eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

VTB liga: Nymburk nestačil na Volgograd | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

VTB liga: Nymburk nestačil na Volgograd

📁 Články, Topstory, VTB, Zahraniční soutěže 🕔16.11.2014
VTB liga: Nymburk nestačil na Volgograd

Please enter banners and links.

Nymburští, za které dnes poprvé v sezoně nastoupil i Luboš Bartoň, vstoupili do čtvrtého zápasu v osmi dnech nedobře a po necelých čtyřech minutách prohrávali 0-9. Bodově trápil domácí celek Ponkrašov. Vynikající vstup do utkání zažil i domácí rozehrávač Darius Washington, jehož osm bodů v řadě (dvě trojky) znamenaly snížení na 8-9. Osm bodů v první čtvrtině zaznamenal i Vojtěch Hruban a i díky němu byl domácí tým po úvodní desetiminutovce nakonec spokojenější (21-17). Agilní Hruban poslal dalšími dvěma body na sklonku 13. minuty do sedmibodového vedení. Domácí kontrolovali svůj náskok a využívali horší střelby Volgogradu, a tak se šlo do kabin za skóre 39-35. I po přestávce si domácí udržovali pěti až desetibodový náskok a hosté se trápili ve střelbě za tři body.

Zlom v utkání nastal až od třetí minuty závěrečné části: Randy Culpepper proměnil těžkou trojku a nastartoval hostující šňůru 10-2. Pavel Houška však kontroval proměněnou trojkou a utkání gradovalo. Minutu a půl před koncem zápasu Culpepper zvyšoval trestnými hody na 69-66 pro Volgogra a protože se neujala Washingtonova trojka, ani následná dvoubodová střela stejného hráče, museli domácí po ztrátě Pavla Houšky takticky faulovat. Rozehrávač Culpepper, jenž nakonec nastřílel v duelu 28 bodů navýšil hostující vedení na pět bodů a zdálo se, že je hotovo. Chester Simmons ale další trojkou 19 sekund před koncem na chvilku přiživil nymburské naděje a bylo to opět o dva body. Liggins zvýšil na 73-69 a Simmonsovi v rozhodčí v rozhodující chvíli odpískali rozhodčí ztrátu, celkově devatenáctou nymburskou v tomto zápase. Volgograd triumfoval v Nymburce 74-71, dalším soupeřem českých šampionů bude příští neděli od 16:00 Tsmoki Minsk.

ČEZ Basketball Nymburk – Volgograd 71-74 (21-17, 18-18, 14-10, 18-29)

Nejlepší střelci: Washington 17, Hruban, Simmons 13, Benda 10 – Culpepper 28, Travis 13, Cousin a Koršakov po 11
Doskoky (útočné): 35 (10) – 27 (6)
Trojky: 11/21 – 6/21
Ztráty: 19 – 15
Fauly: 20 – 15

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace