eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Letošní ročník Českého poháru je minulostí, vítězství patří Nymburku

📁 Ostatní domácí soutěže 🕔21.3.2010
Letošní ročník Českého poháru je minulostí, vítězství patří Nymburku

Please enter banners and links.

V Klatovech bylo odehráno finále Českého poháru, ve kterém přehrál Nymburk basketbalisty Nového Jičína zejména díky výtečné poslední čtvrtině. Bylo to jeho čtvrté vítězství v poháru v řadě a šesté celkově, čímž se dostal do čela historických tabulek. V boji o třetí místo přehráli prostějovští Orli tým Synthesia Pardubice.

V Klatovech bylo odehráno finále Českého poháru, ve kterém přehrál Nymburk basketbalisty Nového Jičína zejména díky výtečné poslední čtvrtině. Bylo to jeho čtvrté vítězství v poháru v řadě a šesté celkově, čímž se dostal do čela historických tabulek. V boji o třetí místo přehráli prostějovští Orli tým Synthesia Pardubice.

BK Prostějov – BK Synthesia Pardubice 83:77
(18:16 39:35 59:65)

V souboji o třetí místo viděli diváci dramatický souboj třetího a čtvrtého celku naší nejvyšší soutěže. Úvodní čtvrtina byla vyrovnaná a oba týmy se střídaly ve vedení, ani jeden ze soupeřů se ale nedokázal dostat z dostřelu toho druhého. Vstup do druhé čtvrtiny vyšel Orlům, kteří si devíti body v řadě zajistili dvouciferné vedení a zdálo se, že budou kontrolovat další vývoj zápasu. Arnold a Miloš ale drželi Pardubice ve hře a před poločasem snížili manko na pouhé čtyři body.

Skóre druhé půle otevřel Wright a dal tím impuls k náporu Synthesie, díky kterému šla ve třetí minutě do vedení. Náskok Pardubic postupně vystoupal až na deset bodů a teprve v poslední minutě třetí čtvrtiny ho Veikalas a Landry snížili. V poslední čtvrtině padl první koš až ve druhé minutě hry, když z perimetru vystřelil Veikalas. Chán pak z trestných hodů snížil na rozdíl jediného bodu a diváci se těšili na dramatický závěr. Ten zvládli mnohem lépe prostějovští Orli a odvážejí si z Klatov pohár za třetí místo.

body:
Chán Aleš 20, Landry Kyle Marc 20, Šležas Andrius 15, Veikalas Benas 15, Lawrence Eugene Elliot 9, Tóth Ladislav 4 – Hampton Maurice 19, Arnold Marcus 17, Wright Derek Steven 17, Miloš Pavel 13, Bohačík Petr 6, Marek Martin 5; střelba 3b.: 17/3:25/7; střelba 2b.: 38/25:38/19; TH: 33/24:24/18; doskoky: 36:29; osobní chyby: 24:26; 5 chyb: 32. Pospíšil Zbyněk – hosté
Rozhodčí: Vyklický Robert, Galajda Václav, Znamínko Petr

ČEZ Basketball Nymburk – Mlékárna Miltra Nový Jičín 66:48 (18:12 32:31 45:41)

Do večerního televizního finále vstoupili lépe Novojičínští. Díky Šarovičovi a Muirheadovi se dostali do vedení 0:6 a trenér Katzurin nahradil Křemena Pumprlou a Tsiarase Nečasem. O dvě minuty později už byli po koši Bendy v jednobodovém vedení jeho spoluhráči a začala přetahovaná. V závěru si šestinásobný mistr vytvořil čtyřbodový náskok a po rychlém protiútoku zvýšil Pumprla dokonce na 18:12. Nymburk udržoval čtyřbodový náskok do poloviny druhé čtvrtiny. Po oddechovém čase Zbyňka Cholevy nejlepší hráč Miltry Šarovič dvěma koši vyrovnal a o minutu později dokonce poslal svůj tým do vedení. To se mu povedlo ještě jednou po vyrovnání Ricciho, ale vítězem poločasu se po Leeho střele z perimetru stal Nymburk.

Pandula byl prvním střelcem po návratu ze šaten, ale na druhé straně hned kontroval Ricci a po další trojce nymburského rozehrávače Arthura Lee měl jeho tým opět čtyři body k dobru. Hra byla vyrovnaná, ale provázená spoustou nepřesností a ztrát, ze kterých vyplynulo i neustálé přetahování o každý bod a střídání se ve vedení. Poslední minuta třetího dějství patřila Nymburku, nejprve bodoval Pumprla a smečí pak zvýšil Lewis. Přestávka mezi třetí a čtvrtou částí se protáhla, protože při Lewisově koši se poškodila síťka a musela být vyměněna. Test opravy neprovedl nikdo jiný, než Lewis, který smečí otevřel bodový účet poslední části. Mistři do ní vlétli jako vítr, o kterém zpívá Lucie Vondráčková, a po další smeči Lewise ve čtvrté minutě poprvé dosáhli dvouciferného náskoku. Novojičínští se dopouštěli školáckých ztrát a Nymburk dál nerušeně zvyšoval náskok. Svěřenci Zbyňka Cholevy už do konce utkání dávaly body pouze z trestných hodů a Nymburk kráčel nerušeně ke čtvrtému triumfu v řadě.

body: Nečas Radek 13, Lewis Ronald 12, Benda Petr 10, Lee Arthur 9, Lenzly Mike 8, Ricci Philip 8, Pumprla Pavel 4, Sokolovský Ladislav 2 – Šarović Robert 19, Muirhead Corey De Costa 9, Šteffel David 8, Pandula Dušan 6, Walker Kenneth 4, Pelikán Rostislav 2; střelba 3b.: 16/4:15/2; střelba 2b.: 43/24:29/17; TH: 9/6:11/8; doskoky: 23:35; osobní chyby: 18:15; 5 chyb: 38. Nečas Radek – domácí
Rozhodčí: Dolinek Ivo, Lukeš Václav, Karásek Jan

Sdílejte tento článek

Podobné články

Pohárové finále pro Nymburk, Peterka MVP

Pohárové finále pro Nymburk, Peterka MVP

Bez Jakuba Šiřiny ale také bez dlouhodobých marodů Gniadka a Klečky byla Opava schopna vzdorovat obhájci jen 25 minut. Opava přesto

Více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace