eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy MNBL – NH Ostrava | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy MNBL – NH Ostrava

📁 Basketbal.cz Extra, Topstory 🕔11.10.2013
Představujeme týmy MNBL – NH Ostrava

Please enter banners and links.

S velkou řadou změn v kádru se bude slezské družstvo pokoušet o obhajobu bronzových medailí z loňského ročníku. Co a kdo všechno by k tomu měl dopomoci, se dozvíte uvnitř článku.

Nechybělo mnoho a Ostrava mohla obhajovat stříbrné medaile. Sedm statečných z Prostějova však bylo proti a v rozhodujícím zápase Novou Huť výrazně předčilo. Celkově také rozhodla výhoda domácího prostředí. Jestli je tedy možnost umístění vylepšit v sezóně 2013/2014, je otázkou. Potřebné je udržet vysoký standard po všechny zápasy "základní" části a vyhnout se Nymburku v play off, ve kterém jsou Ostravští pravidelným účastníkem již několik let po sobě.

Po otřesech na soupisce se bude více dostávat na mladé odchovance, kterých bude u startu soutěže solidní množství.

Nyní nastal čas podívat se na odchody, kterých rozhodně není málo a výrazně se díky nim překopala soupiska. Mužstvo opustila kompletní pětka Američanů ve složení Rahsaan Ames, Chadwick Barnes (BC Farfallino Kolín), Austin Dufault (KK Kozuv Gevgelija), Jeremiah Wilson (Apollon Patras) a dříve Justin Greene. Přidal se k nim Martin Gniadek, jehož kroky zamířily do Opavy.

Jejich místa by měly nahradit jiné zámořské posily. Konkrétně se jedná o Američana Joe Willmana, který naposledy působil v NCAA v klubu Bucknell Bisons, a Kanaďany Adama Folknera přicházejícího z univerzity UC Irvine a Tuta Ruacha, jehož předchozím zaměstnavatelem bylo švédské Nässjö. Objeví se i velezkušený Bosňan Admir Alič, jenž se nechal zlákat z Děčína.

Trenérem je Dušan Medvecký. Asistentem mu pak je Marek Stuchlý.

Konečná podoba jmen hráčů v sobě skrývá číslo 16.

Rozehrávači: Tut Ruach, Jan Lyčka, Adam Číž, Jan Stehlík, Patrik Jakel

Křídla: Ondřej Rusz, Jiří Dedek, Filip Zbránek, Marek Stuchlý, Michael Medvecký, Luděk Jurečka, Joseph Victor Willman, Lukáš Veselý, Admir Alič

Pivoti: Rostislav Pelikán, Adam Benjamin Folkner

Výsledky z přípravy byly minimálně zajímavé. Soupeři byli opravdu z nejrůznějších zákoutí Evropy, ať už se jednalo o Maďarsko, Ukrajinu nebo Polsko, kde úspěchy byly střídavé. Z českého prostředí přišla konfrontace s Prostějovem (porážka) a Kolínem (výhra).

Soupeř pro 1. kolo: Lions Jindřichův Hradec – venku, 12. 10. 2013 18:00

3 otázky pro člena NH Ostrava – Luděk Jurečka

1) Jaké jsou klubové cíle pro letošní sezónu? A je reálná obhajoba bronzových medailí?

Reálně se to uvidí až v průběhu sezóny. Nyní je těžké odhadovat naše možnosti, nevím, jak na tom budou ostatní týmy. Taky máme jiný model ligy, prakticky pořád zápasy středa/sobota. Ale opravdu si netroufnu tipovat.

2) Jak hodnotíš přípravu a nové posily?

Příprava byla kvalitní, škoda, že jsem měl menší výpadek kvůli zranění. Odehráli jsme slušná utkání proti Prostějovu i Kolínu, ale zatím nedokážeme udržet náš výkon celý zápas. Věřím, že během sezóny se to bude zlepšovat. Posily nevypadají špatně, ale zase je moc brzo na hodnocení.

3) Myslíš, že budeš opět útočit na pozici nejlepšího trojkaře ligy, co se týče procentuální střelby i celkových trojek?

No samozřejme rád bych. Je to moje největší zbraň, tak doufám, že moje čísla budou vysoká, abych týmu co nejvíce pomohl.

Ostatní kluby si můžete přečíst zde. 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace