eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pavel Pumprla: Moje letošní dovolená? Žádná nebyla! | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Pavel Pumprla: Moje letošní dovolená? Žádná nebyla!

📁 Články, Reprezentace, Rozhovory, Topstory 🕔11.9.2014
Pavel Pumprla: Moje letošní dovolená? Žádná nebyla!

Please enter banners and links.

Obstaral nám reprezentační dres s podpisy všech hráčů do Velké soutěže k MS. Nyní odpovídá na dotazy redakce. Pavel Pumprla.

O rozhovor jsme v doznívajícím létě, které je orámované mistrovstvím světa ve Španělsku, požádali křídelníka české reprezentace a týmu Blusens Monbus, Pavla Pumprlu. Ten se rozpovídal o úspěšné kvalifikaci, životě ve Španělsku a samozřejmě nechyběly ani jeho postřehy na téma světového poháru. Rozhovor byl pořízen ve středu odpoledne, takže ani my, ani Pavel, jsme ještě nemohli tušit, že mistři Evropy Francouzi opět šokují basketbalový svět a vyřadí pořadatelskou velmoc…

Basketbal.cz: Český národní tým postupil na Eurobasket 2015 a vy jste byl neodmyslitelným článkem sestavy trenéra Ginzburga. Jak hodnotíte kvalifikaci z vašeho pohledu?

Pavel Pumprla: Vzhledem k tomu, že kvalifikace byla úspěšně zakončena splněním cíle v podobě postupu na Eurobasket příští rok, tak ji nelze hodnotit jinak, než pozitivně.

Co říkáte na zbytečné nervy v posledním duelu v Maďarsku? Proč se čeští fanoušci museli bát o výsledek a tím i postup?

Tak ta otázka je položená, jako kdybychom to udělali schválně. I my se museli strachovat o výsledek a kombinace výborného výkonu maďarů, našeho slabého výkonu a skvělé atmosféry v hale nás dovedla do těžké situace.

Jak se liší reprezentační tým (koučování, hra, atmosféra v šatně) pod vedením bývalého trenéra Budínského a současného trenéra Ginzburga?

No, hlavně se hlásí signály v angličtině. Samozřejmě je tam pár dalších rozdílů, ale tím, že ten tým je vždy v podobném složení, tak i ta předváděná hra je podobná.

Pojďme ke klubovým soutěžím, čímž se dostáváme k ACB lize, kde jste odehrál dvě sezony za tým Blusens Monbus z města Santiago de Compostela. Skončili jste v tabulce dvanáctí, jak hodnotíte svou druhou sezonu ve Španělsku?

Byla po týmové stránce o něco méně úspěšná, než ta první, kdy jsme se dostali do playoff, ale ACB je ohromně vyrovnaná soutěž a dostat se právě do vytouženého playoff je velmi těžké. Ale opět jsme měli několik slušných zářezů, když jsme porazili třeba Barcelonu nebo Malagu.

Jak trávíte přes rok ve Španělsku volný čas? Santiago de Compostela je krásné historické město, chodíte rád po památkách?

Jelikož máme malou dcerku, tak veškerý volný čas trávíme v rodinném kruhu. Město samozřejmě máme prozkoumané podrobně, ale po dalších vzdálenějším památkách se příliš nedostaneme.

Neuvažujete o přestupu do týmu, ve kterém byste si mohl zahrát některý z evropských pohárů?

Jedna věc je uvažovat a druhá je mít zajímavou nabídku.

Basketbalovým světem momentálně hýbe mistrovství světa, které se hraje právě ve Španělsku. Jak moc jej sledujete a jakému mužstvu fandíte?

Tím, že je to mistrovství pro Španěly domácí, tak se tady o tom mluví v jednom kuse a v televizi dávají všechny zápasy. Když mám čas, tak se dívám a těším se, jestli dopadne všemi očekávané finále Španělsko-USA.

Byl jste se podívat na nějaké utkání přímo v některé z arén, potažmo chystáte se tam?

Bohužel ne, musel bych totiž na zápas letět a to se teď, v období přípravy, nedá stihnout.

Kdo z hráčů a reprezentací vás zatím nepříjemněji překvapil svými výkony na MS?

Velkým překvapením je pro mě celý tým Srbska, od kterého podle mého nikdo nečekal příliš žádné velké věci a oni dokazují pravý opak.

Myslíte, že jsou Španělé schopni ve finále porazit USA (pokud se tam oba týmy dostanou)?

Jak jsem psal, doufám, že se tam oba týmy dostanou a myslím, že pokud bude delší dobu vyrovnaný průběh, tak myslím, že se Američané dostanou pod tlak a může se stát cokoliv.

Jak tráví dovolenou po úspěšné kvalifikaci křídelník českého národního týmu, Pavel Pumprla?

Pokud se za dovolenou daly považovat tři dny mezi kvalifikací a přesun do Španělska a zapojením do přípravy, tak jsem ji trávil balením a přípravami na cestu.

Děkuji za rozhovor a hodně zdraví a úspěchů v nové sezoně 2014/15!

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace