eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy Kooperativa NBL: ČEZ Basketball Nymburk

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔10.10.2015
Představujeme týmy Kooperativa NBL: ČEZ Basketball Nymburk

Please enter banners and links.

Mistr odehraje letos jen čtvrtinu utkání, co ostatní. Své síly bude upírat především k VTB lize a FIBA Europe Cupu. I tak v NBL není většího favorita na celkové prvenství.

Nymburk výrazně obměnil kádr a letos už v jeho dresu neuvidíme takové borce, jakými byli Darius Washington, Chester Simmons, Christian Burns či Garrett Stutz. Samostatnou kapitolou je odchod Luboše Bartoně do druholigového béčka Barcelony, kde se potká mj. s Jakou Lakovičem.

Místo nich z Litvy přišel rozehrávač Michael Dixon, jenž se v přípravě jevil velmi dobře a svou formu prokázal i ve dvou ostrých duelech VTB ligy. Dále jsou v týmu křídelníci Chason Randle z USA, Kubánec Howard Sant-RoosMartin Peterka. Podkošovou vozbu vyztuží Belgičan Maxime De Zeeuw a Američan Julian Vaughn.

Nikdo nepochybuje o tom, že tým staronového kouče Ronena Ginzburga obhájí český primát. Otázkou zůstává, zda bude v play off soupeř, který jej dokáže alespoň trochu potrápit. V ideálním případě tedy alespoň porazit. Bez zajímavosti určitě není ani fakt, že Howard Sant-Roos podepsal v Polabí smlouvu až do léta 2019, což jsou čtyři sezony. Tak dlouho v kuse v Nymburce nepůsobil žádný zahraniční hráč.

Nymburk vstoupí do ligy ve středu na horké prostějovské půdě. Tedy na palubovce soupeře, jenž mu loni uštědřil jedinou porážku v Kooperativa NBL. Tentokrát tam Ginzburgovi hoši pojedou posíleni vítězstvím 78-74 nad euroligovým Lokomotivem Kubaň Krasnodar. Uvidíme také, jak dopadne Nymburk v neděli v Kazani, kde hraje už třetí kolo prestižní soutěže.

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace