eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

James Harden slaví třetí triple-double sezóny | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

James Harden slaví třetí triple-double sezóny

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔7.3.2015
James Harden slaví třetí triple-double sezóny

Please enter banners and links.

Týmovým výkonem porazili v úterním programu hráči Charlotte Hornets hosty z Los Angeles Lakers. Přes dvacet bodů nastříleli hned tři hráči základní sestavy. Jmenovitě Al Jefferson se blýskl 21 body, k nimž přidal 16 doskoků. Stejné množství bodů nabídl divákům Gerald Henderson a o bod méně přidal Rozehrávač sršňů Maurice Williams doplňujíce výkon o 13 asistencí. V dresu Lakers byl nejvíce vidět Jeremy Lin, jenž nenastoupil v základní sestavě, ale do hry se dostal až jako šestý hráč. V utkání si připsal 23 bodů,8 asistencí a 6 doskoků. V dalším klání zavítali kouzelníci z hlavního města do Chicaga. Těsné vítězství 97:92 uhájili býci z Chicaga bez Rose i Butlera. I v tomto utkání se největší podpory dočkal tým od hráče z lavičky. Z té do hry zasáhl Nikola Mirotic, jenž se blýskl 23 body. Přes dvacet bodů se ještě dostali Aaron Brooks a Pau Gasol. Za kouzelníky potěšil fanoušky John Wall s 21 body a 11 asistencemi. Marcin Gortat přidal do statistik utkání 12 bodů i asistencí.

Hned 26 týmů se představilo v středečním programu. Velkého návratu se dočkal Anthony Davis z New Orleans. V domácím prostředí odehrál necelých 42 minut proti bojujícímu Detroitu. Pelikáni v závěru přetlačili Pistons 88:85 hlavně díky 39 bodům Davise. Nejlepším střelcem hostů byl až devátý hráč sestavy Pistons zasáhnuvší do utkání Jodie Meeks s 20 body. Podkošoví muži Detroitu odváděli práci na výbornou při poměru 13 ti bodů a 18 doskoků pro Andre Drummonda a 15 doskoků pro Grega Monroe. Ve výborné formě pokračují hráči Clevelandu, kteří si tentokrát vyšlápli na silné Toronto na jeho půdě. Výhru 112:120 režírovala největší hvězda Kavalírů LeBron James s 29 body a 14 asistencemi. Utkání se povedlo i Kevinu Love s 22 body a 10 doskoky. Třetí hvězda hostů Kyrie Irving nezaostával o nic pozadu a k osmi asistencím přidal 26 bodů. Torontu nepomohli ani tři hráči s více než 25 body. Po vyhazovu trenéra Briana Shawa odehráli druhé vítězné utkání hráči Denveru Nuggets. Nový coach Melvin Hunt dirigoval hráče při snadném vítězství na palubovce Minnesoty v poměru 85:100. Ani sedm hráčů nastřílejících dvouciferný počet bodů nepomohl týmu Los Angeles Lakers k vytoužené výhře v prosluněném Miami. V dresu Heat opět řádila stálice jménem Hassan Whiteside s 18 body a 25 doskoky. 25 doskoků je druhý nejvyšší počet, který kdy hráč hájící barvy Heat dokázal nastřádat během jednoho utkání. Když se k němu připojili Dwyane Wade (25 bodů) a Goran Dragic (21 bodů) nebylo o výhře Miami pochyb. Jak i jedna čtvrtina může rozhodnout o vítězství předvedli hráči Phoenixu na palubovce Orlanda. V třetím dějství zničili Orlando 34:17 a celkové vítězství 100:105 si do závěru zápasu pohlídali. Domácí Oladipo si vylepšil náladu nejlepším výkonem kariéry, který má nyní hodnotu 38 bodů.

Tradičně chudý čtvrteční program nabídl dvě utkání. V tom prvním si Chicago Bulls poradilo s hostující Oklahomou i přes 43 bodů Russella Westbrooka. Oklahoma prohrála třetí utkání z posledních čtyř a nebezpečně se potácí na poslední osmé postupové příčce zaručující účast v playoff. V tom druhém defenzivním střetnutí si domácí Portland poradil s Dallasem vysoko 94:75.

I v druhém utkání po návratu se dařilo Anthonu Davisovi z New Orleans, jenž 29 body a 14 doskoky podporoval snahu Pelikánů porazit Boston. To se ale nelíbilo šestému muži sestavy Celtics Isiah Thomasovi, jenž 27 body přispěl k vítězství hostů 98:104. Jeden z velkých večerů má za sebou opět James Harden. Ten dotáhl Rakety k vítězství nad Detroitem pomocí triple-doublu. Harden si ho vysloužil za 38 bodů a shodně po dvanácti doskocích a asistencích. Pouze dva hráči Pistons nastříleli dvouciferný počet bodů. S nimi tradičně držel vysokou laťku Andre Drummond s 12 útočnými doskoky (celkově 21). Jako přestřelka jeden na jednoho působilo utkání Orladna Magic se Sacramentem. Zatímco Krále vedl s 39 body Rudy Gay, na straně domácích řádil v poslední době dobře naladěný Victor Oladipo s 32 body. Orlando nakonec utkání zvládlo v konečném výsledku 119:114.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace