eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Největším překvapením nové sezóny NBA je Millwaukee | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Největším překvapením nové sezóny NBA je Millwaukee

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔29.11.2014
Největším překvapením nové sezóny NBA je Millwaukee

Please enter banners and links.

Zdroj: nba.com

Souhrn posledních dní mapující dění v NBA.

Úterní večer v NBA ozdobilo utkání těžkých vah mezi domácími z Miami a hosty z Golden State. Za přesvědčivě zaslouženým vítezstvím Warriors 97:114 stojí zejména individuální výkon Stephena Curryho, jenž v utkání nastřílel 40 bodů, přidal 7 asistencí a 6 doskoků. Miami hrající opět bez Wadea táhl nejlepší střelec týmu Chris Bosh s 26 body a 9 doskoky. Golden State díky této výhře tlačí ze druhého místa na vedoucí tým Západní konference Memphis. Po bídném startu (1-6) se na metu .500 dostal Denver vítězstvím nad Chicagem. Excelentní byl v tomto zápase Ty Lawson s dvaceti body a dvanácti asistencemi. V rudém dresu se jako býk rval Jimmy Butler s 32 body a 9 asistencemi, jemuž pomáhal spoluhráč Pau Gasol s 22 body a 11 doskoky. Po loňském fiasku má neskutečný start do sezóny Millwaukee. Po výhře 98:86 nad Detroitem vylepšilo bilanci na 8-7 a usmívalo se na fanoušky ze čtvrtého místa Východní konference.

Utkání prvního a posledního týmu Západní konference nabídl středeční program. Podle předpokladů ani domácí prostředí nepomohlo Los Angeles Lakers k vítězství a po týmovém výkonu si prvenství v celé lize pojistil Memphis. Po nepříliš vydařených zápasech se předvedl Cleveland, který si doslova smlsnul na Kouzelnících z hlavního města. Konečné skóre 113:87 se rodilo již od úvodního dějství. Kavalíry táhlo duo James-Love s 29ti respektive 21 body. LeBron James ovládl statistiky dokonce ve třech ukazatelích. Mimo již zmíněných 29ti bodů doskočil 10 míčů a přihrál na 8 finálních akcí. Střetnutí Houston Rockets – Sacramento Kings by se dalo i s nadsázkou nazvat utkání Harden – Cousins. Rocketman James Harden byl nejlepší v týmu jak v bodech (26), tak v doskocích (7) i asistencích (8). Stejně si vedl i Král Demarcus Cousins s 29ti body, 17! doskoky a šesti asistencemi. Oba si navíc připsali shodně po třech blocích. Nelichotivý týmový rekord se nevyhnul beznadějně poslednímu celku soutěže Philadelphii. 15 proher v řadě na úvod sezóny v historii zažil pouze soupeř tohoto dne Brooklyn Nets (tehdy New Jersey Nets), který se zastavil na cifře 18.

Dvěma nejlepšími celky NBA jsou nyní Toronto a Memphis (oba 13-2). Na paty jim šlape trio Západní konference Golden State (12-2), Portland a Houston (oba 12-3).

Na druhém pólu tabulky jasně vyčnívá Philadelphia (0-15), před ní se krčí L.A. Lakers a Detroit (3-12). Bilancí 4-12 se „pyšní“ zraněními zdecimovaná Oklahoma, Charlotte a New York.

FOTO: Scott Halleran/nba.com

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace