eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

USK doplnil Hradec ve finále ŽBL, Strakonice končí sezónu výhrou

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔18.4.2015
USK doplnil Hradec ve finále ŽBL, Strakonice končí sezónu výhrou

Please enter banners and links.

O druhém účastníkovi finále ŽBL je podle očekávání rozhodnuto. Letošní vítěz Euroligy ZVVZ USK Praha postoupil už po třech zápasech proti Trutnovu. Definitivní tečku za semifinálovou sérií daly Pražanky v domácím prostředí, kde zvítězily 92:62.

Strakonice a Karlovy Vary odehrály poslední utkání fáze play-out spíše jen z povinnosti. Strakonický tým měl už dávno jistotu udržení v nejvyšší soutěži, Karlovy Vary naopak po domácí porážce se Slovankou spadly do barážových bojů. Strakonice domácí duel zvládly lépe, nad outsiderem zvítězily 63:54.

Trutnov trápil favorita jen poločas

Druhý postupující do finále ŽBL byl takřka předem známý. Větší kvalita hráček je jasně na straně USK, ale Trutnov se vzdát bez boje nechtěl. První čtvrtina tak byla vyrovnaná, poslední tři minuty ovšem Pražanky dominovaly. Po úspěšných střelách Elhotové a Petrovičové si USK vytvořil dvouciferný náskok.

Ve druhé čtvrtině se dařilo jedné z nejlepších cizinek v ŽBL, Američance Ostarellové, a Východočešky mírně snížily vedení domácích. Do druhé půle vstupovaly pouze s osmibodovým mankem.

Po přestávce už USK neponechal nic náhodě, v útoku dobře kombinoval a navíc soupeřky k ničemu nepustil. Po vítězné třetí periodě v poměru 27:9 bylo prakticky rozhodnuto, Kara už na jakékoliv snížení náskoku neměla síly.

USK po vítězství 92:62 postupuje do finále, zatímco Trutnov čeká souboj o třetí místo proti Nymburku. Za zmínku stojí výborný výkon Aleny Hanušové, která zaznamenala 25 bodů, 10 doskoků a 8 získaných faulů.

Vrančičová dotáhla Strakonice k vítězství

Poslední utkání letošní sezóny odehrály basketbalistky Strakonic. Ačkoliv jim už o nic nešlo, chtěly se s domácím publikem rozloučit vítězně. Od začátku pomáhala udávat tempo hry skvělá Vrančičová, tradiční opora Jihočešek. Karlovy Vary zejména díky Halaszové a Holmqvistové srovnaly krok a během druhé čtvrtiny se několikrát dostaly do vedení.

Domácí klub rozhodl o svém vítězství na počátku druhé půle. Vrančičová trefila rychlých pět bodů a odstartovala povedený úsek hry Strakonic. Hosté se nemohly prosadit a do poslední desetiminutovky nastoupily s šestnáctibodovým rozdílem ve skóre. Ačkoliv jim závěr utkání vyšel lépe, na vítězství to nestačilo.

Strakonicím nakonec nevadila absence Marissy Kastanekové. Karlovarské basketbalistky naopak před baráží netrpělivě očekávají návrat klíčových hráček Kušlitové a Blazejewskiové.

Výsledky

ZVVZ USK Praha – Kara Trutnov 92:62 (27:15, 43:35, 70:44)

Hanušová 25 a 10 doskoků, Elhotová 19, Petrovičová 15, Vyoralová 11, Burgrová 9, Vaughnová 8, Veselá 3, Bartáková 2 – Ovsíková 12, Prokešová 11, Ostarellová 9, Pazderová 8, M. Vacková 7, A. Vacková 6, Vondráčková 5, Adamsová a Potočková po 2

Trestné hody: 25/18 – 10/7

Trojky: 2 – 5

Doskoky: 43 – 27

Fauly: 14 – 19

Ztráty: 18 – 23

Sev-en Strakonice – Lokomotiva Karlovy Vary 63:54 (17:16, 35:29, 54:38)

Vrančičová 20, Berryová 10, Kubičková 8, Milliganová a Krejčová po 7, Šujanová 6, Gaislerová 3, Malá 2 – Holmqvistová 18, Thomasová a Eisnerová po 9, Halaszová a Sedláčková po 8, Houdková 2

Trestné hody: 9/5 – 12/10

Trojky: 6 – 4

Doskoky: 34 – 28

Fauly: 11 – 18

Ztráty: 14 – 13

Ilustrační foto: Luděk Šipla; uskbasket.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace