eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Návrat snů Westbrooka a Kobeho triple-double ničí soupeře

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔2.12.2014
Návrat snů Westbrooka a Kobeho triple-double ničí soupeře

Please enter banners and links.

Jako na smilování čekali fanoušci Oklahomy na páteční večer. Tým se bez zraněných opor potácí na dně Západní konference a potřeboval každý možný impuls pro návrat do popředí tabulky, kam Oklahoma určitě patří. Jak důležité jsou pro tým největší hvězdy prokázal při svém návratu Russell Westbrook. Za necelých 24 minut nasázel New Yorku 32 bodů! K nim přidal 8 asistencí a 7 doskoků. Není divu, že Oklahoma zvítězila 105:78 hlavně jeho zásluhou. Nutno ale podotknout, že i New York musel nastoupit bez největší hvězdy Carmela Anthonyho. Jedním z nejostřeji sledovaných střetnutí pátečního večera bylo klání mezi třetím Portlandem na domácí palubovce a vedoucím týmem ligy Memphisem. Nečekaně lehce si hosté poradili s Portlandskou obranou a slavili výhru 112:99 při podílu 26 bodů pro Marca Gasola a 21 bodů Mika Conleyho. V utkání dvou nejlépe střílejících týmů z celé ligy se střetly Toronto a Dallas. Těsnou výhru Dallasu 102:106 režíroval Monta Ellis s třiceti body. Patnáct z těchto třiceti bodů nastřílel Ellis v poslední čtvrtině a hlavně jeho zásluhou a pevnou obranou Tysona Chandlera s 10 doskoky se tým radoval z další výhry. Od letošní sezóny nový trenér Milwaukee Jason Kidd musí být s týmem naprosto spokojeny. Po neúspěšném loňském ročníku jdou nyní Bucks od výhry k výhře. V pátek večer to na domácí palubovce odnesl Detroit i přesto, že ani jeden hráč ze základní sestavy nenastřílel ani deset bodů. Zato se vytáhli náhradníci, kteří ve složení Ilyasova (22 bodů), Middleton (12), Bayless (10), Dudley (16) a Marshall (9) střelecky základní pětku zastínili a nasměrovali tým k výhře.

Jak si trenér s touto střeleckou přízní náhradníků poradí a jestli si někdo řekl o místo v základní sestavě jsme se měli dozvědět hned následujícího večera, kdy do Milwaukee zavítal silný tým z Houstonu. Trenér Kidd ponechal sestavu beze změny a možná i proto Houston vykradl Bucks 103:117. Střelecky pevnou ruku předvedl James Harden, jenž na 34 bodů proměnil 4 z 5ti trojkových pokusů a 9 ze 14ti střel z pole. Povedené utkání ma za sebou i jeho spoluhráč Donatas Motiejunas s 20ti body, 6 doskoky a čtyřmi asistencemi. Dwight Howard týmu opět chyběl kvůli zranění pravého kolena. Přesnou mušku měl v utkání Clevelandu s Indianou i Kevin Love se střelbou 9-13 z pole a 8-9 z čáry trestného hodu. Konečnými 28 body a 10 doskoky pomohl Clevelandu k výhře 109:97. Philadelphia obětovala tento ročník k vybudování mladého týmu do budoucnosti. Jediný hráč v sobotní sestavě Sixers Luc Mbah a Moute se mohl chlubit více než dvěma roky v NBA. V ponděli čeká na Philu obhájce titulu San Antonio, pokud i tento zápas prohraje, může vyrovnat historický rekord proher ve středečním utkání v Minnesotě a potenciálně stanovit nový rekord v počtu proher na úvod sezóny v řadě v pátek doma s Oklahomou.

Black Mamba řádila v neděli v Los Angeles při utkání místních Lakers s Raptory z Toronta. Kobe odehrál necelých 42 minut, ve kterých nasázel 31 bodů, 11 doskoků a 12 asistencí. Získal tak velmi ceněný triple-double a co víc, dotlačil svůj tým k vítězství 129:122 po prodloužení. Nejlepší celek soutěže Memphis nezastavilo ani na domácí palubovce hrající Sacramento. V pohodě hrající Memphis táhnul s 22 body a 12ti doskoky Zach Randolph. Grizzlies se s bilancí 15-2 usídlili na vrcholu NBA.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace