eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Oslabený outsider ŽBL zvítězil v Ostravě. Slavia srovnala stav

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔30.3.2015
Oslabený outsider ŽBL zvítězil v Ostravě. Slavia srovnala stav

Please enter banners and links.

Nečekanými výsledky skončily nedělní zápasy nejvyšší ženské basketbalové ligy. První kolo play-out dopadlo velmi dobře pro Karlovy Vary. Západočeský klub dojel do Ostravy jen se sedmi hráčkami, jelikož se v současné době potýká s početnou marodkou, přesto však dokázal jednoznačně zvítězit.

Také pražská Slavia získala důležité vítězství. Sedmý celek tabulky po základní části vyrovnal na domácí palubovce stav čtvrtfinálové série proti Hradci Králové.

Ostravanky selhaly v druhé půli

Před utkáním mezi SBŠ Ostrava a Karlovými Vary se spekulovalo, zda nebude duel odložen, a to z důvodu nemocných hráček hostů. Západočešky nakonec do Ostravy dorazily a učinily tak velmi dobře.

Začátek utkání ovšem nedopadl podle představ trenéra hostů Romana Malečka. Jeho svěřenkyně nedokázaly bránit pivotku Hilliardovou a po několika minutách prohrávaly už 3:14. Jen Hilliardová z toho nasbírala 11 bodů. Od druhé čtvrtiny se domácím přestalo dařit z dálky, čehož Karlovy Vary využily.

Po přestávce už Karlovy Vary naprosto dominovaly. Dobrou obranou nedovolily domácím hráčkám přes sedm minut skórovat. Herní úsek mezi 26. a 36. minutou ovládly karlovarské basketbalistky v poměru 22:3 a definitivně si tím pojistily tolik potřebnou výhru.

Slavia srovnala čtvrtfinálovou sérii na 1:1

Druhý zápas čtvrtfinálové série mezi Slavií Praha a Hradcem Králové dopadl opět lépe pro domácí klub. Slavia využila domácího prostředí na výbornou. Už od začátku se Pražankám více dařilo, lépe kombinovaly a využívaly zejména svých podkošových opor Lowenthalové a Learyové.

Ve druhé čtvrtině se hra vyrovnala, ale hradecké se přesto nemohly dostat na dostřel. V dresu domácích se dařilo zejména Learyové a Nezdařilové, společně s dobře hrající Terezou Motyčákovou pomohly získat svému týmu dvouciferné vedení. Ačkoliv svěřenkyně Romany Ptáčkové ještě stáhly bodové manko, závěr duelu opět ovládly Slávistky. Domácí uspěly také díky lepšímu doskakování pod oběma koši.

Pražanky srovnaly stav série na 1:1, v úterý bude mít favorizovaný Hradec šanci na opravu na domácí palubovce.

O sobotních zápasech jsme psali dříve, článek si můžete přečíst v přiloženém odkazu.

Výsledek play-off

BLK Slavia Praha – Sokol Hradec Králové 80:67 (Nezdařilová 16, Learyová 15 a 14 doskoků, Motyčáková 13, Effangová 12 – Kuthanová 15, Zavázalová a Křížová po 11, Rosenbaumová 9, Lichtarovičová 7)

Výsledek play-out

SBŠ Ostrava – Lokomotiva Karlovy Vary 48:66 (Dušaničová 16, Hilliardová 11, Prljaová 8, T. Sedláčková 7 – Halaszová 17, Thomasová (+ 10 doskoků) a B. Sedláčková po 14, Holmqvistová 9)

Ilustrační foto: Pavel Netolička (SBŠ Ostrava)

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace