eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Prostějov sestřelil Opavu a k bronzu má blíže | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Prostějov sestřelil Opavu a k bronzu má blíže

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔13.5.2015
Prostějov sestřelil Opavu a k bronzu má blíže

Please enter banners and links.

Den před začátkem finálové série mezi Nymburkem a Děčínem vstoupili do bojů o bronz také oba poražení semifinalisté a sice Prostějov přivítal Opavu. Hanáci chtějí medaili, když už nemají jistotu stříbra, tak alespoň bronzovou. Slezané však tento cenný kov z loňska obhajovali a do svého rivala se zakousli a po dvou minutách hry zvyšoval Šiřina už na 10-3 pro hosty. Zbyněk Choleva na nepříznivý vývoj reagoval time – outem a za další dvě minuty už prostějovští vedli. Svou první trojku v utkání (z celkových šesti) proměnil Roman Marko a další body přidali Švrdlík se Slezákem. První periodu opanovali domácí po výsledku 25-18.

Hosté se na začátku druhého kvartálu dotáhli na rozdíl dvou bodů, ale Orli přitlačili v obraně a výsledkem byla šňůra 8-2. Poločasový účet uzavřel trojkou Marko a domácí vedli 42-33. Orli toužili soupeře zlomit ve třetí čtvrtině, to se jim ovšem nepovedlo. Opavu držel na dostřel zejména Blažek s Gniadkem. První jmenovaný zatížil konto Orlů 15 body a po třiceti minutách svítilo na tabuli skóre 63-56. Co se Prostějovu nepovedlo ve třetí části, to se stalo v závěrečné části. Totální destrukce Opavy byla číselně vyjádřena 31-8. Celkově Hanáci zvítězili 94-64 a ujali se vedení 1-0 na zápasy. Prostějovští přeskákali Slezany 47-31 a X – faktorem utkání byl Roman Marko, jenž zaznamenal 22 bodů a proměnil 6 z 8 trojek. Série pokračuje v pátek 15. května televizním duelem na opavské palubovce.

 

Ohlasy trenérů:

„Opava je rychlá a s tím jsme měli problémy. Hlavě ve druhém poločase se nám podařila zlepšit střelbu a doskok a to nám hodně pomohlo. V obraně to bylo slušné až na třetí čtvrtinu, kdy nám dal Blažek patnáct bodů,“ konstatoval po zápase kouč Ariete Zbyněk Choleva.

„Po celý zápas jsme zaostávali na doskoku. Chyběla nám agresivita. Za celý zápas jsme házeli jen dvě šestky a to je málo. Navíc se nám nedařilo při střelbě. V menší rotaci ale problém nebyl. Jsme zvyklí hrát v osmi lidech. Spíš ve výkonu domácího Marka. Ten zápas rozhodl. Když to jeho tým potřeboval, byl neomylný,“ sdělil asistent opavského trenéra Petr Valeček.

 

Výsledek:

Ariete Prostějov – BK Opava 94:64 (25:18, 17:15, 21:23, 31:8)

Body: Švrdlík 23 (7 doskoků), Marko 22, Tomanec 9 (10 doskoků), Talley 9 (6 doskoků), Slezák 8, Kouřil 7, Mrviš 4, Šteffel 4, Nečas 4 (9 doskoků a 6 asistencí), Peterka 2, Sehnal 2 – Blažek 17, Gniadek 16 (6 doskoků a 5 asistencí), Cvek 8 (8 doskoků), Šiřina 7 (8 asistencí), Klečka 7, Kramný 5, Vlček 2, Dokoupil 2
Fauly: 11:25; Trojky: 9:6; Doskoky: 47:31; Validita: 133:50

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace