eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Golden State ovládlo Pacifickou divizi | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Golden State ovládlo Pacifickou divizi

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔28.3.2015
Golden State ovládlo Pacifickou divizi

Please enter banners and links.

Úterní program v NBA zahájila Texaská bitva Dallasu se San Antoniem. Střetnutí hrané v Dallasu se výtečně povedlo Monta Ellisovi hlavně díky nejvíce nastříleným bodům v letošní sezóně. 38 bodů bylo v zápase raritou, neboť žádný další hráč nenastřílel ani dvacet bodů. Hlavně díky Ellisovu představení si Maverics se Spurs poradili a vyhráli 101:94 s vidinou pátečního vzájemného střetnutí v pátek na palubovce San Antonia. V nižších patrech tabulky se odehrála bitva mezi domácím Sacramentem a hosty z Philadelphie. Tahounem domácích se stal DeMarcus Cousins s 33 body, 17 doskoky (10 útočných), 4 zisky, 4 bloky, ale také 6 zblokovanými střelami. Králové zvítězili jen těsně 107:106. Důležité vítězství plné zasloužených oslav vybojovali hráči Golden State na palubovce Portlandu. Vítězství 108:122 jim zaručilo s jedenáctizápasovým předstihem první místo v divizi po dlouhých 39 letech. Naposledy vyhráli Válečníci divizi v sezóně 1975-76, ve které nakonec dokráčeli nejdále i v playoff a slavili titul. Při vítězství nad Portlandem stříleli Portlandští s přesností 60% střelby z pole.

Středeční utkání by nejraději zapomněli hráči Oklahomy, jež zavítali na palubovku San Antonia. I s Westbrookem v sestavě utrpěli Thunder těžkou porážku o 40 bodů. O tu se rovnoměrně podělilo všech 13 hráčů základní sestavy Spurs. Zajímavý zápas měli možnost vidět diváci v Minnesotě, kde se střetli dva nejhorší týmy Západní konference. Vyrovnané utkání skončilo po čtyřech čtvrtinách 90:90 a muselo se prodlužovat. I v prodloužení se hrála vyrovnaná hra, kterou rozhodl 0.3 sekund před koncem Jordan Clarkson. Clarkson během hry zaznamenal šest ztrát, ale při závěrečném útoku prokázal pevné nervy a po faulu proměnil oba trestné hody, jež zaručili Lakers vedení. Clarkson, jenž začínal sezónu v nižší soutěži Development League, nastřílel celkem 20 bodů, noc po jeho kariérním maximu 30 bodů v prohraném zápase s Oklahomou. Mladičká hvězda prožívá vstup do soutěže z říše snů. Ve 13ti z patnácti zápasů nastřílel dvojciferný počet bodů a drží se na průměru 10.2 bodů na zápas.

Čtvrteční program nabídl pouze jeden zápas, který se odehrál v Millwaukee, kam zavítala Indiana Pacers. Bucks hnaní motivací v podobě magické hranice .500 využili domácího prostředí a díky výhře 111:107 vyrovnali sezónní bilanci na 36-36. Nejlepším střelcem domácích byl Ersan Ilyasova s 34 body. V dresu Pacers příjemně překvapil C.J. Watson s 23 body, 7 asistencemi a 7 doskoky, jenž nastoupil z lavičky až jako sedmý hráč.

V pátek večer si diváci mohli pochutnat na souboji prvního a druhého týmu Západní konference. V tomto utkání přivítal Memphis Golden State. Zápas měl od začátku jednoznačný průběh, v němž Warriors přehrával Memphis na celé čáře. Hlavním tahounem nebyl nikdo jiný, než kandidát na MVP letošní sezóny Stephen Curry. Ten nastřílel 38 bodů a přidal 10 assitencí při 59. výhře Golden State v letošním ročníku. V San Antoniu si diváci přišli užít Texaské derby s Dallasem a hráči se jim za to odměnili odčiněním minulé prohry s tímto soupeřem i s úroky. Výhra 94:76 je pro Spurs důležitá i vzhledem k postavení v tabulce, kde jsou tito dva soupeři sousedé na šesté, respektive sedmé příčce. Zatímco v Orlandu vítali Shaquila O’Neala do místní síně slávy probíhalo utkání mezi Orlandem a Detroitem v němž měli navrch hosté za něž prožíval jeden z životních zápasů Reggie Jackson. Ten se na vítězství 97:111 podílel triple-doublem za 26 bodů, 11 doskoků a 10 asistencí. Zajímavé setkání prožili pivoti obou celků Nik Vucevic z Magic a Andre Drummond z Pistons, jež se společně s 40 double-doubly dělí o třetí místo v celé soutěži v této statistice. Výbornou formu z předchozích dní prožívá DeMarcus Cousins, jenž tentokrát přes veškerou snahu musel zkousnout porážku Králů nad Pelikány 102:88. Sám Cousins nastřílel 39 bodů a přidal 20 doskoků.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace