eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Phila konečně slaví výhru, Duncan triple-double | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Phila konečně slaví výhru, Duncan triple-double

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔6.12.2014
Phila konečně slaví výhru, Duncan triple-double

Please enter banners and links.

V chudém pondělním programu narazil obhájce trofeje ze San Antonia na beznadějně poslední tým celé soutěže Philadelphii na její palubovce. Vědom si síly svého týmu nechal trenér hostů Gregg Popovich odpočívat hvězdy Tima Duncana a Tonyho Parkera. I to stačilo Spurs k výhře 103:109. Sixers „vylepšili“ rekord týmu na 17 úvodních proher v řadě, čímž se připojila jako čtvrtý tým historie s tímto startem – Clippers 1998/99, Heat 1988/89, Nets 2009/10.

Úterní večer nabídl individuální výkony v týmmech Atlanta Hawks a Boston Celtics (109:105). V dresu Hawks řádil Kyle Korver, jenž proměnil šest ze sedmi trojkových pokusů a utkání celkově ukončil s 24 body. V dresu Bostonu se sice střelecky nedařilo Rajonu Rondovi s pouhými dvěma body, ale co nedokázal nastřílet, dokázal vynahradit v poli. K dvanácti doskokům přidal 19! asistencí a velkou měrou držel naděje Celtics na vítězství. Dvojnásobné prodloužení nabídlo střetnutí mezi Chicagem a Dallasem. K vítězství 129:132 dotlačil Mavs Monta Ellis s 38 body, ke kterým ovšem potřeboval 35 střeleckých pokusů, z nichž proměnil 16. Vyrovnání druhého prodloužení měl na rukou Derrick Rose, ale jeho trojková střela nedoletěla ani k obručce. Velkého návratu se dočkali fanoušci Oklahomy v New Orleans, kde nastoupil poprvé od zranění Kevin Durant. Ani jeho přítomnost a 27 bodů však nepomohla k vítězství, které si po zásluze odnesli Pelikáni. V zápase Denver – Portland 103:105 střelecky řádil Lamarcus Aldridge, jenž si připsal 39 bodů a 11 doskoků.

Středeční noc se stala vykoupením pro Philadelphii, která po sedmnácti úvodních prohrách zdolala Minnesotu na její palubovce 77:85. Sixers minuly prvních 12 trojkových pokusů. Trenér Brown vylepšil svoji bilanci na 20-80 v prvních stech zápasech kariéry v roli hlavního kouče. Stal se pátým trenérem historie, jenž v prvních sto utkáních vyhrál dvacet zápasů a méně. Střetnutí týmů z čela Západní konference nabídl zápas Houston -Memphis 105:96. Zatímco šest hráčů Rockets se přehouplo přes dvouciferný počet bodů, v dresu Memphisu by nejlepší střelec Conley s 15ti, Stokes s 12ti a Allen s deseti body. Ani střelecké duo Wade-Bosh s 55 body nezastavilo ve výherní pohodě hrající Atlantu. Na domácí půdě podlehly Heat 102:112.

Ve čtvrtek večer se představila jen hrstka týmů. Největším lákadlem byl zápas mezi New York Knicks a Cleveland Cavaliers. Zdaleka nejlepším hráčem na palubovce byl Kyrie Irving s 37 body. Skvěle bráněná nejvetší hvězda Knicks Carmelo Anthony nastřílel pohých devět boů i přes odehraných 30 minut se střelbou 4-19.

Částečně si Anthony zpravil chuť v pátek, kdy nastoupil s Knicks k utkání v Charlotte. Za 42 minut nastřílel 32 bodů, ale ani to na výhru nestačilo. Týmověji hrající tým Hornets zvítězil těsně 103:102 a alespoň trochu vylepšil bilanci na 5-15. Novou sérii porážek načala Philadelphia na domácí půdě proti Oklahomě, jenž se teď těší z uzdravených hvězd. Russell Westbrook očekávání naplnil s 27 body, nicméně Durant s pouhými deseti body fanoušky spíše zklamal. Nejočekávánější zápas večera se odehrál v největším měste státu Tennessee Memphisu, kam zavítali obhájci titulu ze San Antonia. V utkání dvou týmů hrající špičku celé soutěže dominoval nestárnoucí Tim Duncan. V 38 letech hrající Duncan nastřílel 14 bodů, přidal 10 doskoků a 10 asistencí. Připsal si tak čtvrtý triple-double v kariéře a pomohl Spurs k výhře 101:107.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace