eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Gregg Popovich slaví tisící výhru v NBA | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Gregg Popovich slaví tisící výhru v NBA

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔10.2.2015
Gregg Popovich slaví tisící výhru v NBA

Please enter banners and links.

Dvě hořké pilulky museli zkousnout fanoušci New Orleans v sobotním utkání na domácí palubovce s Chicagem. Prohru na domácí půdě 72:707 by ještě hráčům odpustili, ale zranění největší hvězdy týmu Anthony Davise mrzelo snad všechny přítomné v hale. Davis se zranil v sedmé minutě druhé čtvrtiny, kdy úspěšně zakončil alley oop, za stavu 30:30. Po smeči se neudržel na obroučce a těžce dopadl na pravé rameno. Jeho absence nejvíce vyhovovala Pau Gasolovi, jenž nastřílel 20 bodů a doskočil 15 míčů za necelých 28 minut. Klání mezi Charlotte a Indianou rozhodl pět vteřin před koncem George Hill střelou zblízka. Upravil tak na nejtěsnější možný rozdíl 102:103. V utkání zazářil Luis Scola nastoupivší z lavičky na 26 minut. Ten nastřílel 15 bodů a přidal 14 doskoků. V dresu Hornets ho zastínil Al Jefferson s 30 body a 13 doskoky. Domácí může prohra mrzet o to víc, jelikož ještě v průběhu třetí čtvtiny vedli o 21 bodů. Podobně dramatický konec viděli diváci i v Sacramentu, kam zavítal Phoenix. DeMarcus Cousins proměnil střelu za dva body se závěrečnou sirénou a upravil nerozhodné skóre zápasu na 85:83. Cousinsovi se dařilo i v celém utkání a celý večer zakončil na 28 bodech a 12 doskocích. Nejhorší střelecké vystoupení San Antonia v letošní sezóně oddálilo tisící výhru Gregga Popoviche. Nejlepším střelcem týmu byl s pouhými 12ti body Tim Duncan, jenž přidal i stejné množství doskoků. Toronto zvítězilo 87:82.

Gregg Popovich se dočkal krásného jubilea hned následujícího večera. V noci na dnešek oslavil tisící výhru v NBA, při výhře San Antonia na palubovce Indiany. Během těchto výher dokázal pětkrát vyhrát titul NBA. Pouze dva trenéři dosáhli na metu 1000 výher rychleji než Popovich. Byli jimi Phil Jackson a Pat Riley. Dále pouze jeden coach v dějinách NBA dosáhl na tuto metu s jedním týmem – Jerry Sloan vyhrál 1 127 zápasů s Utahem. Popovich má k dnešnímu datu bilanci 1 000 – 462 za 19 sezón v NBA (všechny se San Antoniem). Nešťastný zápas sehrál Dallas na domácí půdě s Los Angeles Clippers. Po 1:24 se jim zranil pivot základní sestavy Tyson Chandler a v čase 3:57 i Monta Ellis. Celé utkání pak vyhráli Clippers 98:115. Neskutečný výkon předvedl Deandre Jordan, jenž k 22 bodům přidal 27! doskoků (11 útočných, 16 defenzivních). 27 doskoků proti Maverics je nejvíce od legendárního Dennise Rodmana, jenž doskákal stejné množství míčů v roce 1997 v dresu Chicaga. Krásnými 40ti body pomohl Kevin Durant Oklahomě k vítězství 114:124 na palubovce Denveru.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace