eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Čelo 1. ligy mužů se vyrovnalo, Brno zvítězilo nad Plzní

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔7.3.2015
Čelo 1. ligy mužů se vyrovnalo, Brno zvítězilo nad Plzní

Please enter banners and links.

AKTUALIZOVÁNO. Úvodní zápasy 6. kola První ligy mužů dopadly podle očekávání. Brno je v domácím prostředí velmi silné, o čemž se přesvědčila Plzeň. Domácí měli navrch už od první půle, definitivní potvrzení přidali ve čtvrté čtvrtině.

Sparta přijela do Ostravy jen s šesti mladými hráči. Pražský klub vůbec nestačil na svého soupeře a prohrál o 45 bodů.

V dohrávce 2. kola skupiny A2 si Liberec poradil se Šlapanicemi a slaví třetí vítězství v sezóně. O dalších zápasech informujeme v následujícím článku.

Skvělý Nehoda prostřílel Brno k tabulkové povýšení

Brněnské JBC potvrzuje, že doma prostě neprohrává. Proti Plzni se už na úvod dostali do vedení, prosazovali se především mladíci Jokl a Kozina. Hosté se nemohli prosadit v útoku, naději jim dávala alespoň spousta útočných doskoků.

V druhém poločase bylo Brno ještě přesnější z dálky, kromě toho hrálo týmově, což dokazuje konečných 22 asistencí. Plzeňští hráči dotáhli během třetí čtvrtiny výrazné manko, ale Brno na to opět navýšilo vedení na 20 bodů.

Plzni nepomohlo ani 27 bodů Kamila Říhy, v domácím dresu se naopak zaskvěl David Nehoda, autor 34 bodů a 6 získaných míčů. Vítězstvím Brno dorovnalo bilanci svého soupeře v tabulce.

Sparta byla v Ostravě bez šance

Na rozdíl od Brna nebylo na severu Moravy o co hrát. Pražská GBA Sparta přijela na palubovku VŠB jen s šesti hráči, z nichž jen Martin Hrubý byl starší dvaceti let. Domácí klub začal tradiční trojkopalbou a hned několik pokusů se ujalo. Již v první čtvrtině vedla VŠB dvouciferným rozdílem.

Pražský celek držel přijatelné manko jen díky aktivitě Jovanoviče, ale ve varu byl i domácí střelec David Šubert, který trefil čtyři trojky v řadě. Po přestávce se navíc rozstříleli Jiří Pilař i Daniel Smolka. Sparťané si odvezli zasloužený debakl o 45 bodů.

Ostravané také potvrdili, že v domácím prostředí jsou mnohem silnější než na venkovních palubovkách. Daniel Smolka se prezentoval povedeným výkonem, zaznamenal 17 bodů a 14 doskoků.

Liberec má další výhru

Šlapanice přijely do Liberce v silné sestavě a bylo to na úvod znát. Především Šebela dělal liberecké obraně problémy, přesto si hosté nevytvořili výraznější náskok. Ještě do konce první půle se tak do vedení dostali domácí.

Liberec měl po přestávce skvělý nástup, jeho hráči získali v rychlém sledu několik míčů a vybudovali si dvouciferné vedení. Šlapanice sice manko stáhly, ale Kondoři si udržovali mírný náskok. V závěru opět úřadoval domácí rozehrávač Josef Příhonský, a když už se Pavličíkovi podařilo snížit úspěšnou trojkou, stejným způsobem vrátil klid do libereckých řad Jan Šimůnek. Liberec získal druhé vítězství v řadě, celkově má třetí výhru a v tabulce se dotáhl na Sokol Vyšehrad.

Výsledky

JBC Brno – Lokomotiva Plzeň 98:86 (Nehoda 34, Kozina 15, Truneček 10 – Říha 27, David 21, Kovanda 11 a 12 doskoků)

VŠB Ostrava – GBA Sparta Praha 97:52 (Šubert 23, Smolka 17 a 14 doskoků, Dedek 14 a 11 doskoků, Urbánek 14 – Aiden 16, Hrubý 14, Jovanovič 12)

Dohrávka 2. kola

BK Kondoři Liberec – Sokol Šlapanice 70:63 (Příhonský 20 a 13 doskoků, Bárta 17 a 10 doskoků, Raabe 9 – Rotrekl 18, Šebela 13, Šír 11)

Ilustrační foto: Hynek Sladký, tjloko-plzen.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace