eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

J.R. Smith, Dion Waiters a Iman Shumpert mění dres | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

J.R. Smith, Dion Waiters a Iman Shumpert mění dres

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔7.1.2015
J.R. Smith, Dion Waiters a Iman Shumpert mění dres

Please enter banners and links.

Pouze první tři čtvrtiny odehrála základní pětka Los Angeles Clippers v sobotním utkání na domácí půdě s nejhorším týmem soutěže Philadelphií. I díky tomu přehrála střídačka Clippers tu Sixers 39:17. Z největších hvězd nejvíce zazářil Chris Paul s 24 body, 12ti asistencemi a 8 doskoky. V dresu Phily si přísnější měřítko zaslouží pouze mladík Tony Wroten s 27 body a sedmi asistencemi, ale také šesti ztrátami. V utkání Chicago – Boston se diváci dočkali výhry domácích býků v prodloužení. Hlavním tahounem byl Pau Gasol s 29ti body, 16ti doskoky a 5ti bloky. V dresu Celtics se dařilo Jaredu Sullingerovi, jenž si připsal jak 16 bodů, tak 16 doskoků (8+8). Utkání dvou silných soupeřů viděli diváci v Portlandu, kam zavítala Atlanta. I přes 30 bodů a 12 doskoků LaMarcuse Aldridge se z vítězství radovali Hawks, kde opět trojkoval Kyle Korver se čtyřmi zásahy z dálky. O pěkný double-double ze střídačky se postaral Thabo Sefolosha díky 13 bodům a 12 doskokům.

Po více než pěti letech dokázal vyhrát Detroit minimálně pět utkání v řadě. Jako pátý soupeř padlo Sacramento Kings. Rozdíl byl v utkání patrný hlavně ve střelbě z velké vzdálenosti. V té přestřílel Detroit Sacramento dvanáct ku třem trojkám. Nejlepším střelcem Pistons byl Brandon Jennings s 35 body. Podkošová opora Andre Drummond ukončila utkání s 15ti body a 14ti doskoky. V dresu králů se střelecky výrazněji nikomu nedařilo. Statistikami na sebe upozornil pouze Demarcus Cousins, jenž ukončil zápas na 18ti bodech a 15ti doskocích.

Nejlepším střelcem pondělního programu NBA se stal Damian Lillard díky 39 bodům do síťky Los Angeles Lakers. S přispěním Lamarcuse Aldridge a jeho 21 bodů přehrál Portland Lakers 98:94. Do utkání nenastoupil Kobe Bryant z důvodu odpočinku. Bez Derona Williamse a Kevina Garnetta nastoupil Brooklyn k utkání s papírovým favoritem z Dallasu. Domácí dokázali držet s favoritem krok a padli až v prodloužení. Další skok v pořadí střelců historie NBA udělal Dirk Nowitzki. Jeho 15 bodů z utkání ho posunulo na metu 27 412, což ho nyní řadí na sedmé místo před překonaného Moses Malonea. Že se Clevelandu bez Jamese nedaří prokázal zápas na půdě nejslabšího celku soutěže-Philadelphie. Kavalírům chyběl mimo Jamese i Varejao (mimo do konce sezóny) a nově i Kyrie Irving. Kevin Love na všechno sám nestačil (28 bodů + 19 doskoků), a tak se ve Philadelphii zrodila první výhra v této sezóně na domácí palubovce. Sixers tím utnuli černou sérii čítající čtrnáct porážek v řadě. Vedení Clevelandu těžko překousávalo špatné výsledky týmu plného hvězd a výsledkem byla třítýmová výměna. V tomto obchodu odchází Dion Waiters z Clevelandu do Oklahomy za první výběr v draftu 2015. Dále poslali Kavalíří Lou Amundsona a Alexe Kirka a druhý výber v draftu 2019 do New Yorku místním Knicks. New York také obdržel Lance Thomase z Oklahomy. Do Clevelandu putují z New Yorku J.R.Smith a Iman Shumpert.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace