eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburské ženy stále suverénní. Ve šlágru kola oloupily Slavii

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔10.10.2015
Nymburské ženy stále suverénní. Ve šlágru kola oloupily Slavii

Please enter banners and links.

Pět zápasů, pět výher. Jen jediný den odpočívaly basketbalistky Nymburku po výhře nad Valosunem Brno, přesto dokázaly zvítězit na palubovce silné Slavie. Nymburku se podařilo přibrzdit trio amerických opor Slavie a nakonec si odváží výhru o 11 bodů.

Komplikace nepřipustily jak v Hradci, tak v Brně. Lvice si proti pražské VŠ udržovaly vedení po celý zápas, stejně tak i Žabiny proti SBŠ. Ostravankám v Brně nepomohl ani výkon kola Američanky Veeshaundry Youngové, která získala double-double s celkovou užitečností 44.

Nymburk si závěr pohlídal

Tahákem kola byl zápas dvou týmů ze špičky tabulky, Slavia Praha přivítala dosud neporažené hráčky Nymburku. Do utkání lépe vstoupily domácí, když si od úvodního rozskoku držely mírné vedení. Na to ale nymburské basketbalistky trefily dvě trojky a opět srovnaly skóre. Během druhé čtvrtiny nastřílela Krystal Vaughnová 11 bodů v řadě, ale protože se k ní nikdo nepřidal, skóre zůstalo vyrovnané. Před poločasem se navíc prosadily Lenka Šípová a opora Jessica Kusterová a Nymburk nabral první vedení v zápase.

Po přestávce Nymburk navýšil náskok na dvouciferný rozdíl. Pak se k triu amerických opor Slavie přidala i zkušená Darina Johnová a domácí stále držely s vedoucím týmem tabulky krok. V závěrečné čtvrtině vedly Kuruczovy svěřenkyně už o 16 bodů, ale dvě rychlé trojky Beronjové ještě udělaly z duelu drama.

Výhru si však Nymburk vzít nenechal. Na dvě trojky srbské rozehrávačky už navázala jen Linda Tesaříková a hvězda utkání Kusterová šestkami potvrdila další výhru Středočešek. Slávistky zradila horší střelba z pole, nepomohlo jim ani 24 trestných hodů.

Zavázalová dotáhla Lvice k páté výhře v řadě

Další výhru získaly i hradecké Lvice. V pražské VŠ neměly lehkého soupeře, ale utkání kontrolovaly už od počátku. V první čtvrtině jim pomohla dobrá obrana. Úvodních dvacet minut se vydařilo Petře Záplatové, ale ani ona nezastavila narůstající manko. Pražanky držely rozdíl pod deset bodů.

Herní úsek mezi 29. a 34. minutou byl pro hosty osudným. Během něj se totiž nedokázaly bodově prosadit a Hradec šňůrou 9:0 definitivně rozhodl o osudu utkání. Velmi dobrý duel odehrála tradiční opora, rozehrávačka Kateřina Zavázalová, k ní se přidala i Michaela Stará.

Srbka Vučurovičová opět neubranitelná

Brněnské Žabiny prolomily prokletí domácích zápasů. Proti SBŠ využily svou velkou zbraň, pivotku Maju Vučurovičovou. Ta už od začátku zatápěla ostravské obraně. Přitom více než 25 minut se hrál vyrovnaný duel. Ostravanky chtěly využít absence Barbory Kašpárkové, která si na tréninku obnovila zranění a do hry tak nezasáhla. Jenže Maja Vučurovičová vše stíhala sama. Trefila prvních 12 bodů svého týmu a svým výkonem držela Brňanky.

Ostravanky na tom nebyly jinak. Kromě dua Youngová a Dušaničová se žádná další hráčka bodově neprosadila. Přesto se SBŠ na svého soupeře v třetí čtvrtině dotáhla. Následnou šňůrou 12:2 Brňanky získaly potřebný klid a na startu závěrečné periody trefily tři trojky v řadě. Maja Vučurovičová nakonec nasbírala 31 bodů se střelbou přes 50 procent. Největší ostravská hvězda Vee Youngová získala už čtvrtý double-double v řadě, celkem zaznamenala 28 bodů, 10 doskoků, šest zisků a osm získaných faulů.

Nedělní duel mezi Slovankou Mladá Boleslav a Karlovými Vary ovládly domácí hráčky. Více jsme informovali v přiloženém textu. Duel mezi Strakonicemi a Trutnovem byl pro velkou marodku hostujícího družstva odložen na začátek listopadu.

BLK Slavia Praha – DSK Basketball Nymburk 68:79 (Vaughnová 23, Johnsonová 14, Johnová 12 – Kusterová 20, Chomenčuková a Šípová po 14)

Hradec Králové –  VŠ Praha 78:60 (Zavázalová 17, Stará 16, Křížová 10 – Záplatová 16, Pudláková 13, Mircová 8)

BK Žabiny Brno – SBŠ Ostrava 84:67 (Vučurovičová 31, Holmqvistová 12, Horáková a Holešinská po 10 – Youngová 28 a 10 doskoků, Dušaničová 18, Havlíková 5)

Zdroj foto: Basketball Nymburk; zeny.basket-nymburk.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace