eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Russell Westbrook završil třetí triple-double v řadě | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Russell Westbrook završil třetí triple-double v řadě

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔28.2.2015
Russell Westbrook završil třetí triple-double v řadě

Please enter banners and links.

Neskutečná cesta Russella Westbrooka za triple-doublovým hattrickem začala v úterý večer v domovské aréně Oklahomy, kde se představili hráči Atlanty. Westbrook nasázel soupeři 20 bodů, 11 doskoků a 10 asistencí. V tento večer to pro něj byl třetí triple-double sezóny a jedenáctý v kariéře. Oklahoma díky tomu vyhrála 105:92 a porazila Indianu posedmé v řadě.

Středeční večer ale patřil jinému muži. Tomu stačilo uhrát pouhých pět bodů a přesto o něm mluvila celá NBA. Po dlouhých osmi letech se vrátil domů Kevin Garnett. Domovem, jak sám nazývá Garnett, je mu stánek Minnesoty Timberwolves. První start od roku 2007 v domácím dresu přinesl týmu vítězství nad Washingtonem 97:77. Sám KG strávil na palubovce 19 minut, ve kterých si připsal pět bodů, osm doskoků a dva bloky. Netřeba dodávat, že domácí fanoušci na svoji legendu nezapomněli a připravili mu nejvřelejší přijetí a ovace. Druhým nejvíce probíraným mužem tohoto večera byl překvapivě Evan Turner z Bostonu. Při domácí výhře Celtics nad New Yorkem 115:94, který se bez zraněného Carmela Anthonyho jeví jako nekonkurenceschopný, podpořil tým prvním triple-doublem kariéry. Nejtěsnějším možným počtem 10 bodů a 10 doskoků společně s dvanácti asistencemi dokázal, že i po prodeji největších hvězd týmu dokáže Boston předvést mimořádný výkon.

Čtvrteční program nabídl pouhé dvě střetnutí. V tom prvním si Cleveland poradil s druhým nejlepším celkem ligy Golden State Warriors 110:99. K vítězství netáhl Kavalíry nikdo jiný než LeBron James. James nastřílel nejvíce bodů v letošní sezóně (42), k nim přidal 11 doskoků a 5 asistencí. Pro Cleveland to byla osmnáctá výhra z posledních dvaceti zápasů. Cleveland se nyní pyšní nejdelší sérií výher na domácí palubovce z celé NBA s 11 výhrami. V druhém utkání pokračoval v krasojízdě Russell Westbrook. Ten i přes 39 bodů, 14 doskoků a 11 asistencí nebyl největší hvězdou zápasu. Tou se stal Eric Bledsoe z Phoenixu, kterému unikl triple-double o jedinou asistenci. Utkání ukončil s vizitkou 28 bodů, 13 doskoků, 9 asistencí a 4! bloků. Při porovnání Bledsoa s Westbrookem nutno dodat, že Bledsoe vystřelil o 22 střel méně než Westbrook, ale proměnil o pouhou jednu střelu méně. A co se počítá asi nejvíce, Bledsoe dovedl Phoenix k výhře 117:113 v prodloužení.

Co předvedl Westbrook v tomto týdnu už dvakrát dovršil z noci na dnešek třetím triple-doublem v řadě. Naposledy tento kousek předvedl LeBron James v roce 2009. Russell nastřílel 40 bodů, přidal 13 doskoků a 11 asistencí. Neskutečné se jeví i to, že i přes tento mimořádný výkon byl opět zastíněn hráčem druhého týmu, který dovedl v tomto případě Portland k vítězství. Tímto mužem byl LaMarcus Aldridge, jenž v utkání zaznamenal 29 bodů, 16 doskoků a 5 asistencí. Portland vyhrál 115:112 a Russelův pozoruhodný výkon přinesl Thunder bilanci jedné výhry a dvou proher. Proti Portlandu to mohlo pro Oklahomu dopadnout veseleji. Dvě sekundy před koncem za stavu 110:113 měl Westbrook k dispozici tři trestné hody. Neproměnil však hned ten první z nich a výhra tak zůstala domácímu celku.

Už se to zdá jako by byl Derrick Rose pod nějakou kletbou. Poté, co se vrátil po zranění do zápasového rytmu, se opět ukázaly problémy s kolenem a Rose je opět v nemocnici. Předběžná diagnóza byla velmi špatná, načež se vedení Bulls dozvědělo, že rozehrávač jejich celku by měl týmu chybět „pouhých“ 4 až 6 týdnů. Rose se podrobí operaci menisku v pravém koleni.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace