eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nováček Elfrid Payton slaví první dva triple-doubly v kariéře

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔21.3.2015
Nováček Elfrid Payton slaví první dva triple-doubly v kariéře

Please enter banners and links.

Za dvaceti třemi body a rovnými dvaceti asistencemi Reggie Jacksona stojí základ vítězství Detroitu Pistons v domácím utkání s třetím celkem celé NBA Memphisem. Životní výkon a nejvyšší počet asistencí v kariéře s přispěním opory Andre Drummonda, jenž si připsal po 16ti bodech i asistencích, dokázali domácí porazit favorita 105:95. O největší překvapení večera se ale postarali hráči New Yorku Knicks. Ti dokázali výbornou defenzívou přetlačit v prodloužení obhájce titulu ze San Antonia 104:100.

O středeční noci se opět vytahoval k výšinám Russell Westbrook. Stalo se v utkání jeho Oklahomy na domácí půdě s hosty z Bostonu. Westbrook nastřílel 36 bodů, přidal 10 asistencí, 5 zisků, 5 doskoků, ale také 7 ztrát. Ke konci utkání Boston mocně doháněl ztrátu z prvních tří dějství. Těsné porážce 122:118 již však stihnout nezabránil. První triple-double v kariéře slaví nováček v dresu Orlanda Elfrid Payton. Rozehrávač Magiků nastřílel 15 bodů, k nimž přidal 12 asistencí a 10 doskoků. Šestou prohru svého týmu v řadě však neodvrátil hlavně kvůli hvězdné dvojici Dallasu Nowitzki-Ellis. Dallas doma vyhrál 107:102.

Tradičně chudý čtvrteční program okořenil James Harden životním výkonem. V domácím střetnutí s Denverem nastřílel 50 bodů, což je jeho kariérní maximum. Předchozí nejlepší úspěch byl 46 bodů z roku 2013. V dresu Rockets se podařilo hráči nastřílel 50 bodů a více podeváté. Naposledy se to podařilo Olajuwonovi 18. ledna 1996 proti Celtics. Třešničkou na dortu se může zdát i příležitost, kdy byl tento milník nastřílen. V tento večer slavil Houston dvacetileté výročí klubu od dvou po sobě jdoucích titulů NBA z let 1994 a 1995. Houston porazil Denver 118:108. Mezitím se v New Yorku konalo setkání nejhorších celků NBA. Nejhorší tým ligy New York Knicks v něm vyzval předposlední celek cestující z Minnesoty. Střetnutí se muselo rozhodnout až v prodloužení, kde jistější ruku prokázali Minnesotští hráči, kteří přetlačili domácí 92:95.

V těžké situaci se ocitl tým Oklahomy před domácím utkáním s Atlantou. Očekávajíce jednoho z nejlepších soupeřů v lize se vedení Thunder dozvědělo, že Kevin Durant vynechá kvůli zranění i zbytek sezóny. K němu se přidal na list zraněných i Serge Ibaka a páteční zápas musel vynechat i Enes Kanter kvůli problémům s kotníkem. Náhradníci v čele s triple-doublovou mašinou Russellem Westbrookem neskutečně vymazali hráče Atlanty v poslední desetiminutovce. Osm minut před koncem si Atlanta hlídala vedení 96:103. O čtyři minuty později se díváci s úžasem dívali na skóre 115:105. Po konečném účtování se Russell Westbrook mohl opět pochlubit triple-doublem za 36 bodů, 10 doskoků a 14 asistencí. V této sezóně se jedná o devátý, v kariéře pak sedmnáctý. Oklahoma se stala čtvrtým týmem v dějinách NBA, který se v jedné sezóně dostal pod hranici .500 (stejné množství výher jako proher) o devět zápasů a následně o stejné množství nad tuto hranici. Celkem tři prodloužení si užili diváco v Brooklynu, kam zavítalo Milwaukee. Produktivní základní pětka Bucks si připsala 113 bodů z celkých 127. Hráči Nets byli v konečném zúčtování o dva bodíky úspěšnější při finálním skóre 129:127. Nováček Orlanda Elfrid Payton nebyl z prvního triple-doublu kariéry příliš nadšený vzhledem k prohře týmu, a tak si zpravil chuť hned v následujícím zápase. 22 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí při vítězství 111:104 jistě dokáže přivodit úsměv na tváři. Payton se stal vůbec prvním mužem v dresu Magic, jenž dokázal docílit dvou triple-doublů v řadě. Také to dokázal jako první nováček od roku 1997, kdy se to podařilo Antoine Walkerovi v dresu Bostonu.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace