eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Kobe už je na dostřel Michaela Jordana | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Kobe už je na dostřel Michaela Jordana

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔13.12.2014
Kobe už je na dostřel Michaela Jordana

Please enter banners and links.

Parádní výkon LeBrona Jamese v domácím utkání proti Torontu odstartoval úterní program nejsledovanější basketbalové soutěže světa NBA.Jamesových 35 bodů pomohlo Kavalírům k osmé výhře v řadě a posunu na páté místo v konferenci po rozpačitém vstupu do soutěže. Ve famózním vstupu do soutěže pokračuje celek Memphis Grizzlies, který si doma poradil s mužstvem Dallasu. Hlavním tahounem byl opět Marc Gasol, jenž neustále figuruje mezi třemi nejvážnějšími adepty na cenu MVP. Tento večer si připsal 30 bodů, 6 asistencí a 5 doskoků. Mavs nepomohlo ani 30 bodů Chandlera Parsonse. Individuální výkon hodný zmínky předvedl také Chris Bosh, jenž pomohl Heat k výhře 34 body za necelých 37 minut. V posledních dnech stále častěji zmiňovaný Kobe Bryant nastřílel 32 bodů při výhře Lakers nad Sacramentem Kings. Stále více se přibližuje k historickému milníku třetího místa Michaela Jordana v počtu nastřílených bodů v kariéře. K dnešnímu dni (sobota 13. prosince) mu na vyrovnání chybí 30 bodů.

Čtrnáctou výhru v řadě oslavili ve středu večer hráči Golden State na domácí palubovce proti Houstonu. Za Rockets se snažil co mohl James Harden, ale ani jeho 34 bodů na výhru nestačilo. Trojice ze základu Barnes, Thompson a Curry se podělili o 61 bodů a v klidu dotlačili Válečníky k další výhře a vylepšení statistiky nejlepšího celku soutěže. Překvapivé vítězství 90:82 slavila Minnesota v utkání proti Portlandu. Pomohl jí k tomu první double-double v kariéře pro Andrew Wigginse za 23 bodů a 10 doskoků. Portland střelecky tápal a výrazněji se mezi střelce zapsal pouze Damian Lillard s 23 body. V poklidném tempu si k vítězství došel i tým Chicaga proti Brooklynu. 23 bodů za necelých 24 minut si připsal Derrick Rose. Pau Gasol se o výhru zasloužil shodně 16 body i doskoky.
Ve čtvrtek nám program nabídl pouze dva zápasy. V tom prvním vyhrál Houston v Sacramentu díky 18ti bodům v prodloužení. V celém utkání pak dominoval James Harden, jenž odehrál 48 minut, v nichž dokázal nastřílet 44 bodů (10 v prodloužení). V druhém střetnutí zdolala domácí Oklahoma hosty z Clevelandu 103:94. Kavalírům poprvé v sezóně chyběl LeBron James kvůli problémům s levým kolenem. Toho Durant (19 bodů) a Russell Westbrook (26 bodů) dokonale využili a vylepšili bilanci celku na 9-13.
V páteční večer doma přivítalo Chicago Portland a vyhrálo 115:106. Derrick Rose pomohl týmu 31 body. Pau Gasol a Taj Gibson přidali oba shodně po deseti doskocích. Za Bazers střelecky explodovali Lamarcus Aldridge a Damian Lillard oba shodně s 35 body. Diváci v Memphisu si užili pěknou porci minut díky dvojnásobnému prodloužení. Vyrovnání v základní hrací době začidíl Henderson s buzzer-beaterem. Vyrovnaní prvního prodloužení zařídil úspěšnou trojkou Vince Carter z rohu palubovky. V druhém prodloužení už Memphis kraloval a nedovolil Sršňům prodlužovat toto drama. Oklahoma s uzdravenými hráči šlape jako hodinky. Tentokrát to odnesla Minnesota na domácí půdě porážkou 92:111. Velkou noc prožíval Russell Westbrook, jenž pomohl k výhře 34 body. Fanoušci Clevelandu mohli oslavovat návrat jejich miláčka Jamese. Nicméně ani jeho 41 bodů nestačilo na výhru, kterou si zasloužili Pelikáni z New Orleans. Za ty si připsal double-double Tyreke Evans díky 31 bodům a 10 asistencím.
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace