eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Posílí Nymburk v Bělehradě postupové naděje? | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Posílí Nymburk v Bělehradě postupové naděje?

📁 Evropské poháry 🕔1.3.2010
Posílí Nymburk v Bělehradě postupové naděje?

Please enter banners and links.

Po domácí výhře nad španělským týmem čeká Nymburk náročné utkání v bělehradské hale Pionir, kde nastoupí proti své přemožitelce z Pardubic, Crvene Zvezdě. Našemu mistrovi bude bohužel chybět Phil Ricci.

Po domácí výhře nad španělským týmem čeká Nymburk náročné utkání v bělehradské hale Pionir, kde nastoupí proti své přemožitelce z Pardubic, Crvene Zvezdě. Našemu mistrovi bude bohužel chybět Phil Ricci.

Co čeká svěřence Muliho Katzurina v srbském hlavním městě lze předpokládat. Bouřlivé publikum, výborný soupeř a velmi náročné utkání. Na druhou stranu jistou výhodou pro hosty by mohl být tlak, pod kterým budou domácí hráči. Jejich publikum očekává bez pardonu vítězství, zvláště po překvapivé prohře, kterou utrpěli ve své hale před týdnem s Turk Telekom Ankara.

Po eurocupovém utkání odehrála Crvena Zvezda o víkendu zápas dvaadvacátého kola Adriatické ligy na palubovce vedoucí Cibony Záhřeb a utrpěla porážku o pouhé tři body. V tabulce je nyní na devátém místě s devíti výhrami a třinácti porážkami. Nastoupit by již měl i Bakič, který proti Ankaře ze zdravotních důvodů chyběl.

Nymburk, který zvítězil v dramatickém klání po prodloužení nad Gran Canaria 2014, odehrál v sobotu ligové utkání proti Pardubicím. V hledišti seděli i představitelé Adriatické ligy, o účast v níž náš mistr usiluje. Po rozpačitém úvodu bylo k vidění představení podle obvyklého scénáře. Poslední čtvrtinu domácí vyhráli 29:2, když hosté zaznamenali své dva body z trestných hodů. Jediným stínem zápasu se tak stalo zranění Phila Ricciho, který bude trenéru Katzurinovi na horké srbské půdě citelně chybět.

Že se v hale Pionir vyhrát dá, se Nymburští přesvědčili již ve své premiérové sezóně v ULEB Cupu (dnešní Eurocup). Vítězství o dvaadvacet bodů z 11. prosince 2007 si pamatují Lee, Sokolovský, Křemen, Benda, Nečas a Slezák. Tito a nepochybně i další členové soupisky by si jistě rádi zopakovali pocity, které zažívali ve chvíli, kdy nechybělo mnoho k pokoření stobodové hranice. Náš ligový suverén dokázal překvapit už na několika evropských palubovkách a jeho cílem je i tentokrát vybojovat si dva body.

Nymburští, chtějí-li mít postup ve vlastních rukou, potřebují vyhrát v obou zbývajících utkáních. Do Bělehradu tedy odjeli s cílem splnit první polovinu svého předsevzetí.

Utkání v bělehradské hale Pionir začíná ve 20:00 našeho času a přímý přenos z něj bude vysílat Česká televize na sportovním kanále ČT4. S píšťalkou se představí trojice rozhodčích ve složení Fabio Facchini, Marius Ciulin a Panagiotis Anastopoulos.

Hlasy před utkáním:

Muli Katzurin (trenér ČEZ Basketball Nymburk): "V Bělehradě neexistuje hrát lehké zápasy. Pro oba dva týmy to bude velmi důležité utkání. Crvena Zvezda je na svém hřišti favoritem, ale to nám nevadí. V minulosti jsme již několikrát ukázali, že se nikdy nevzdáváme předem a že bereme každou příležitost, která nás potká. Rozhodně uděláme vše pro to, abychom v tomto klíčovém zápase vyhráli. Myslím, že jsme v lehké výhodě, protože větší tlak bude z důvodu domácího prostředí na Zvezdě."

Petr Benda (hráč ČEZ Basketball Nymburk): "Crvena Zvezda předvádí v letošním ročníku vynikající výsledky a vynikající výkon. Na domácí palubovce dokáže svoje přednosti ještě znásobit. My jsme už v Bělehradu vyhráli a nějací pamětníci s námi jedou. Mohli bychom se od této skutečnosti odpíchnout. Soupeř hraje vynikající obranu a my musíme najít lék na to, abychom proti ní uspěli."

Radek Nečas (hráč ČEZ Basketball Nymburk): "Každý zápas je jiný, je to mladý tým. Dvě soutěže, které hrají – Adriatická liga a Eurocup jsou nebe a dudy. V Adriatické lize mají asi třináct porážek, ale v Eurocupu zaznamenali v minulém zápase teprve druhou porážku. Pro nás bude důležité zachytit jejich nástup v úvodu zápasu. Pokud se nám bude dařit přejít přes jejich agresivní obranu, dávat laciné koše a pohybovat míčem, tak se o výsledek zápasu nebojím."

Pavel Pumprla (hráč ČEZ Basketball Nymburk): "Doma jsme se soupeřem prohráli, takže jim máme co vracet. V minulém kole dokázali, že mohou prohrát a mohou prohrát i doma. My máme motivaci velkou nejen v tom, že jim můžeme vrátit prohru z prvního kola, ale také proto, že hrajeme o postup ze skupiny, který si můžeme uhrát sami bez cizí pomoci."

Aleksandar Trifunovič (trenér Crvena Zvezda Beograd):
"Máme tři vítězství v této poslední 16, ale teď přijde tým, který prokázal své ambice a přiveze nového hráče, kterým je Tsiaras, hrající na pozici čtyři. Vytvořili si jméno v Evropě a každý rok dělají další krok vpřed správným směrem. Jejich opory nejsou čeští hráči, ale nesmíme zapomenout Bendu nebo Sokolovského, velmi dobré a důležité články jejich týmu. Nemá smysl mluvit o významu tohoto souboje, vím, že fanoušci přijdou do haly Pionir, aby nás podpořili v tomto klíčovém utkání. Bakic byl dva týdny mimo palubovku a Videnov měl také problémy, ale věřím, že bude připraven nastoupit proti Nymburku. Budeme muset pracovat na rotaci, to ale nejsou jediné problémy, které teď máme."

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace