eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy Kooperativa NBL: BK JIP Pardubice | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy Kooperativa NBL: BK JIP Pardubice

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔8.10.2015
Představujeme týmy Kooperativa NBL: BK JIP Pardubice

Please enter banners and links.

Pardubický klub v příštím roce oslaví 60 let své existence a toto výročí chtějí v BK JIP Pardubice promítnout i do této sezony. Jubileum by rádi oslavili nejen po společenské stránce, ale především v té sportovní: nejprve vyhrát Český pohár, jehož Final four budou hostit, a konečně si zahrát finále KNBL.

Pardubickou kabinu po minulé sezoně opustili Petr Bohačík (vrací se do Ostravy), Jiří Šoula (přestup do Jindř. Hradce), Zbyněk Pospíšil (ukončení kariéry ze zdravotních důvodů) a Matthew Hezekiah (konec smlouvy). Jejich odchod ale sílu týmu určitě neoslabil, protože vedení klubu se podařilo přivést do pardubického dresu podkošové posily Radka Nečase a Kamila Švrdlíka, kteří v minulé sezoně působili v Prostějově. Od nich si Beksa slibuje výrazné zvýšení síly pod košem a to jak v obraně, tak v útoku. S nimi se do kabiny pardubického týmu mužů přesunuli z juniorské kabiny Martin Roub a Karel Formánek (oba ročník 1997). S větší porcí minut na hřišti už letos musejí počítat David Škranc s Josefem Potočkem, kteří si v minulé sezoně už KNBL osahali. A soupeři si budou muset ještě minimálně rok dávat pozor na hráčské dovednosti Levella Sanderse.

Na trenérský post se k Dušanu Bohunickému posunul do role asistenta Tomáš Bartošek a tím by měla být zajištěna kontinuita mezi pardubickým mládežnickým a mužským basketbalem. Pod jejich vedením sehrálo mužstvo devět přípravných utkání. Trenéři i samotní hráči si pochvalují, že se mohli střetnout s týmy jako jsou PGE Turów Zhořelec, ČEZ Basketball Nymburk či Mitteldeutscher BC.

Kapitán Beksy Lukáš Kotas to za ostatní hráče vyjádřil slovy: „Všichni jsme se shodli, že je potřeba zahrát si přípravu se silnými soupeři. Na zápasech v Německu nebo Polsku jsme viděli, že soupeři jsou zvyklí na rychlost a všechny herní činnosti dělat pod velkým tlakem a my jsme s tím měli trošku problém se vyrovnat. Takových zápasů bychom potřebovali hrát víc. I když to byly těžké zápasy, podle mého názoru jsme, s výjimkou zápasu s Nymburkem, odehráli dobrou přípravu. Překvapilo mě, že i když byla na hřišti jakákoli sestava, tak ten výkon nešel dolů.“

Mistrovskou sezonu otevře Beksa domácím utkáním s Opavou. V pondělí 12. října od 18 hodin v Tipsport Areně před kamerami ČT. Většinu zápasů odehraje v nové hale Dašická, která by měla v nejbližších dnech dostat oficiální název, zbytek pak v Tipsport aréně. Pardubičtí v průběhu sezony chystají retrozápas (Beksa nastoupí v retrodresech, které pak budou vydraženy pro charitativní účely), akci Hrajeme spolu za Pardubice II (ve spolupráci s Komorní filharmonií Pardubice), Galavečer pardubického basketbalu a v neposlední řadě i výstavu k 60. výročí pardubického basketbalu.

Autor: František Nerad

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace