eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Litoměřice slaví titul, Hradci nepomohl ani skvělý Peterka

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔3.5.2015
Litoměřice slaví titul, Hradci nepomohl ani skvělý Peterka

Please enter banners and links.

Druhá nejvyšší soutěž mužů zná svého vítěze. Litoměřice potvrdily skvělou sezónu i ve finále a zdolaly Hradec Králové v poměru 89:76. Při absenci Miroslava Soukupa táhl vítězné družstvo zejména Michal Šotnar. Hradci Králové nestačil ani výborný výkon Martina Peterky, který získal triple-double.

Bronz berou hráči Plzně. Ti v utkání proti Opavě zvládli lépe závěr duelu. V ofenzivně laděné bitvě plné proměněných trojek nakonec zvítězili 95:91.

Mistři i bez hvězdy Soukupa

Dlouho očekáváný souboj mezi dvěma suverény 1. ligy mužů začal lépe pro pořádající celek. Litoměřice už po pěti minutách vedly o šest bodů. Hradec během úvodní části ještě snížil, ale domácí hráči do konce čtvrtiny svůj náskok opět navýšili.

Po trojce Nováka a Šotnarově koši s faulem vedli domácí už o 14 bodů. Zásluhou Majeríka Sokolové alespoň smazali dvouciferné manko. Skvělý výkon v utkání podal Martin Peterka a v polovině třetího dějství byli Východočeši opět na dostřel.

Trenér Litoměřic Eisner reagoval oddechovým časem a to se mu vyplatilo. Severočeši nastříleli 19 bodů během pěti minut a vybudovali si rozhodující vedení. V poslední desetiminutovce náskok domácích narůstal, hradečtí už na to reagovat nedokázali.

Litoměřice dokázaly potvrdit skvělou sezónu i v samotném závěru. Pořádající tým Final Four prohrál během sezóny pouze dvakrát a zaslouženě vyhrál druhou nejvyšší českou soutěž. Finálový duel dokázal ovládnout i bez svého nejlepšího hráče Miroslava Soukupa.

Trojkovaná lépe pro Plzeň

Utkání o bronz mezi opavskou rezervou a Plzní mělo zajímavou zápletku. Útočný duel byl vyrovnaný až do konce. Začátek zápasu Opava nezvládla. Oba celky vsadily na střelbu za tři body, ta zpočátku vycházela spíše Plzni. Opavští se rychle vrátili do utkání, ale po první přestávce opět nestíhali.

Východočeši trefili sedm bodů za minutu a opavský trenér Valeček musel vzít timeout. Ten Slezanům výrazně pomohl, ještě do poločasové pauzy výsledek otočili. Ladislav Pecka ještě pěti body v řadě zařídil vyrovnaný stav.

V druhé půli se Opavané drželi v těsném vedení. Vyrovnaný průběh postupně vzali do svých rukou Západočeši. Trpělivější hra a přesnější střelba z dálky pomohla Plzni k vedení. Opava mohla zvrátit stav, protože jak Honomichl, tak Pecka selhali na čáře trestného hodu necelou půlminutu před koncem. Plzeňští pivoti však doskočili v útoku a prakticky tak zachránili utkání. Ani úspěšné střely Vlčka a Kupčíka už slezskému týmu nepomohly.

Oba celky si svým konečným postavením vylepšily pozici získanou v základní a nadstavbové části. Šťastnější hráče Plzně dovedla k bronzu zejména dvojice Honomichl – Pecka. Oba hráči zaznamenali double-double.

V zápase padlo celkem 27 trojek, což je nevídaný úkaz. Opava však na svých 17 trojek potřebovala dohromady 45 pokusů.

Výsledek

Slavoj Litoměřice – Sokol Hradec Králové 89:76 (28:20, 51:42, 73:59)

Šotnar 25, Ježek a Klimeš po 17, Novák 12, Slunečko 7, Kubizňák 6, Bambas 5 – M. Peterka 22 bodů, 13 doskoků a 11 získ. faulů, Šírek 12, Majerík 11, O. Peterka 10, Mahler 9, M. Svoboda 7, Kiršbaum 3, Dlugoš 2

Trestné hody: 24/13 – 26/14

Trojky: 8 – 4

Doskoky: 31 – 35

Fauly: 29 – 20

Ztráty: 6 – 14

BK Opava „B“ – BK Lokomotiva Plzeň 91:95 (13:18, 39:39, 71:67)

Matějka 20, Vlček 19, Ihring 18, Lyčka 13, Kupčík 8, Dihel 7, Vícha 6 – Honomichl 31 a 11 získ. faulů, Bašta 22, Pecka 21 a 13 doskoků, Kovanda 14, Lejsek 4, Říha 3

Trestné hody: 26/18 – 31/21

Trojky: 17 – 10

Doskoky: 36 – 40

Fauly: 28 – 24

Ztráty: 10 – 11

Ilustrační foto: Archiv Slavoj Litoměřice; slavojbklitomerice.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace