eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

LeBron James má první triple-double po návratu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

LeBron James má první triple-double po návratu

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔11.11.2014
LeBron James má první triple-double po návratu

Please enter banners and links.

V sobotním programu NBA konečně zabral celek Los Angeles Clippers a po ne příliš vyrovnaných výkonech zvítězil nad silným soupeřem z Portlandu. V kalifornském týmu se předvedla ve velmi dobrém světle základní pětka. Hned čtyři hráči nasázeli přes 20 bodů. Vévodil jim J.J. Redick s třiceti, Blake Griffin s třiadvaceti, Chris Paul s dvaadvaceti a Jamal Crawford s dvaceti body. Trenér domácích Doc Rivers zkoušel nechat chvíli odpočinout Griffina, ale i jeho spoluhráči potvrdili, že bez jeho přítomnosti by zápas nevyhráli. V dresu Atlanty opět řádil Kyle Korver z trojkové vzdálenosti. Z devíti pokusů nasázel šest trojek a i díky stoprocentní úspěšnosti z čáry trestného hodu dovedl tým k vítězství 103:96. Korver nakonec ukončil utkání s 27 body. I přes dvacet nastřílených bodů neměl zrovna svůj den Carmelo Anthony z poraženého celku New Yorku se střelbou z pole 8-20. Knicks prodloužili sérii proher na čtyři v řadě. Největším tahákem sobotního programu byl ovšem souboj dvou neporažených celků. Houston Rockets v něm hostil celek Golden State Warriors. Nejspokojenějším mužem na palubovce byl kouč hostů Steve Kerr, jenž dovedl tým Warriors k bilanci 5-0 po dvaceti letech. Přímo na hřišti nejvíce řádil Stephen Curry, který k deseti doskokům přidal 34 bodů. Houston poprvé v sezóně odehrál utkání bez Dwighta Howarda, jehož trápí příznaky chřipky. Jeho parťák James Harden zkoušel jedenáct trojkových pokusů, z nichž proměnil pouze jeden.

V neděli oslavili první výhru v novém ročníku hráči Los Angeles Lakers. Poprvé se sehraně ukázali Jeremy Lin, Kobe Bryant i Carlos Boozer. Lin i Bryant nastříleli oba 21 bodů, ale zatímco Kobe proměnil každou třetí střelu s konečnou bilancí 7-20, Lin mířil přesně v osmi případech z dvanácti pokusů. Miami vyhrálo zcela jasným rozdílem v Dallasu. Nejlepším střelcem v dresu Heat byl Luol Deng s třiceti body. Zdatně mu asistoval Dwyane Wade a Chris Bosh, oba shodně s dvaceti body.

V pondělním kalendáři na sebe narazili domácí Cleveland s hostujícími Pelikány z New Orleans. Toto utkání proměnil ve one-man-show LeBron James. Ten nastřílel 32 bodů a přidal 12 doskoků a 10 asistencí. Zaznamenal tak první triple-double v sezóně. Kyrie Irving přidal také 32 bodů a alespoň k double-doublu mu chyběla jediná asistence. Kevin Love předvedl standard v podobě dvaadvaceti bodů. Třetím do party, jenž nastřílel 32 bodů, byl, tentokrát v dresu Pelikánů, Ryan Anderson. Stálice na nebeském piedestalu fanoušků New Orleans Anthony Davis nasázel 27 bodů a k tomu 14 doskoků.

Alespoň jednu porážku má nyní na svém kontě každý tým. Jediným týmem, který ještě neokusil pocit vítězství, je Philadelphia s bilancí 0-7.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace