eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Srbské ohlasy utkání Crvena zvezda-Nymburk | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Srbské ohlasy utkání Crvena zvezda-Nymburk

📁 Evropské poháry 🕔3.3.2010
Srbské ohlasy utkání Crvena zvezda-Nymburk

Please enter banners and links.

Utkání mezi Crvenou zvezdou Bělehrad a Nymburkem hodnotili kapitán domácího týmu Vuk Radivojević, trenér Aleksandar Trifunović a Elmedin Kikanović.

Utkání mezi Crvenou zvezdou Bělehrad a Nymburkem hodnotili kapitán domácího týmu Vuk Radivojević, trenér Aleksandar Trifunović a Elmedin Kikanović.

Kapitán Crvene zvezdy Vuk Radivojević vidí příčiny porážky v katastrofální střelbě za tři body, velkém počtu ztrát a slabé obraně:

Doma hrajeme jako by to mělo jít samo, což je nejlépe vidět na zoufalé střelbě za tři body, dvaceti ztracených míčích a útoku bez myšlenky. Když nehrajeme naplno v obraně, nejsme to my. Vyhrávali jsme nad mnohem lepšími týmy než je Nymburk o dvacet i víc bodů, ale tehdy jsme hráli týmově a s velkou energií v obraně. Sami sebe jsme se dostali do tak těžké situace, nyní se musíme pokusit vyhrát ve Španělsku.“

Zvezda si v utkání s Nymburkem mohla zajistit postup do čtvrtfinále, místo toho ale opět na domácí palubovce podlehla. Na otázku jakou roli ve slabém výkony červeno-bílých hrál psychický tlak řekl Elmedin Kikanović:

Nijak zvlášť jsme tlak necítili, ale očividně nám chyběla energie. Problém byl, že se mezi námi a fanoušky brzy usadila nervozita. Není se co fanouškům divit, určitě pro ně není lehké sledovat, jak Zvezda doma prohrává zápas o 18 bodů. My jsme zkoušeli všechno, ale nešlo to.“

Podle Aleksandra Trifunoviće o hře Zvezdy jasně vypovídá aplaus publika hostujícímu týmu.

Aplaus našich diváků soupeřům jasně hovoří o naší hře. Nedokázali jsme ani jednou hrát v našem stylu, abychom vyhráli zápas. Prakticky jsme spáchali sebevraždu, když jsme se útokem pokoušeli utkání získat,“ prohlásil Trifunović.

Šestnáct asistencí Nymburka a dvacet ztracených míčů mého týmu jsou klíčové statistické ukazatele, které hovoří o organizaci jeho hry a naší,“ říká po zápase domácí lodivod.

Na otázku jaké jsou příčiny úpadku formy Crvene zvezdy Trifunović odpověděl:

Psychicky jsme nezvládli tři výhry v úvodních zápasech soutěže. Nyní nám nezbývá než se pokusit o zázrak. Nevzdáváme se postupu, to je naše povinnost. Prohra v poháru s FMP nás očividně zabrzdila.“

Na otázku jak se dostat z krize trenér Crvene zvezdy řekl:

Práce, tvrdá práce. Ne, že bychom dosud špatně pracovali, ale hráči musí pochopit, kde jsou příčiny rozdílu mezi těmito zápasy a zápasy před několika týdny. Měli jsme možnost ulehčit si období, které je před námi, ale tímto jsme si ho ztížili.

Dobře známy jsou finanční problémy, v kterých se bělehradský klub nachází, na závěr pozápasového rozhovoru tak nechyběla ani otázka na jejich vliv na špatné výkony Zvezdy. Aleksandar Trifunović však má jasno v tom, kde se zápas prohrál:

Situace v klubu je taková jaká je, ale toto je porážka jen těch dvanácti hráčů na palubovce. Utkání se prohrává na hřišti.“

Z hráčů Nymburka srbská média nejvíce vyzdvihují výkon Arthura Leeho a Petra Bendy. Na adresu amerického rozehrávače Nymburka a organizaci hry českého mistra domácí kouč řekl:

Způsob jakým Američan Arthur Lee diriguje tým je výsledkem jejich týmové práce a čtyřleté dřiny.“
 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace