eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

V NBA vrcholí All Star weekend | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

V NBA vrcholí All Star weekend

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔15.2.2015
V NBA vrcholí All Star weekend

Please enter banners and links.

Poprvé v novém formátu si zahráli nováčci utkání NBA Rising Stars Challenge tento pátek. V utkání hraném na dva poločasy hostil tým USA výběr zbytku světa. První vzájemné měření sil ovládli hráči zbytku světa, kteří porazili mladý výběr USA 112:121.

Základní sestava USA:

Trey Burke – Utah Jazz

Kentavious Caldwell-Pope – Detroit Pistons

Robert Covington – Philadelphia 76ers

Zach LaVine – Minnesota Timberwolves

Shabazz Muhammad -Minnesota Timberwolves

Nerlens Noel – Philadelphia 76ers

Victor Oladipo – Orlando Magic

Elfrid Payton – Orlando Magic

Mason Plumlee – Brooklyn Nets

Cody Zeller – Charlotte Hornets

Michael Carter-Williams – Philadelphia 76ers (pro zranění do utkání nezasáhl)

Tým světa:

Giannis Antetokounmpo – Milwaukee Bucks (Řecko)

Bojan Bogdanovič – Brooklyn Nets (Chorvatsko)

Matthew Dellavedova – Cleveland Cavaliers (Austrálie)

Gorgui Dieng – Minnesota Timberwolves (Senegal)

Dante Exum – Utah Jazz (Austrálie)

Rudy Gobert – Utah Jazz (Francie)

Nikola Mirotič – Chicago Bulls (Černá hora, od 20.4.2014 Španělsko)

Kostas Papanikolaou – Houston Rockets (Řecko)

Dennis Schroder – Atlanta Hawks (Německo)

Andrew Wiggins – Minnesota Timberwolves (Kanada)

Steven Adams – Oklahoma City Thunder (pro zranění do utkání nezasáhl), (Nový Zéland)

Jusuf Nurkič -Denver Nuggets (pro zranění do utkání nezasáhl), (Bosna a Hercegovina)

Kelly Olynyk – Boston Celtics (pro zranění do utkání nezasáhl), (Kanada)

V utkání samotném nejvíce dominovala poslední jednička draftu Andrew Wiggins. Ten ukončil utkání s 22 body a 6 doskoky. V dresu USA se s ním přetahoval Victor Oladipo, jenž nastřílel rovněž 22 bodů. Stejné množství bodů přidal i Zach LaVine. Střelecky se poté více dařilo hráčům z výběru světa, kdy hned sedm nastřílelo více než dvouciferný počet bodů. Ceněný double-double si připsali pouze Giannis Antetokounmpo za 12 bodů a 10 doskoků a Rudy Gobert za 18 bodů a 12 doskoků. Nejužitečnějším hráčem utkání a cenu MVP nakonec obdržel Andrew Wiggins.

andrew wiggins

Sobotní dovednostní soutěže odstartovala Degree Shooting Stars competition. V této soutěži soutěží hvězda NBA s legendou a hvězdou z WNBA. Cílem je proměnit střelbu z těsné blízkosti koše, z dálky, za tři body a z poloviny hřiště v co nejkratším čase. Dva roky po sobě vyhrál tým Chrise Boshe a ten si dělal zálusk i na letošní triumf. Ve finále se mu postavil do cesty tým Westbrook. Ten ve složení Russell Westbrook, Anfernee Hardaway a Tamika Catchings nedokázal z 26 pokusů ani jednou proměnit střelu z poloviny a tak dostal tým Bosh maximální možný čas 1:30 na obhajobu prvenství. Tým ve složení Chris Bosh, Swin Cash a Dominique Wilkins díky poslednímu jmenovanému proměnil i nejtěžší střelu a potřetí v řadě dokázal vyhrát tuto soutěž.

team bosh

Nejočekávanější soutěží pro všechny basketbalové fanoušky je zajisté Sprite Slam Dunk. Letos se ve smečařské soutěži představili Giannis Antetokounmpo z Milwaukee, Zach LaVine z Minnesoty, Victor Oladipo z Orlanda a Mason Plumlee z Brooklynu. Vítězem se stal Zach LaVine.

zach lavine

Jestli předvedl nejlepší smeče se můžete přesvědčit sami v následujícím videu.

Předposlední soutěží na programu All Star Game je střelecké představení nejlepších trojkařů. Nejhorším po prvním kole se ukázala superstar z Houstonu James Harden, jenž dokázal nastřílet pouze 15 bodů. Hned před ním skončil obhájce prvenství z loňského roku Marco Belinelli s 18ti body. Stejné množství bodů měl na svém kontě král letošních střeleckých tabulek za tři body Kyle Korver. Ve finále se představili spoluhráči z Golden State Klay Thompson a Stephen Curry společně s Kyrie Irvingem z Clevelandu. Irving nastavil nepříliš vysokou laťku Currymu na 17 bodech. Curry proměnil 13 trojek v řadě a díky 27 bodům určil jasného krále letošních trojkařů.

stephen curry

Poslední událostí dovednostních soutěží byl Taco Bell Skills Challenge. Soutěž rozehrávačů v driblingu, přesnosti přihrávky, zakončení a trojkové střely ovládl Patrick Beverley z Houstonu.

Patrick Beverley

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace