eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Liga U19 – Ve vedení Sadská a SŠMH „B“ | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Liga U19 – Ve vedení Sadská a SŠMH „B“

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔30.9.2014
Liga U19 – Ve vedení Sadská a SŠMH „B“

Please enter banners and links.

Souběžně s extraligou začala i ligová soutěž hráček do 19 let. Ve skupině A se nejvíce dařilo hráčkám Sadské, ve skupině B zatím vede B tým SŠMH. Pojďme se podívat na výsledky.

Skupina A

Do nového ročníku spolu s extraligou vstoupila i ligová soutěž juniorek do 19 let. Na čele tabulky se po úvodních duelech usadil nováček této skupiny. Tým ŠBK Parker-Hannifen Sadská nastupoval v úvodu na domácí palubovce a této přednosti využil. Hráčky se v prvním ostrém utkání střetly s dalším novicem z Kralup a neměly se svými soupeřkami žádné slitování. Dařilo se především Krajákové, která s 25 body táhla svůj celek za vítězstvím 98:34. Ve druhém zápse už na ŠBK čekal těžší oříšek. Přivítal totiž Sokol Nusle, který už loni ligovou soutěž hrál, ale přes velmi vyrovnané utkání dokázal i po druhé zvítězit. Tentokrát těsně 62:57. Za těmito body se skrývala opět výborně hrající Krajáková, která nasbírala 22 bodů a navíc ji i zdatně sekundovala Skalická s 19 body. Dalším katem Kralup i Nuslí se po celku Sadské staly i hráčky Poděbrad. Ty taktéž přivítaly své soupeřky na domácí palubovce, jen v opačném pořadí. Nejdříve si po nervy drásajícím prodloužení poradily se Sokolem Nusle 63:58, aby poté v neděli v klidném tempu rozstřílely Kralupy 75:37. Nejvíce byly ze sestavy domácích vidět Rylichová a Vejdovská, které zaznamenaly 35 a 32 bodů. Posledním družstvem, které se po víkendu může pyšnit 2 výhrami, je Brandýs nad Labem. Už v loňské sezoně patřily tyto hráčky k těm nejlepším v ligové soutěži a to ihned potvrzují i od úvodu nového ročníku. Pro svou výhru si zajely na palubovky Slovanu Litoměřice a Slovanu Varnsdorf. Nejdříve po dobře zvládnutém 2. poločase a střeleckých hodech Ponděličkové, která zaznamenala 22 bodu, porazily hráčky Litoměřice 76:59. V dalším duelu proti Varnsdorfu už pak Brandýs dominoval od samého úvodu střetnutí. Tentokrát zaznamenala 18 bodů Vysušilová, která tak pomohla k vítězství svého týmu 88:55. Na rozdíl od Varnsdorfu mohou být hráčky Litoměřic s tímto víkendem alespoň z poloviny spokojeny. Po dalším prodloužení totiž dokázaly porazit Prosek 77:72 a připsat si tak první zářez. To samé se však již o den dříve nepodařilo právě výše zmíněnému celku. Tentokrát totiž hráčky Proseku dokázaly zvítězit 52:46, když 19 bodů zaznamenala Svobodová. Jediné hráčky, které v těchto kolech překonaly hranice 100 bodů, byly ty z Plzně. DBAK totiž rozstřílel Kladno 103:51. U této výhry se nejvíce činila Buňková s 29 body. Oba celky si však za tyto kola připsaly shodně 1 vítězství a 1 porážku. O den dříve totiž dokázaly po vyrovnané bitvě hráčky Kladna zvítězit 53:47 na půdě Klatov. To DBAK naopak doma prohrál po napínavé poslední čtvrtině s hráčkami Aritmy, to když výborně hrající dvojice Švecová a Smutná zaznamenala 44 bodů a táhla svůj celek za výhrou 79:70. Vítězství si nakonec připsaly i Klatovy. Hráčky domácích se oklepaly po porážce s Kladnem a od úvodních sekund držely otěže v duelu s Aritmou pevně v rukou. Nakonec z toho byl úspěch 65:48.

21. kolo

ŠBK P-H Sadská – BKj. Kralupy n.V. 98:34

Basket Poděbrady – Sokol Nusle 63:58

Slovan Varnsdorf – BK Prosek 46:52

Slovan Litoměřice – BK Brandýs n.L. 59:76

BK Klatovy – Sokol Kladno 47:53

DBaK – Aritma Praha 70:79

22. kolo

Basket Poděbrady – BKj. Kralupy n.V. 75:37

ŠBK P-H Sadská – Sokol Nusle 62:57

Slovan Litoměřice – BK Prosek 77:72

Slovan Varnsdorf – BK Brandýs n.L. 55:88

DBaK – Sokol Kladno 103:51

BK Klatovy – Aritma Praha 65:48

Skupina B

Stejně jako v extralize, tak i zde je po úvodu na čele tabulky celek SŠMH Brno, ovšem B. To hned v prvním střetnutí čekal prestižní duel B týmů s pražským USK, které Brňanky hravě zvládly. Od začátku diktovaly tempo hry a nakonec zvítězily 57:41. V dalším utkání nastoupil proti Benešovu a zde bylo jasně patrné, jaký rozdíl mezi těmito celky panuje. Hráčky SŠMH naprosto zdemolovaly své soupeřky rozdílem třídy 89:25. Na rozdíl od Benešova, který prohrál i svůj první zápas na půdě Kyjova 63:50m se hráčkám USK proti Jiskře dařilo. Po vyrovnaném úvodu si hlavním slovo v utkání vzala Studničková, která nasázela 24 bodů a byla hlavní strůjkyní výhry 62:52. Dalším a jediným týmem, který má za tento víkend na svém kontě 2 vítězství, je celek OSK Olomouc. Ten na domácí palubovce přivítal 2 B týmy. Nejdříve rozdílem třídy porazily domácí hráčky celek Trutnova, když při výhře 97:39 zaznamenaly Vavříková 24 bodů, Kroutilová 25 bodů a Pokorná 21 bodů. V dalším střetnutí přivítaly Hradec Králové. Ani s hráčkami Sokola neměly domácí výrazné slitování a po 18 bodech Semjonové a 17 bodech Kohlové slavily další přesvědčivé vítězství, tentokrát 79:46. Hráčkám KARY se nedařilo ani o den později. Čekal je duel v Krnově a s domácí Lokomotivou taktéž prohrály, 67:51. To, co se nepodařilo hráčkám Trutnova, zvládly o den dříve hráčky Sokola Hradec Králové. Ty si tak tento víkend připsaly alespoň jeden plnobodový zisk, když po 18 bodech Bořkové či 14 bodech Roubové jasně přehrály Lokomotivu 93:55. Poslední body se v těchto kolech rozdávaly na palubovce Havířova. Domácí celek nejdříve v sobotním zápase nezvládl koncovku se Žďárem, když Holéczyová zaznamenala 19 bodů a Štěpánková 17 a hostující tým slavil výhru 66:52. Domácí hráčky si spravily chuť alespoň proti Studánce Pardubice. Fanoušci mohli vidět další napínavé a na body bohaté utkání, které nakonec skončilo vítězstvím domácích 86:79. Nejvíce se pod výsledek podepsala Dvořáková, která v dresu Havířova zaznamenala 20 bodů.

21. kolo

SŠMH Brno B – USK Praha B 57:41

Jiskra Kyjov – BC Benešov 63:50

BK Havířov – BK Žďár n. S. 52:66

OSK Olomouc – Kara Trutnov B 97:39

Lokomotiva Krnov – Sokol H. Králové B 55:93

22. kolo

Jiskra Kyjov – USK Praha B 52:62

SŠMH Brno B – BC Benešov 89:25

BK Havířov – Studánka Pardubice 86:79

Lokomotiva Krnov – Kara Trutnov B 67:51

OSK Olomouc – Sokol H. Králové B 79:46

 

www.basketbal.cz, www.cbf.cz / Veronika Dvořáková

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace