eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy MNBL – JBC MMCITÉ Brno | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy MNBL – JBC MMCITÉ Brno

📁 Basketbal.cz Extra, Topstory 🕔1.10.2013
Představujeme týmy MNBL – JBC MMCITÉ Brno

Please enter banners and links.

 Staronový účastník se do nejvyšší české soutěže dostal bez nutnosti baráže, jelikož z 1. ligy byl jediným zájemcem a navíc kvůli finančním problémům odstoupily Chomutov a slovenské Levice.

Do bývalé basketbalové bašty a největšího moravského města se Mattonka vrací po dvou letech, kdy tehdejší Basketball neměl dostatek pěnežních prostředků na udržení. Přesto se hlavní počátek krize datuje k roku 2008, BC Brno zkrachovalo a poprvé přišlo o NBL. Tradice místního klubu je však několikanásobně delší, na pomyslném dortu pro oslavence by bylo hned 90 svíček. V dobách slávy se zde hrál Pohár mistrů evropských zemí (obdoba dnešní Euroligy) a tituly se kupily jak na běžícím páse (20 československých, 3 české).

Brno má velkou základnu mládeže a je zřejmé, že není žádnou "rychlokvaškou", která by snad měla v lize strávit pouze jednu sezónu. A pokud to bude jenom trochu možné, klub se bude snažit udržet příslušnost k elitě co nejdéle to půjde, jak po herní, tak finanční stránce. Díky ne úplně vyhovující hale na Morendě hrozil přesun do Králova Pole, které je pro brňenské fandy trochu tabu, své o tom ví fotbalová Zbrojovka. Vedení MNBL však udělilo výjimku a tak se ročník 2013/2014 odehraje na zaslíbené palubovce.

Trenérem MMCITÉ je Srb Vladimir Paunovič, úspěšný trenér mládeže. 1. asistentem mu pak je bývalý "plejer", všem dobře známý Štěpán Vrubl. Ten má ostatně na starosti skauting a oslovování potencionálních zájemců o brněnský dres. 2. asistentem je legendární Miky Pospíšil.

Novými přírustky do kádru jsou Václav Honomichl, jinak také hráč BK Lokomotiva Plzeň, dále Roman Zachrla (kdysi za Basketball Brno, navíc i součástí BK Lions Jindřichův Hradec) a Maurizio Galata, který přichází z nymburské rezervy.

Samotná soupiska čítá jména několika skupin. Najdeme zde odchovance, borce, kteří hostují nebo pendlují mezi několika družstvy a samozřejmě stálé hráče.

Rozehrávači: Václav Honomichl, Michal Semerád

Křídla: Marián Hrabovský, Filip Šmíd, Ivo Pavličík, Ondřej Šiška, David Nehoda, Martin Bašta, Martin Müller, Roman Zachrla

Pivoti: Jakub Jokl, Michal Norwa "C", Oldřich Lenhart, Vladimir Satarič, David Grečynskyj, Petar Marič, Maurizio Galata

Zářijová přípřava se příliš nevyvedla, z pěti odehraných zápasů pouze jediná výhra. Ta na druhou stranu přišla se slovenskou Nitrou, která obsadila solidní čtvrté místo v Extralize.

Soupeř pro 1. kolo: QANTO Tuři Svitavy – venku, 12. 10. 2013 18:30

3 otázky pro člena JBC MMCITÉ Brno – Václav Honomichl

1) Jaké jsou Vaše klubové a Tvoje osobní cíle pro tuto sezónu?

Naše týmové cíle jsou udržet nejvyšší soutěž v Brně a hrát co nejlepší basketbal, tak abychom neudělali ostudu. A mé cíle jsou k tomuto pomoci Brnu a být pro tým platný rozehrávač.

2) Jak ses dostal jako stálý hráč Plzně až do Brna?

Minulý rok jsem hrál za Chomutov, ale ten nesehnal finance na soutěž, chvilku po této zprávě se ozval Štěpán Vrubl a já na jeho nabídku kývnul. Dohoda mezi Plzní a Brnem zněla, že musím hrát za Plzeň většinu zápasů, takže sezóna bude poměrně dost náročná. Jak fyzicky, tak psychicky.

3) Jaká je v mužstvu nálada a jak tě přijali jako nového člena?

V týmu funguje výborná chemie. Nálada v týmu je zatím dobrá, doufám, že nám vydrží po dobu celé soutěže a budeme jako tým vyhrávat díky bojovnému pojetí hry a dobré chemii. A jako nový člen jsem do brněnského týmu zapadl myslím velmi dobře. Hodně kluků byli moji spoluhráči v Plzni a některé spoluhráče znám z mládežnických reprezentací, takže si myslím, že adaptace do týmu byla celkem rychlá.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace