eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Hájek hrdinou USK, trojkou rozhodl duel v Plzni | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Hájek hrdinou USK, trojkou rozhodl duel v Plzni

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔24.10.2015
Hájek hrdinou USK, trojkou rozhodl duel v Plzni

Please enter banners and links.

Mladé Sovy stále dominují v 1. lize mužů. Rezerva USK Praha porazila v pátečním utkání soupeře z Plzně a osamostatnila se na špici tabulky. Hrdinou utkání se stal Marek Hájek, který trefil vítěznou trojku s klaksonem. Dotáhnout se na USK může ještě rezerva Nymburku, která hraje zítra proti Liberci.

O domácí neporazitelnost přišli basketbalisté Olomouce. V moravském souboji podlehli Brnu dvouciferným rozdílem. Pražská akademie GBA slaví důležité vítězství, Beťkovi svěřenci udolali silné Litoměřice. Severočechům nepomohl ani výkon dne Martina Klimeše.

Hájek hrdinou zápasu

Skvělý začátek sezóny stále prožívají mladíci z USK. Rezerva pražského klubu zvládla zápas dvou nejlepších týmů západní skupiny 1. ligy. Přitom to byla domácí Plzeň, která měla více ze hry po většinu zápasu. Západočeši vedli na začátku druhého poločasu až o 18 bodů, ale náskok ztratili.

V posledních momentech duelu domácí ztratili míč, když do 24 sekund nedokázali vystřelit na koš. Poslední útok USK plzeňské dorazil. Míč doputoval až k Marku Hájkovi a ten trojkou s klaksonem rozhodl zápas. Pro domácí je to druhá porážka v řadě, u obou chyběl klíčový rozehrávač Václav Honomichl.

Klimešův double-double na GBA nestačil

Trochu překvapivou výhru slaví GBA. Pražskou akademii provází nevyrovnané výsledky, ale ve včerejším duelu si GBA vyšlápla na Litoměřice. Oba celky se střídaly ve vedení, ale domácí povolili v posledních pěti minutách Severočechům jen tři body a šňůrou 16:3 zcela otočili vývoj.

Hostům nepomohl ani výborný výkon pivota Martina Klimeše, který se blýskl 30 body, 18 doskoky a devíti získanými fauly. Sparťanům se opět dařilo z dálky, trefili hned devět trojek z 16 pokusů.

Důležitou výhru si připsali písečtí Sršni, kteří doma zdolali Sokol Pražský. Písek měl celý zápas navrch a trenér Janovský se opět mohl spolehnout na dvojici Petr Šlechta a Radek Vartecký. Oba mladíci nastříleli přes 20 bodů.

Pardubice doma nezaváhaly

Moravskoslezské derby dopadlo lépe pro Havířov. Soupeř z Ostravy nezvládl první poločas, který prohrál rozdílem 15 bodů. Díky Adamovi Urbánkovi se však VŠB dostala zpět do hry. I když Ostravané dvakrát srovnali, do vedení se už nedostali. Výhru Havířova zpečetil trestnými hody Jan Lyčka.

Porážku ze Zlína napravila pardubická rezerva. Vysočina však byla nepříjemným sokem. Úvod zápasu pardubickým nevyšel, ale postupně získali vedení na svou stranu. V závěru se sice Jihlavě podařilo srovnat stav, ale poslední minuty patřily opět domácím. David Škranc získal double-double za 18 bodů a 11 doskoků.

Olomouc doma poprvé padla

Basketbalisté prvoligového Brna uťali domácí neporazitelnost Olomouce. Jihomoravský rival střílel s výbornou úspěšností přes 60 procent. V dresu Hanáků se dařilo zejména moldavskému reprezentantovi Eugeniu Scripcarovi, ale to bylo na hosty málo. Definitivní rozhodnutí dali Brňané na začátku čtvrté čtvrtiny, když desetibodovou šňůrou získali jasné vedení. Olomoučané už dvouciferné manko nestáhli.

BK Lokomotiva Plzeň – USK Praha B 64:66 (Kovanda 18, Říha 13, Lejsek 10 – Štěrba 16, Hájek 11, Mareš 10)

GBA Praha – Slavoj Litoměřice 68:61 (Dmitrijevič 16 a 11 získ. faulů, Kozák 14, Onwuka 12 – Klimeš 30 a 18 doskoků, Kubizňák 11, Žampach 7)

Sokol Sršni Písek – Sokol Pražský 77:59 (Šlechta 23, Vartecký 21, Špičák 13 – Štěpánek 20, Linhart 10, Brix 7)

TJ Start Havířov – VŠB Ostrava 70:64 (Lyčka 16, Marek 14 a 11 doskoků, Gerych a Šiko po 10 – Urbánek 27, Leczo 18, Sedlařík 15)

BK Synthesia Pardubice – BC Vysočina Jihlava 79:71 (Škranc 18 a 11 doskoků, Potoček a Šoukal po 14, Příhonský 10 – Novák a Číha po 19, Strážnický 11)

Basketbal Olomouc – JBC MMCITÉ Brno 68:81 (Scripcaru 20 a 10 doskoků, Moravec 14, Sedlák 8 a 10 doskoků – Hrabovský 16, Müller 15, Jedovnický 12)

Zdroj foto: Facebookový profil USK Praha

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace