eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Martin Sýkora nezahálí a poctivě trénuje | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Martin Sýkora nezahálí a poctivě trénuje

📁 Basketbal.cz Extra, Topstory 🕔15.11.2011
Martin Sýkora nezahálí a poctivě trénuje

Please enter banners and links.

Slovenský reprezentant Martin Sýkora na začátku června skončil své angažmá v Pardubicích. Ostré zápasy sice nehraje, ale rozhodně nezahálí a na případnou nabídku chce být připraven.

Jako každý basketbalista se i Sýkora musel v kondici udržovat také přes léto. S Tomášem Tóthem a Zbyňkem Pospíšilem trávili mnoho času během kondiční přípravy. „Dlouho jsme trénovali na atletickém stadiónu a v posilovně, ale je potřeba trénovat i v hale.“ Proto už dva měsíce každý večer dojíždí z Pardubic do 50 kilometrů vzdáleného Kolína, kde s místním ligovým družstvem BC Kolín trénuje. „Trenér Benáček a management s tím, že s jejich týmem trénuji, nemá vůbec žádný problém a já jsem za tuto možnost rád. Je to kvalitní tým, a to dokazuje i místo v tabulce, na kterém se Kolín momentálně nachází,“ říká Martin Sýkora.

Kolín je příjemným překvapením sezony. Má mužstvo, které hraje pohledný a kolektivní basket. Doma potrápil Pardubice, vyhrál s Děčínem a s Levicemi a bodoval v nově posílené Ostravě.

Jenže čas plyne a jenom trénovat bez profesionální smlouvy není úplně to pravé. To ví i Sýkora, ale dobrou náladu neztrácí a konstatuje: „Teď trénuji – sice bez profesionální smlouvy, – ale doufám, že se to brzy změní.“

Basket na vozíku není žádná sranda

V červnu na rozlučce Martina Sýkory se na podporu pardubických vozíčkářů Wheelchair Basket Studánka Pardubice podařila vybrat magická částka 33 333 korun. Peníze byly použity na nákup sportovního vozíku.

Z jakého důvodu se Sýkora rozhodl podpořit své kolegy na vozíčku? „Na jaře mě oslovila Kristýna, členka WBS Pardubice a pozvala mě na trénink. Vzal jsem Tomáše Tótha, Marcuse Arnolda a Petra Heřmana a zjistili jsme, že to není žádná sranda. Říkal jsem si, že klubu vozíčkářů by se dalo nějak pomoci. Ve spojitosti s mojí rozlučkou mě napadlo uspořádat sbírku a od pozvaných hostů vybrat peníze, které by byly použity na nákup vozíku. Každý host se mohl podívat, jak takový vozík vypadá, nebo se dozvědět něco víc o činnosti WBS Pardubice,“ vypráví mezi fanoušky oblíbený Syky.

Touto cestou bych chtěl poděkovat každému, kdo do sbírky přispěl.“ říká nadšeně Syky.

Speciální poděkování Martina Sýkory a WBS Pardubice patří uvedeným:

Z. Peric (Nano cafe), Evka Petračková, N. Badaljanová, K. Tomčiková, Bartošek st., T. Bartošek ml., K. Romová, M. Voráček, P. Herman, L. Lachman, P. Andres, M. Braunová, Sajny, Pape, P. Bohačík, M. Muckeová, T. Tóth, M. Hledíková, Z. Pospíšil, H. Rohačova, M. Marek, manž. Černoskovi, O. Peterka, J. Kopecký, M. Skřivánek, P. Miloš, A. Kuželková, manž. Horákovi, L. Šašmová, J. Hrabal, F. Nerad, M. Hofman, Doris, Z. Miklášová, manž. Elčic, manž. Sauka, B. Lubora, Mazen, Petružálek st., K. Tichá, P. Stara, R. Peška, M. Šorf, D. Pilná, K. Soltová, J. Haman, J. Springerová, A. Zikmunda, D. Marišler, O. Joska, R. Chocholouš, K. Kulichová, M. Chocholoušová, P. Chocholoušová , M. Prudičova, B. Hyhlíková, B. Andrýsková, M. Tobiašová, V. Hanušová, M. Miženková, M. Libal, J. Petružálek, T. Horník, R. Petružálek, M. Dusek, V. Hrabal, M. Simeonov, Razskazof, N. Havlasová, H. Nožka, H. Hanzl, H. Herman, p. Procházková, p. Gruberová, p. Kopal, M. Gocelčíková, p. Volner.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace