eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

EXT U19 – SŠMH začala opět vítězně | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

EXT U19 – SŠMH začala opět vítězně

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔30.9.2014
EXT U19 – SŠMH začala opět vítězně

Please enter banners and links.

První odehraná kola hlásí i extraliga juniorek. Nejvíce se dařilo loňským účastnicím MČR, Spartě a SŠMH. Pojďme se na výsledky tohoto víkendu podívat.

Do nového ročníku vstoupila také nejvyšší soutěž juniorek do 19 let. Výborně do prvních duelů naskočil úřadující šampion. Hráčky SŠMH Brno si v úvodních zápasech totiž před vlastními fanoušky poradily s celky USK Praha a SE-VEN Strakonice poměrně přesvědčivými výsledky. Nejdříve v sobotu porazily pražský celek 81:65, když svým sokyním odskočily hlavně ve 2. čtvrtině. V tomto utkání se střelecky nejvíce dařilo Mainclové s 18 body. Ve značně nabitější sestavě pak nastupovaly Brňanky proti Strakonicím a na výkonu to bylo znát. Tentokrát s 18 body byla nejlepší střelkyní Holešínská, která tak přispěla k destrukci hostí 94:41. Celek Strakonic je asi celkově s návštěvou Brna značně nespokojen. Před ostudnou prohrou s SŠMH totiž čekal na hráčky SE-VEN druhý celek z tohoto města, tedy Valosun. Brňanky dlouho tahaly v střetnutí za kratší konec, ovšem ve 2. poločase zabraly a i díky Kopecké s 28 body otočily vývoj ve svůj prospěch a slavily první vítězství 76:61. To druhé ovšem tento víkend nepřidaly, naopak se z prvního mohly radovat hráčky USK. Ty si po úvodní prohře spravily náladu, když od úvodu duelu byly tím lepším celkem na palubovce a díky skvěle hrající Šípové s 28 body vyhrály 70:60. Dalším družstvem, které ještě neokusilo hořkost porážky, je Sparta. Třetí celek loňského mistrovství si v úvodu zopakoval boj o bronzové medaile, když jim los určil tým Hradce Králové. I tentokrát však Sparťanky dokázaly své soupeřky přehrát, když zvítězily 84:64. Ještě větší debakl schytal o den později tým KARA Trutnov, který v Praze prohrál ostudně 114:48. Hráčkám KARY se navíc nedařilo ani v prvním utkání soutěže. V něm totiž zavítaly na palubovku Lokomotivy Karlovy Vary a i zde prohrály, tentokrát 69:52. Poslední tým, který ještě v novém ročníku soutěže neprohrál, je nečekaně nováček z Prostějova. Příjemným překvapením je totiž především úvodní střetnutí, kdy hráčky přivítaly loňského finalistu ze Slovanky. Po vyrovnaném duelu a výborném výkonu Neubauerové s 23 body mohly hráčky slavit senzační vítězství 62:60. To ještě v neděli vyšperkovaly výhrou nad dalším nováčkem z Jablonce. Bižuterie ovšem odehrála v Prostějově dobré utkání. O výsledek se bojovalo opět do posledních sekund, ale hráčky domácích mají ve svém středu Neubaeurovou, ta tentokrát zaznamenala 18 bodů a i díky ní si Prostějov připsal druhou výhru, tentokrát 77:73. Slovanka se z úvodní porážky vzpamatovala rychle, hned druhý den už její hráčky slavily vítězství v Ostravě, kde jasně ovládly celé střetnutí 80:53. I hráčky SBŠ však mají na kontě po tomto víkendu vítězství. V sobotu totiž jasně přehrály celek Jablonce, který ve svém prvním duelu mezi elitou schytal debakl 82:42, o který se nejvíce zasloužila s 19 body Valasová.

21. kolo

SŠMH Brno – USK Praha 81:65

VALOSUN Brno – Se-ven Strakonice 76:61

OP Prostějov – Basket Slovanka 62:60

SBŠ Ostrava – B. Jablonec n. N. 82:42

Loko Karlovy Vary – KARA Trutnov 69:52

BA Sparta Praha – Sokol H. Králové 84:64   

22. kolo

VALOSUN Brno – USK Praha 60:70

SŠMH Brno – Se-ven Strakonice 96:41

SBŠ Ostrava – Basket Slovanka 53:80

OP Prostějov – B. Jablonec n. N. 77:73

BA Sparta Praha – KARA Trutnov 114:48

Loko Karlovy Vary – Sokol H. Králové Nehráno

 

www.basketbal.cz , www.cbf.cz / Pavel Lanc

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace