eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Slovanka se po výhře posunula před Ostravu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Slovanka se po výhře posunula před Ostravu

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔2.4.2015
Slovanka se po výhře posunula před Ostravu

Please enter banners and links.

Druhé kolo play-out nejvyšší ženské soutěže ovládly domácí kluby. Jak Slovanka, tak i Strakonice podle očekávání uspěly. Mladoboleslavský celek si díky vítězství vylepšil pozici v tabulce, Strakonice potvrdily největší kvalitu ze všech celků hrající skupinu play-out.

Karlovarské hráčky v poslední čtvrtině

Slovanka začala proti Karlovým Varům ve svižnějším tempu, v prvním dějství si vybudovala mírný náskok a Západočešky stahovaly manko zejména díky trestným hodům. Americká opora Varů Sara Halaszová nastřílela na začátku druhé čtvrtiny osm rychlých bodů a pomohla snížit rozdíl na jediný bod.

Po poločasové přestávce získaly karlovarské basketbalistky mírnou převahu, ale před soupeřky se přesto nedostaly. O mírné vedení se starala především Denisa Harapesová. Pětadvacetiletá hráčka potvrzuje, že hraje v posledních dnech s velkou chutí.

Závěr utkání vyšel mnohem lépe domácím hráčkám. Prezentovaly se výbornou obranou, první body poslední čtvrtiny trefily svěřenkyně Ludovíta Smačka až po osmi minutách a to už vedl domácí celek rozdílem 19 bodů.

Díky výhře nad posledním týmem ŽBL si Slovanka zajistila postup v tabulce, na druhém místě play-outové tabulky vystřídala ostravskou SBŠ.

Kastaneková byla k neudržení

Právě SBŠ jela do Strakonic jako outsider, ale v případě úspěchu by svou pozici v tabulce neztratila. Podle toho i začala, domácí byly z nástupu ostravských basketbalistek mírně zaskočené, vždyť brzy prohrávaly dvouciferným rozdílem. Bodově se činila zejména Američanka Williamsová. Do poločasové přestávky ale Jihočešky srovnaly. Začalo se dařit dvojici tahounek Vrančičové a Kastanekové, k nim se přidala vycházející hvězda Gaislerová.

Poté měly Ostravanky již tradiční trable s prosazováním na útočné polovině, čehož využil domácí klub k vytvoření pohodlného vedení. SBŠ drželo ve hře jen duo Williamsová a Hilliardová. I přes nepovedený úsek hry dokázaly hosté vyrovnat a utkání zdramatizovat, ale v klíčových chvílích se opět prosadila Marissa Kastaneková. Za dvě a půl minuty nasbírala deset bodů a Strakonice opět získaly bezpečný bodový odstup. Jihočešky si upevnily pozici na čele tabulky play-out, zatímco Ostravanky spadly na barážové příčky.

Výsledky

Slovanka Mladá Boleslav – Lokomotiva Karlovy Vary 65:52 (Harapesová 26 a 10 doskoků, Minarovičová 12, Novotná 8, Buraová 6 – Halaszová 18 a 11 doskoků, B. Sedláčková 12, Holmqvistová 11, Eisnerová 7)

Sev-en Strakonice – SBŠ Ostrava 86:76 (Kastaneková 30, Vrančičová a Šujanová po 18, Gaislerová 11 – Williamsová 29 a 10 doskoků, Hilliardová 20, Burzová 8, Dušaničová 7)

Ilustrační foto: Pavel Netolička; Facebookový profil SBŠ Ostrava

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace