eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy MNBL- BK Opava | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy MNBL- BK Opava

📁 Basketbal.cz Extra, Topstory 🕔4.10.2013
Představujeme týmy MNBL- BK Opava

Please enter banners and links.

 Opavě se podařilo udržet osu týmu z minulé sezóny a navíc přivést dvě nové posily Gniadka a Srba Djukanoviče. Povede se jim navázat na úspěch z ročníku 2010/11, kdy ve čtvrtfinále play off potrápili tehdy ambiciózní Prostějov?

 

Kádr opavských basketbalistů zůstal po minulé sezóně téměř kompletní. Trenér Czudek již nepočítá s dvojicí slovenských krajánků Brliť a Miklóšik. Prvně jmenovanému byla celkem překvapivě v 28 letech nabídnuta pozice trenéra u opavské mládeže, kterou se však rozhodl z důvodu stále ještě hráčských ambic nepříjmout. Novou smlouvu neakceptoval ani exnymburský Martin Miklóšik. U týmu nepokračuje ani Martin Vaňák, který se přesunul do prvoligového Zlína.

Podkošovou sestavu přichází vyztužit z Ostravy Martin Gniadek, který se rozhodl neprodloužit kontrakt v Ostravě. Martin se v různých rozhovorech netajil tím, že mu nesedí hrát v týmu tvořeném zejména americkými hráči a v Opavě naopak viděl šanci, jak lépe rozvinout svůj potenciál. Opavští si od této posily, která v Ostravě za průměrných 23 min/z střílela 8,5 b., hodně slibují.

Velkou neznámou je pro českého fanouška Milutin Djukanovič, který přichází z bosenského Zrinjski, kde průměrně zaznamenával 12 b/z. Podle slov trenéra Czudka se jedná o velmi solidního střelce za tři body. Dobrou zprávou pro všechny fanoušky je, že v kariéře nadále pokračuje velezkušený Láďa Sokolovský. Neméně dobrou zprávou je poté podpis nových smluv u Jakubů Blažka a Šiřiny, Ladislava Tótha a Radima Kramného. Slezanům se pro letošní rok podařilo opět sehnat finance na to, aby jejich rezerva mohla po roční pauze hrát opět 1.ligu, do které bude hostovat z "áčka" kvartet Klečka, Kvapil, Palát a Vlček.

Opava, podobně jako Svitavy, sehrála v přípravě utkání převážně se slovenskými týmy. Podařilo se jim zvítězit nad slovenským mistrem z Interu ( Šiřina 14, Djukanovič 13), nebo porazit Handlovou (Sokolovský 21, Blažek 14) či Prievidzu (Blažek 19, Sokolovský a Šiřina 12).

3 otázky pro trenéra Petra Czudka:

Podařilo se vám udržet kádr z loňské sezóny a k tomu přivést dvě nové posily, Gniadka a Djukanoviče. Jsou vaše ambice pro letošní ročník MNBL vyšší než v té minulé?

Nejenže se nám kostru týmu z loňska podařilo udržet, ale dokonce jsme posílili o dva kvalitní hráče. Oba byli vybráni hlavně pro svoji agresivitu jak v útoku, tak v obraně. U Djukanoviče spoléháme taky na střelu z trojkové vzdálenosti. Cílem pro další ročník je hrát play off.

Opava se tak často neuchyluje k angažování zahraničních hráčů jako jiné týmy z Mattonky. Co rozhodlo pro to, že jste Djukanoviče angažovali?

Chtěli jsme angažovat Pavla Slezáka, ten se ale rozhodl zůstat v Prostějově, proto jsme hledali náhradu za něj. Česky hráč nebyl, proto jsme sáhli do zahraničí.

Stále jste v přípravné fázi na MNBL, na čem nejvíce musí do začátku soutěže tento tým zapracovat?

Čekají nás ještě 4 utkání, tak půjde hlavně o sehrávání nových hráčů s loňským kádrem, jak z obranného, tak i z útočného hlediska.

Ostatní kluby si můžete přečíst na následujících odkazech:

– JBC MMCITÉ Brno

– BK Lions Jindřichův Hradec

– Tuři Svitavy

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace