eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy MNBL – USK Praha | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy MNBL – USK Praha

📁 Basketbal.cz Extra, Topstory 🕔6.10.2013
Představujeme týmy MNBL – USK Praha

Please enter banners and links.

 Vysokoškoláci vstoupí do nového ročníku MNBL s ryze českým kádrem, když Borise Mena nahrazuje Aleš Chán. Tým plný mladých hráčů je zase o rok zkušenější a tak je český fanoušek zvědavý, zdali Sovy vylepší loňské osmé místo.

 

 Týmu z Folimanky se nepodařilo udržet jejich největší oporu Borise Mena, který zamířil do druhé francouzské ligy. Hráče, který průměrně zásoboval konta soupeřů téměř 17 body, přichází nahradit Aleš Chán. Tento 216 cm vysoký pivot strávil poslední dvě sezóny na Kypru, kam odešel z Nymburka. 

"Moc se těším na sezónu, spoluhráče, trenéry a doufám, že se nám v průběhu sezóny podaří zaplnit Folimanku fanoušky nejen díky výsledkům v lize, ale i pojetím hry a týmu složeném převážně z domácích hráčů a odchovanců".

Příchod bývalého hráče Brna či Prostějova je jedinou změnou v kádru oproti loňskému ročníku. Podle slov manažera Petra Jachana, je cílem klubu dávat co nejvíce šancí svým odchovancům. V letošní sezóně by více prostoru měli dostat borci, kteří reprezentovali Česko na MS U19 v Praze. Lukáš Feštr už byl plnohodnotným členem kádru loni. Letos ho určitě budou chtít napodobit Křivánek, Šafarčík, Grunt a Truhlář, který vinou zranění o šampionát přišel. Ti všichni spolu s nejlepším mladým hráčem MNBL za minulou sezónu Michalem Marešem, hostují do prvoligového Vyšehradu, který trénuje člen realizačního týmu USK Pavel Miloš. Právě od Mareše se očekává, že naváže na výborné výkony z minulého roku, kdy hrál v průměru 26 minut a skóroval přes 10 b/z.

Aleš Chán posiluje v USK zkušenou českou osu, kterou mimo něj tvoří Stanislav Votroubek, Michal Vocetka a mladí čeští hráči, kteří však už v MNBL mají pár let odehráno, Jiří Slavík, Viktor Cvek a Michal Šotnar. Právě tato zkušenější osa je podle Jachana důležitá k tomu, aby tým předváděl kvalitnější výkony a aby mladí odchovanci měli od koho sbírat cenné zkušenosti. 

3 otázky pro Michala Mareše:
 
Jedinou změnou u Sov je příchod Aleše Chána, který by měl nahradit Borise Mena. V čem se tito dva hráči liší? A jak Aleš zapadl do kabiny?
 

Boris hrál rád ze střední a dlouhé vzdálenosti a bral na sebe hodně střel v útoku. Aleš je klasický těžký pivot, který hraje hlavně pod košem a ve hře zády ke koši je téměř nezastavitelný. Navíc hraje hodně trpělivě a má dobrý cit pro přihrávku. Do týmu zapadl uplně bez problémů. Je hodně komunikativní a většinu debat v šatně vede on.

Tým USK bude již tradičně složen převážně z mladých hráčů. Spousta z nich v létě hrála na různých reprezentačních akcích včetně tebe. Jak moc tyto nasbírané zkušenosti pomohou týmu v MNBL?

Tyto zkušenosti jsou velmi cenné. Mezinárodní zápasy jsou hodně odlišné od české ligy. Zápasy jsou o hodně tvrdší a rychlejší. Chyby se trestají mnohem víc. Obrany jsou mnohem agresivnější a je těžší se proti nim prosadit. 

Po odchodu Vojty Hrubana si byl ty pasován na převzetí jeho role v týmu, což se ti loni podle mého názoru povedlo. Jak velkou motivací pro tebe je sledovat jeho příběh? Pomýšlíš na to, že by si tohoto hráče mohl v jeho krocích následovat?

V něčem se mi to povedlo, v něčem ne. Ještě tam bylo dost nedostatků. Vojtův příběh je pro mě velkou motivací. Je těžké na toto odpovídat, budu se snažit na sobě dál pracovat a uvidíme.

Ostatní kluby si můžete přečíst na následujících odkazech:

JBC MMCITÉ Brno

BK Lions Jindřichův Hradec

Tuři Svitavy

BK Opava 

Sluneta Ústí nad Labem

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace