eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Ústí jasně zdolalo Jindřichův Hradec. Kapitán USK Mareš odehrál skvělý zápas

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔27.1.2015
Ústí jasně zdolalo Jindřichův Hradec. Kapitán USK Mareš odehrál skvělý zápas

Please enter banners and links.

Děčín potvrdil vynikající formu, oslabené Pardubice neuspěly na palubovce Kolína. Skvělými výkony vyčnívali mladíci Michal Mareš i Matěj Svoboda. Ústí si jasně poradilo s Jindřichovým Hradcem i díky povedené první půli. Také Prostějov uspěl v domácím prostředí, proti Ostravě lépe zvládl závěr duelu. To vše nabídly úvodní zápasy 29. kola a dohrávka 7. kola Kooperativa NBL.

Mareš odehrál zápas snů

Domácí USK začal podle očekávání lépe. Jako správný kapitán vedl svůj tým do utkání Michal Mareš, který se společně se Slovinci Nikoličem a Krušičem staral o body domácích. Právě ve druhé čtvrtině Mareš nasbíral 13 bodů a hostující celek držel ve hře především zkušený forvard Prášil.

Brňané postupně ztráceli a už v úvodu druhé půle měli dvouciferné manko na kontě. I třetí čtvrtinu hosté prohráli. V závěrečné desetiminutovce dominovaly obrany, o bloky či zisky nebyla nouze. Domácí byli mnohem přesnější z pole. Hostům nepomohlo ani 38 střílených trestných hodů, proměnili z nich totiž jen 25. Kapitán USK Mareš nasbíral celkem 31 bodů.

Machač a Bryant pomohli skolit Pardubice

Pardubice přijely do Kolína i s uzdraveným Levellem Sandersem, ale stále bez tria Hezekiah, Pospíšil a Bohačík. Již od úvodu řídil Kolín tempo hry, velké problémy dělala hostům dvojice Američanů Bryant a Field. Po trojce Vocetky už Kolín vedl o 10 bodů, ale Pardubice stačily do poločasu otočit skóre. Tomu nezabránily ani dva oddechové časy domácího trenéra Benačka.

Trápení kolínských nemělo konce, vždyť nedali přes šest minut ani bod. Ličartovský s Vocetkou se nevzdali, třemi trojkami v závěru třetí čtvrtiny pomohli Kolínu snížit na rozdíl jediného koše.

Nepříjemné prostředí v Kolíně působilo především v poslední desetiminutovce. Hosté se nemohli prosadit a v klíčových chvílích byl aktivní Darryl Bryant s Davidem Machačem. Právě po Bryantově přihrávce Machač trefil velmi důležitý koš. Následný trojkový pokus Jobiho Walla obroučkou neprolétl a Bryant dvěma šestkami rozhodl o vítězství Kolína.

Děčín porazil Opavu i potřetí

Děčín hraje v posledních utkáních ve velké formě a to potvrdil i v Opavě. Vítězství ale nevznikalo snadno, hosté se dotahovali po celou první čtvrtinu, kterou úspěšnou střelou s klaksonem ukončil Radim Klečka. James Tucker však zavelel k obratu, pěti body na počátku druhé kvarty otočil vývoj. Děčín byl agresivnější, získal osm faulů během deseti minut a i díky trestným hodům si začal tvořit mírný náskok.

Trenér Budínský využil ve třetí čtvrtině pivoty Houšku a Jelínka, oba se podíleli na dvouciferném vedení Děčína. Špatnou desetiminutovku domácích ještě potrestal trojkou znovu Tucker.

V infarktovém závěru sice Gniadek vystřelil naději pro domácí, ale Válečníci byli v závěru přesní z čáry trestného hodu. Jelínek v posledních sekundách utkání proměnil oba trestné hody a Děčín si tak odvezl další důležité vítězství.

Svitavy se držely jen do půle

V dohrávce 7. kola se Nymburk proti outsiderovi ze Svitav trápil do poločasu, ale ve třetí čtvrtině se český mistr rozjel naplno. Svou šanci dostali Tomáš Pomikálek s Matějem Svobodou a oba ji využili na jedničku. Právě díky nim si Nymburk vytvořil až patnáctibodový náskok, oba skvěle doplňoval Garrett Stutz. V dresu Svitav se již tradičně prosazoval Cory Abercrombie, ale ani jeho 23 bodů nepomohlo hostům v boji s českým gigantem. Mladíček Svoboda odehrál v Nymburku zatím své nejlepší utkání, zaznamenal celkem 18 bodů.

Slezák velel úspěchu nad Ostravou

Ostravští přijeli do Prostějova s ambicí potrápit favorizovaný celek a k tomu si přivezli i novou posilu, Američana Jermella Frasera. Po vyrovnané úvodní části si NH vytvořila mírné vedení. Dobře zvolený oddechový čas však domácím pomohl, i díky bodům Slezáka otočil Prostějov skóre ve svůj prospěch.

Ostrava získala vedení ještě na začátku poslední periody, ale od 31. minuty už vládl na hřišti Prostějov. Hosté se dostali do herního útlumu, ztráceli míče, čehož Cholevovi svěřenci využili. Výborně hrající Slezák pomohl domácím vybudovat až dvouciferný náskok. NH už jen výsledné skóre korigovala. Jen zmíněný prostějovský střelec trefil více trestných hodů než hráči NH dohromady. Prostějovským pomohlo i 11 úspěšných trojek z 23 pokusů.

Ústí jasně zdolalo Jindřichův Hradec

Ústecká Sluneta nastoupila do utkání proti Jindřichovu Hradci rovněž s posilou, v jejím dresu poprvé nastoupil ex-děčínský Jan Jiříček. Domácí měli fantastický úvod, první čtvrtina se jim povedla na jedničku. Po trojkách Burnatowského a Aliče vedlo Ústí už 22:8. Hosté se sice během druhé čtvrtiny výsledkově přiblížili, ale Hrubého svěřenci hráli s velkou chutí.

Skvadra Američanů v dresu Jindřichova Hradce nic nevzdala, po přestávce podala slušný výkon a díky ní se hosté přiblížili na sedm bodů. Poslední perioda už patřila opět domácím, kteří si drželi poklidný dvouciferný náskok. V dresu Slunety se výborně prezentovali podkošoví hráči, parádní výkon podal Clayton Vette, toho doplnila dvojice Pecka – Burnatowski.

Výsledkový servis jsme psali již dříve, k dispozici je v přiloženém odkazu.

Ilustrační foto: Twitter USK Praha; uskpraha.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace