eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Začíná nová sezóna první ligy (2. část) | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Začíná nová sezóna první ligy (2. část)

📁 Basketbal.cz Extra, Topstory 🕔19.9.2013
Začíná nová sezóna první ligy (2. část)

Please enter banners and links.

  Již tento pátek startují některé zápasy druhé nejvyšší české ligy, zbylé další se pak odehrají v neděli. Postupně si představíme všechny týmy a jejich změny.

Sokol Pražský

Tento kádr patří k pravidelným účastníkům play off. Zdá se, že kromě výměny trenérů se v klubu neodehrály žádné výrazné změny. Radka Tremla vystřídá za kormidlem Sokolů Vladimír Vyoral. I v této sezóně se může hlavní trenér spolehnout na zkušené trio Tomas – Jinda – Brůha. Můžeme také očekávat zapojení mladých hráčů, tak jak to na Žitné každoročně chodí.

VSK VŠB Ostrava

Tým složený především z vysokoškoláků, jak jejich název napovídá, je vždy nepříjemným soupeřem. V minulé sezóně se podařil postup do play off. Pro letošní sezónu nemohou ale počítat s Vlčkem a Gonzálesem. Naopak na soupisce mohou dále počítat s mladými Lyčkou a Urbánkem, kteří budou současně sbírat zkušenosti v nejvyšší soutěži.

BK Kondoři Liberec

Až na Kašu, působícího v Děčíně, se trenér Pastyřík může spolehnout na stejné družstvo jako v minulé sezóně. Sestava je složená hlavně z mladých hráčů, kteří hrají rychlý a agresivní basketbal. Proto bude opět zajímavé sledovat jejich posun v průběhu sezóny.

SKB Zlín

V minulé sezóně ještě Proton Zlín neprošel příliš velkými změnami. Z hráčů, kteří patřili do základní rotace odešel pouze Harčár. I přesto by tým, který skončil v minulém ročníku na 9. nepostupovém místě, měl i letos bojovat o účast v play off.

Kara Trutnov

Bez velkých změn se obešel tento klub, který spoléhá spíše na zkušené hráče doplněné mladými. Trenér Slezák v rozhovu pro Trutnovské stránky uvedl:  „Našim cílem bylo udržet hráče z loňského kádru. Z Děčína k nám budou hostovat jako vloni Jan Jiříček a Lukáš Linhart a nově i Daniel Hendrych. Z Prahy potom přichází Martin Provazník.“

Sokol Vyšehrad

I přesto, že v minulé sezóně za tento klub nastupovalo mnoho hráčů z USK Praha, nestačilo to na více než předposlední místo v tabulce. Vyšehrad i letos bude mít k dispozici mnoho hráčů z Mattoni NBL. Příležitost ukázat se dostanou opět například Feštr, Mareš nebo Fait.

Nováčky v první lize jsou BC Vysočina, Basketbal Olomouc a BK Opava „B“

Basketbal Olomouc může počítat s pomocí od hráčů z Jindřichova Hradce, jmenovitě Kysela, Vošlajer a Melski. Stejně tak pomoc nabídnou borci ze Svitav Harčák, Sedlák a Andres. Zdali tyto kombinace hostujících hráčů budou fungovat se dozvíme až v průběhu hracího období. Další nováček je BC Vysočina, i zde nabídnou pomoc hostující mladí hráči z Jindřichova Hradce. To jak je tým připraven na první ligu zjistí hned v prvním zápase proti Brnu. Poslední nováček je BK Opava „B“. V minulém ročníku toto družstvo chybělo, ale jinak je pravidelným účastníkem první ligy. V rezervě Opavy se budou moci určitě spolehnout na borce z opavského áčka, a tak se dá očekávat, že tento klub bude opět nepříjemným soupeřem, tak jak ho známe. 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace