eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk dominuje i v ženské lize, v domácím prostředí porazil Valosun

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔9.10.2015
Nymburk dominuje i v ženské lize, v domácím prostředí porazil Valosun

Please enter banners and links.

Nejlepším týmem po pěti kolech Bonver ŽBL jsou stále nymburské basketbalistky. Ačkoliv jim chybí oproti ostatním družstvům jeden zápas, své soupeře zatím jasně přehrávají. O tom se přesvědčil i brněnský Valosun.

Nymburské hráčky o osudu utkání rozhodly již na začátku. Brňanky se sice dostaly na dostřel během závěrečné čtvrtiny, ale skvěle hrající trio Kusterová, Bortelová a Šikšniutéová dovedlo domácí ke čtvrté výhře.

Skvělý začátek Nymburku

Domácí basketbalistky vstoupily do zápasu skvěle. Jessica Kusterová trefila prvních sedm bodů a po třech a půl minutách svítilo na tabuli skóre 11:0. Valosun sice přibrzdil tlak Nymburku, ale začátek zápasu prakticky určil jeho vývoj. Kusterová a Šípová přidaly po trojce a v první čtvrtině ztrácel Valosun 11 bodů.

Brňanky vsadily na zkušenost, až na Evu Kopeckou hrály spíše starší hráčky. Přesto na nymburské basketbalistky nestačily. Druhá čtvrtina byla sice vyrovnaná, ale domácí si stále držely bezpečný bodový odstup. Ten ještě navýšily v poslední minutě čtvrtiny pěti body v řadě.

Důležité trojky Bortelové v závěru

Kromě Kusterové se po přestávce rozehrála i pivotka Egle Šikšniutéová a trenér Kurucz nadále využíval zkušeností ústřední rozehrávačky Veroniky Bortelové. Před závěrečnou desetiminutovkou vedl Nymburk už o 15 bodů.

Valosun ještě z duelu udělal drama. Zejména mladá křídelnice Kopecká pomohla snížit rozdíl na pouhých sedm bodů, ale na to se opět prosadila Kusterová a dvě důležité trojky v řadě trefila Bortelová. Tím definitivně rozhodla utkání.

Domácí naprosto dominovaly na doskoku, dokonce měly více útočných doskoků než Valosun obranných. Brňankám v tom případě nepomohlo ani 17 získaných míčů. Skvěle hrající Američanka Kusterová zaznamenala double-double za 22 bodů a 10 doskoků, k tomu přidala i osm získaných faulů a šest asistencí. Veronice Bortelové chyběla k double-doublu jediná asistence.

DSK Basketball Nymburk – Valosun KP Brno 86:68 (21:10, 42:29, 63:48)

Kusterová 22 a 10 doskoků, Šikšniutéová 18, Bortelová 14, Chomenčuková 9, Šípová a Taylorová po 7, Bartáková 4, Huňková 3, Skokanová 2 – Vlková 17, Šujanová 13, Kopecká 12, Adamcová, Mrhálková a Švrdlíková po 8, Remenárová 2

Trestné hody: 14/17 – 9/10

Trojky: 6/13 – 3/15

Doskoky: 48 – 22

Fauly: 16 – 19

Ztráty: 23 – 20

Zdroj foto: Basketball Nymburk; zeny.basket-nymburk.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace