnu k výhře. My dnes hráli opravdu špatně. Nepomatuju si, kdy naposled můj tým dostal v poločase 49 bodů. Hráli jsme sobecky jak v obraně, tak v útoku. Pak jsme to změnili v druhé půli, ale to už bylo příliš pozdě, protože bodový rozdíl byl příliš vysoký. Jsem naštvaný na své hráče, protože jsme se z minulých utkání nepoučili. Byl to stejný scénář, prvních 20 minut připomínalo, jak kdybychom přišli z ulice, a druhý jsme se snažili něco změnit a hrát basketbal. Myslím, že všem hráčům jsem dal dost šancí a prostoru. Mají dost času se nad tím zamyslet. Mladí hráči si musí uvědomit, že šanci si musí zasloužit. Zachrla nás v závěru porazil a pro mě byl dnes MVP,“ viděl hlavní nedostatky svého celku v obranné hře kouč USK Praha Mirsad Alilovič.

Pokračování: 1 2 3 4 5
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace