eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk nezvládl poslední čtvrtinu, ve Volgogradu prohrál

📁 Články, Topstory, VTB, Zahraniční soutěže 🕔1.3.2015
Nymburk nezvládl poslední čtvrtinu, ve Volgogradu prohrál

Please enter banners and links.

Nymburk prohrál ve VTB lize popatnácté v této sezoně, tentokrát nestačil na klub Rudý Říjen Volgograd, jemuž venku podlehl 76-82. Porážka svěřenců Kestutise Kemzury ve městě na Volze je o to horší, že tamní klub je jedním z přímých soupeřů v boji o play off prestižní soutěže. Český mistr byl navíc po celý zápas vyrovnaným soupeřem.
Podobně jako v NBL s Ostravou nenastoupil zraněný Chester Simmons, avšak českému mistrovi to příliš vadit nemuselo. V první čtvrtině tým táhl křídelník Christian Burns, spolu s rozehrávačem Dariusem Washingtonem. Oba Američané zaznamenali sedm bodů a pomohli Nymburku zvítězit v úvodní desetiminutovce 20-15.

Od prvních minut části druhé se začal trefovat domácí ostrostřelec Randy Culpepper, jenž se v první části spíše ještě zastřeloval. Trojkou nejprve otevřel skóre druhé čtvrtiny a snížil na 18-20 a o tři a půl minuty později další střelou zpoza oblouku dokonce poslal Volgograd do vedení 25-24. Do šaten šli nakonec ale přece jen spokojenější hosté. Burns zasmečoval tři vteřiny před druhou sirénou opravdu s velkou razancí a stanovil tak poločasové skóre na 37-39.

Přetahovaná pokračovala i po přestávce, jakkoli Nymburku hned zpočátku svitla šance na únik: Vojtěch Hruban se trefil za tři body, ovšem záhy začala úřadovat americká cizinecká legie ve službách Volgogradu (Deane, Victor a Culpepper). Oba celky se střídaly ve vedení až do třetí minuty poslední desetiminutovky, kdy Victor smečí otočil na 62-61 pro domácí a v rozmezí 20 sekund přidal Culpepper dvě trojky a Nymburk rázem prohrával 61-68. Tento počin nepolapitelného rozehrávače notně zacloumal s nymburským sebevědomím a přesto, že Petr Benda krátkodobě snížil na tříbodový rozdíl, dva body zůstaly nakonec doma. Závěrečné taktické šachy (fauly) vyzněly lépe pro domácí a to i proto, že nymburští nebyli schopni čelit vynikající obraně Volgogradu (a tím netrefili i kýženou trojku).

Nejlepším střelcem utkání se stal již několikrát zmiňovaný Culpepper s 26 body (5 trojek), v nymburském dresu nastřílelo shodně po 15 bodech duo BurnsDerek Raivio. Burnsovi navíc chyběl jediný doskok ke zkompletování ceněného double – doublu. Domácí předčili Nymburk ve střelbě za dva body, měli o celých 20 procentních bodů lepší úspěšnost.

Rudý Říjen Volgograd – ČEZ Basketball Nymburk 82-76 (15-20, 22-19, 17-17, 28-20)

Nejlepší střelci: Culpepper 26, Hamilton 19, Victor 12, McGrath 12 – Burns 15, Raivio 15, Washington 11, Bartoň 8, Benda 8

Doskoky (útočné): 40 (9) – 33 (10)

Trojky: 6/20 – 8/23

Ztráty: 14 – 10

Fauly: 18 – 26

Validita: 90 – 78

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace