eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Mo Williams nastavil letošní maximum v NBA na 52 bodech | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Mo Williams nastavil letošní maximum v NBA na 52 bodech

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔17.1.2015
Mo Williams nastavil letošní maximum v NBA na 52 bodech

Please enter banners and links.

Za poslední týden se v NBA nemluví o ničem jiném než o utkání Indiana Pacers – Minnesota Timberwolves. Hosté v něm ukončili sérii patnácti proher v řadě, což by nevyvolalo takový poprask jako střelecká exploze Mo Williamse. S nastřílenými 52 body se přehnal přes lídry letošní sezóny Carmela Anthonyho a Pau Gasola, kteří vládli v této statistice s 46 body. Williams také překonal klubový rekord Timberwolves. V samotném utkání nastřílel téměř polovinu bodů týmu. Utkání nakonec skončilo 101:110. V dalším úterním utkání si Atlanta smlsla na Philadelphii na její palubovce 87:105. Největší zásluhu na vítězství měl první triple-double kariéry pro Al Horforda za 21 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí. Pro Hawks to byla devátá výhra v řadě. Dva třicetibodoví střelci ovládli utkání Phoenix – Cleveland. Do sestavy Cavaliers se vrátil LeBron James a při svém návratu nastřílel 33 bodů. V dresu Suns se ještě více dařilo Markieff Morrisovi s 35 body. Ani vysněný návrat největší hvězdy Kavalíry nenakopl a fanoušci museli překousnout šestou porážku v řadě. Tým se navíc propadl do záporné statistiky výher ku prohrám 19-20.

Pouze osm hráčů na každé straně zasáhlo do utkání Portland – Los Angeles Clippers. LaMarcus Aldridge v něm nastřílel 37 bodů a přidal 12 doskoků a jen díky svému výkonu mohl mít částečnou radost. Utkání totiž lépe zvládli hráči Clippers v poměru 94:100. Největší oporou vítězů byl DeAndre Jordan, jenž nastřílel 17 bodů, k nimž přidal 18 doskoků! Nejlepším střelcem hostů byl Jamal Crawford, jenž byl paradoxně také jediným hráčem ze střídačky, kterému se podařilo nějaké body zaznamenat. Povedené utkání má za sebou i Zach Randolph z Memphisu, jenž pomohl 20 body a 14 asistencemi k výhře Grizzlies nad domácím Brooklynem.

Chudý čtvrteční program ozdobilo utkání Houstonu s Oklahomou. James Harden v něm nastřílel 31 bodů, přidal 10 asistencí a jen o jediný doskok mu unikl velmi ceněný triple-double. V dresu Oklahomy se snažili Kevin Durant (24 bodů, 10 doskoků) a Russell Westbrook s 16ti body, 8 doskoky, 8 asistencemi, ale také 8 ztrátami. Rockets si domácí fanoušky nerozhněvali a v závěru přetlačili Thunder 112:101. To nejlepší si ale užili fanoušci ve čtvrtek v Los Angeles. K místním Lakers se přijel ukázat Cleveland. V přátelském a úsměvy obohaceném klání se střetli dva nejlepší hráči novodobé éry: Kobe Bryant a LeBron James. James předčil Bryanta v nastřílených bodech na hodnotě 36. Black Mamba ale předvedl nejlepší výkon kariéry, co se týče přesných finálních přihrávek. Pro spoluhráče připravil 17 asistencí a vylepšil si už tak vynikající individuální statistiky. Kavalíři nakonec ovládli utkání v poměru 102:109.

Že to Detroit myslí s ambicemi na playoff vážně dokázal i v noci na dnešek, kdy si poradil s Indianou 96:98. Vyrovnané utkání rozhodl 0.3 sekundy před koncem Andre Drummond, jenž doskokem dopravil míč do koše. Pro Drummonda to byl desátý útočný doskok v utkání (celkem 16) a se shodným číslem 16ti bodů si odnesl další double-double. Finální doskočená střela byla z rukou Brandona Jenningse, jenž se v celém utkání mýlil jen minimálně a po zásluze si odnesl ocenení pro nejlepšího střelce utkání s 37 body. Jedenáctou výhru v řadě oslavila Atlanta v klání na palubovce Toronta, jež ovládla 89:110. Díky této sérii se Hawks tyčí bezpečně na prvním míste Východní konference a na druhém místě z celé NBA. Nejúspěšnější večer dosavadní kariéry má za sebou Russell Westbrook z Oklahomy. Ten v noci z pátka na dnešek získal první triple-double v této sezóně a devátý v kariéře. Výjimečný večer to pro Westbrooka byl hlavně díky způsobu, jakým ho dosáhl. K 36 bodům přidal 17 asistencí, což je nové osobní maximum pro Russella a 15 doskoků je vyrovnané osobní maximum tohoto hráče. S přispěním Kevina Duranta a jeho 36 bodům připravila Oklahoma pro Golden State teprve šestou porážku v tomto ročníku NBA.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace